ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

BLOOMBERG : Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΕ 5 ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ !!!

ΓΟΡΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ & ΔΝΤ
Πέντε χρόνια ελληνικής δυστυχίας σε πέντε γραφήματα !!!



Η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα να αντιτάσσεται στα δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές της Ελλάδος, πηγάζει από τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν για τη χώρα τα πέντε χρόνια λιτότητας, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Η ανεργία βρίσκεται για χρόνια σε επίπεδα Μεγάλης Ύφεσης καθώς η χώρα έχει δει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ να αφανίζεται. Η σοβαρότητα αυτών των απωλειών στο εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν υποστεί οι Έλληνες, οδηγούν σε ένα δύσκολο δρόμο για τη χώρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής στασιμότητας.



Και ενώ περισσότερα από δύο χρόνια η πτώση των τιμών στα καταναλωτικά προϊόντα έχει καταστήσει συνώνυμο την Ελλάδα με τον αποπληθωρισμό, το κόστος ζωής μειώνεται με αργούς ρυθμούς. Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ διατηρούν τον πληθωρισμό στο υψηλότερο επίπεδο στη ζώνη του Ευρώ στο πρώιμο στάδιο της κρίσης.

Ο προϋπολογισμός λιτότητας ήταν αναπόφευκτος σε μια χώρα που το δημοσιονομικό έλλειμμα διογκώθηκε σε περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ. Παρόλα αυτά, επικρατεί η άποψη ότι η σημερινή στάση μπορεί να έχει προκληθεί από την επιμονή των πιστωτών της Ελλάδας στην τήρηση δημοσιονομικών στόχων σε βάρος των μεταρρυθμίσεων που τονώνουν την ανάπτυξη.

"Η απελευθέρωση και οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να προηγούνται έναντι της λιτότητας", δήλωσε ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, μόνιμος στρατηγικός αναλυτής της Royal Bank of Scotland Group Plc στο Λονδίνο. " Αυτό έγινε για να ελαχιστοποιηθεί το αρχικό κόστος για την Ευρώπη παρά για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην επιτυχία".



Περισσότερο από τη βουτιά στις ελληνικές χρηματοπιστωτικές αγορές , η πτώση των τιμών των ακινήτων έχει οδηγήσει την πτώση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Για την μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της χώρας, η μεγαλύτερη απώλεια μπορεί να είναι η απώλεια του ανθρώπινου κεφαλαίου. Με λιγότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερους μισθούς η Ελλάδα απώλεσε το 4% του πληθυσμού της που μετανάστευσε την τριετία 2010-2013. Αν αυτό είχε συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες , θα ήταν ισοδύναμο με το σύνολο του πληθυσμού σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.


ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/oikonomia/3033925/pente-xronia-ellinikis-dustuxias-se-pente-grafimata