ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
Την έκδοση Λιακουνάκου ζητούν οι ΗΠΑ. Πόλεμος και για τις μίζες !!!





Σε ισοβια καταδικαστηκε ο Γ. Σμπωκος !!!

Θέλουν να τον ανακρίνουν για να μάθουν ποιες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες είναι μπλεγμένες με μίζες στα εξοπλιστικά και κυρίως για να σπάσουν τα ευρωπαϊκά κυκλώματα που τους τρώνε τις δουλειές

ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ του Θωμά Λιακουνάκου πρόκειται να ζητήσουν επίσημα από την ελληνική Δικαιοσύνη οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να τον ανακρίνουν για τις μίζες που έχουν δοθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών εστιάζεται στην εμπλοκή αμερικανικών μεγαθηρίων στις βρόμικες συναλλαγές που είχε ο βαρόνος των εξοπλιστικών Θωμάς Λιακουνάκος, που βρίσκεται τώρα προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Θέλουν να τον ανακρίνουν για να μάθουν ποιες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες είναι μπλεγμένες με μίζες στα εξοπλιστικά και κυρίως για να σπάσουν τα ευρωπαϊκά κυκλώματα που τους τρώνε τις δουλειές.
Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι βαριά, ενώ η νομοθεσία προβλέπει ακόμα και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τις διοικήσεις των μεγαθηρίων βιομηχανιών όπλων των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να ανακρίνουν τον Θωμά Λιακουνάκο, για την προμήθεια των μαχητικών ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ τα οποία αντιπροσώπευε και τα οποία το ΥΕΘΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παραλάμβανε. Ως δια μαγείας το πρόβλημα ξεπεράστηκε και κάποιοι αξιωματούχοι του υπουργείου έβαλαν τελικά την υπογραφή τους για την αμαρτωλή αυτή προμήθεια. Το ζήτημα της έκδοσης του Θωμά Λιακουνάκου θα απασχολήσει σοβαρά τη Δικαιοσύνη αλλά και την κυβέρνηση. Οι Αμερικανοί θέλουν να εκδοθεί οπωσδήποτε στην Αμερική, προκειμένου να υποβληθεί σε ανάκριση και προς το παρόν απορρίπτουν το ενδεχόμενο να τον επισκεφθεί κλιμάκιο αμερικανών δικαστών την Αθήνα.

Σε αντίθεση με τις πρακτικές των Γερμανών, οι οποίοι προστατεύουν με κάθε τρόπο τους αντιπροσώπους τους, που για να παίρνουν τις μεγάλες δουλειές, λαδώνουν άγρια ολόκληρο το πολιτικό και εκδοτικό σύστημα, οι Αμερικανοί σε θέματα διαφθοράς εφαρμόζουν δρακόντειους νόμους.

Το αμερικανικό σύστημα της Δικαιοσύνης και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεξάρτητο και σε καμιά περίπτωση δεν χειραγωγείται από συμφέροντα όσο ισχυρά και αν είναι. Πάντως το συμφέρον της Ελλάδας είναι να εκδοθεί ο Θωμάς Λιακουνάκος γιατί οι αμερικανοί με τις ανακριτικές μεθόδους που εφαρμόζουν μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη νέων σκανδάλων με εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών. Μια τέτοια εξέλιξη δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να διεκδικήσει αποζημιώσεις μαμούθ στα αμερικανικά δικαστήρια για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί.

Στο μεταξύ πέντε ακόμα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, σύντομα θα πάρουν το δρόμο για τον Κορυδαλλό. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και δύο αντιπρόσωποι ρωσικών εξοπλιστικών εταιρειών, που εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος που προορίζονταν για μίζες.

Ισόβια στον Σμπώκο

- Άρχισαν τα ισόβια για τα εξοπλιστικά και οι καμπάνες θα φτάσουν σύντομα πιο ψηλά.

Βαρύτατη ποινή, τη μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα για την υπόθεση των διερευνoμένων καταγγελιών περί είσπραξης παράνομων αμοιβών για την υπόθεση των εξοπλιστικών επέβαλλε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο και άλλοτε δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Χαρακτηριστική δυσαρμονία στην υπόθεση είναι ότι οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα ο χαμηλότερης βαθμίδας κρατικός υπάλληλος Σμπώκος να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και ο αρμόδιος υπουργός να μένει στο απυρόβλητο με μια ποινή 20 ετών από την οποία μπορεί σύντομα λόγω ηλικίας να δραπετεύσει για τις μίζες στα ΤΟΡ Μ1. Επίσης ο Σμπώκος ουσιαστικά σύντομα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να αντικρούσει την κατηγορία για τις μίζες από τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, όπου φέρονται μεγάλα χρηματικά ποσά να κατέληξαν σε λογαριασμό εταιρείας που - κατά έναν άλλο κατηγορούμενο- ουσιαστικά του ανήκει.

-Το δικαστήριο επέβαλλε τη βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή δηλαδή ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νςης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμών το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντάς τους τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κάντας έχει ομολογήσει πως χρηματίστηκε για υποθέσεις εξοπλιστικών και άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για τις υποθέσεις αυτές.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ιω. Σμπώκου για να του δοθεί αναστολή, χαρακτηρίζοντας το ως "μη νόμιμο".

-Αντίθετα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολή στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα, και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλλε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει και έχει παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Την ενοχή των τριών κατηγορουμένων είχε ζητήσει από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα η οποία κατά την πολύωρη εισήγησή της, αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος Ερμής, για το οποίο ακόμα και μάρτυρες έχουν υποστηρίξει πως δεν λειτουργούσε.

Μιλώντας δε, για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν μίζες σε διάφορα προγράμματα που ζημιώνουν το Δημόσιο, η εισαγγελέας Εφετών είπε «το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς, μπορεί όμως να τα καταστείλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά την εισαγγελική εισήγηση, αφού σύμφωνα με την κατηγορία, αυτός τέλεσε την απιστία, ωστόσο δεν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για το εν λόγω αδίκημα, καθώς, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη σύμβαση του 1999 ήταν η πρώτη υπόθεση για την οποία είχε κατηγορηθεί ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας καθώς είχε βρεθεί σε λογαριασμό του το ποσόν των 500.000 ευρώ που σχετίζεται κατά τη δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Γι αυτήν την υπόθεση το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ επί ημερών κυρίως Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε αφεθεί ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Αργότερα βέβαια κρίθηκε προφυλακιστέος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για τα περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη και σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ. Στην απολογία του ομολόγησε την εμπλοκή του και έδωσε στοιχεία και για άλλες "χρυσές μίζες" από εξοπλιστικά προγράμματα ενώ κίνησε τις διαδικασίες για την επιστροφή, όπως κι έγινε, στο δημόσιο ταμείο, μεγάλου μέρους των εισπραχθέντων από τον ίδιο παράνομων χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου