ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ
Και ρευστοποιείστε τις εξασφαλίσεις όσων δεν αντέχουν, διαμηνύει ο Γιάννης Στουρνάρας στους τραπεζίτες !!! 




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
:

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος και έχοντας ενώπιόν του τους επικεφαλής των τραπεζικών ομίλων ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας υπέδειξε ριζικές κινήσεις και έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για τον έλεγχο της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Παρουσία της Λούκας Κατσέλη και των Μιχάλη Σάλλα, Νίκου Καραμούζη και Δημήτρη Μαντζούνη, ο διοικητής της ΤτΕ στηλίτευσε τις πρακτικές των τραπεζών να χρησιμοποιούν ακόμη βραχυπρόθεσμες λύσεις αλλά και την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ τους στις μεγάλες επιχειρήσεις τις οποίες έχουν δανειοδοτήσει περισσότερες από μία τράπεζες.

Για πρώτη φορά, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για εκπαραθύρωση των διοικήσεων εάν δεν συνεργάζονται, και για αλλαγές με πρωτοβουλία των τραπεζών στο business plan και τη δομή μιας επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνουν στο mononews, τραπεζίτες ο διοικητής σε αυτό το θέμα «φαίνεται να κρούει ανοικτές θύρες» αφού και η θέση των τραπεζών είναι πλέον πιο επιθετική.

Οι προτάσεις που έχουν υποβάλλει για τροποποίηση της νομοθεσίας οι ίδιες οι τράπεζες επικεντρώνονται στην δυνατότητα να έχουν παρέμβαση ακόμη και στο μάνατζμεντ στις περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί τα δάνεια μιας επιχείρισης, δηλαδή να μην προχωρά απευθείας η εκκαθάριση αλλά οι πιστωτές που έχουν το 40% των συνολικών υποχρεώσεων να αποκτούν δικαίωμα ψήφου στις μετοχές που κατέχουν έμμεσα μέσω του δανεισμού και να προχωρούν έτσι σε σύγκληση γενικής συνέλευσης.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να ζητούν αλλαγή της διοίκησης και να θέτουν σε κίνηση μια διαδικασία για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων, τα οποία θα μπορούν να σώσουν μια βιώσιμη επιχείριση. Ένα τέτοιο εργαλείο θα «αναστήσει» εταιρείες που έχουν προοπτικές βιωσιμότητας αλλά σήμερα χάνονται υπό το βάρος των υποχρεώσεων και των διοικήσεων που δεν συνεργάζονται με τις τράπεζες αλλά και δεν αποχωρούν, κάτι που παρατηρείται σε κλάδους όπως ο τουρισμός, τα τρόφιμα, οι κατασκευές και άλλα πεδία δραστηριότητας.

Και η συνεργασία πλέον των βασικών μετόχων που θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους είναι οπωσδήποτε η ένεση με φρέσκα κεφάλαια. Νέα χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση χωρίς ίδια συμμετοχή του επιχειρηματία δεν νοείται στο νέο τραπεζικό περιβάλλον.

Τα παραδείγματα κακού μάνατζμεντ/μετόχων που δεν μετακινούνται και δεν συζητούν οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι πολλά και γνωστά. Οι τραπεζίτες αναμένουν να τους δοθούν πρόσθετα νομοθετικά εργαλεία για να δράσουν έναντι των επιχειρηματιών που έχουν κερδίσει πολλά, αλλά δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατή η αναβίωση εταιρειών και κλάδων που βρίσκονται σε μαρασμό και χωρίς δραστικές κινήσεις βρίσκονται στο δρόμο της εκκαθάρισης, εκτιμούν τραπεζικά στελέχη.

ΠΗΓΗ
http://mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου