ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!




Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους, σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας, με κύριο στόχο να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση στα έσοδα των Ταμείων.

Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση, με την προϋπόθεση βεβαίως να αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους που οφείλονται σε επανυπολογισμό δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων, όπως και εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls.
Το μέτρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, δεν θα είναι γενικευμένο, αλλά θα αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που βγήκαν εκτός της τελευταίας ρύθμισης του ν. 4321/15 και κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών δικηγόρων και μηχανικών.

«Παράθυρο», ωστόσο, ανοίγει και για τις επιχειρήσεις, καθώς το έγγραφο δεν τις εξαιρεί, πλην όμως τα κριτήρια που ορίζονται για την επανένταξή τους είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν, όχι μόνο τους λόγους οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπήρχε και υπάρχει αποδεδειγμένα η βούληση-πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν τεκμήρια «οικονομικής φερεγγυότητας».

Σε όλες τις ρυθμίσεις χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που εφαρμόστηκαν από τον Ιούνιο του 2013 και μετά, εντάχθηκαν συνολικά 230.423 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Από αυτούς, εγκατέλειψαν τη ρύθμιση που είχαν αρχικά 96.100 οφειλέτες, και ένα ποσοστό περίπου 30%, δηλαδή περίπου 29.000 οφειλέτες, είτε μεταπήδησαν σε επόμενη ρύθμιση, είτε επέλεξαν αναγκαστικά τις 12 δόσεις.

Στην ουσία, 67.100 οφειλέτες έχουν διακόψει, είτε τη ρύθμιση του 2013 με τις 48 δόσεις, είτε τη μετέπειτα ρύθμιση των 100 δόσεων, είτε την τελευταία και ευνοϊκότερη από όλες ρύθμιση που είχε τον ίδιο αριθμό (100) δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου