50 ΔΙΣ ΔΙΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 18%
Για την ανάπτυξη λέει της Αλβανίας !!!
Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου πρέπει να διερευνήσει άμεσα τα εξής :
- Ποιων Ελλήνων ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ τα έργα στην Αλβανία χρηματοδότησε το συγκεκριμένο αυτό ομόλογο ;;;
- Ποιοι αγόρασαν τα τοκογλυφικά αυτά ομόλογα, τσεπώνοντας αποδόσεις επιτοκίων της τάξης του 18% ;;;
- Χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα από τους δικαιούχους για την εκέτλεση αναπτυξιακών έργων στην Αλβανία ή πήγαν απ' ευθείας στο Χρηματιστήριο ;;;
Η DREAM TEAM ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!!
Πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης, – Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός ο Χ. Πάχτας – Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπαντωνίου, υφουργος ο Ν. Χριστοδουλάκης -Υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Πάγκαλος – Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.
ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ (1997), ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΑ 68 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ;;;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ...... ΜΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (01.04.1997, σελ. 1 & 17)
«Ειδικό αφορολόγητο ομόλογο υψηλής απόδοσης προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Tο νέο διετές ομόλογο θα έχει επιτόκιο 18% καθαρό και αφορολόγητο, σταθερό για τη διετία. Tο συνολικό ποσό της έκδοσης θα περιορισθεί στα 50 δισ. δρχ. ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.”
Τον Απρίλη του 1997 ήταν στην Κυβέρνηση ….Πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης, – Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός ο Χ. Πάχτας – Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπαντωνίου, υφουργος ο Ν. Χριστοδουλάκης -Υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Πάγκαλος – Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Εάν τα στοιχεία της εφημερίδας -για το θέμα- είναι ακριβή, προκύπτουν -για κάποιον αδαή- τα εξής ερωτήματα:
— Ποιος/οι ήταν ο «μουστερής/δες» δανειστής/ες που καρπώθηκε/καν το 18% για δυο χρόνια ….καθαρό και αφορολόγητο; Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός και το δάνειο έπρεπε να καλυφθεί αυθημερόν, δηλαδή προσυμφωνημένα πράματα ….και ο νοών νοήτω.
— Το προνομιακό επιτόκιο πόσο υψηλότερο ήταν από το -τότε- τρέχον;
— Το προϊόν του δανείου χρησιμοποιήθηκε -και για ποιους λόγους- σύμφωνα με τον προαναγγελθέντα σκοπό;
— Γιατί τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα στην έκδοση και τους όρους του Δανείου; Αποτελεί εν προκειμένω δείγμα του τρόπου -(ενδεχόμενη -τουλάχιστον- βαριά αμέλεια) με τον οποίο διαχειρίζονταν το Γκουβέρνο- τον γενικότερο δανεισμό και την υπερχρέωση -ως εκ τούτου- της Χώρας; κλπ….
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΈΓΞΕΙ;;;; ???? !!!! ???? !!!! ???? !!!!
ΠΗΓΗ
http://xeirobombidida.blogspot.gr/2015/05/blog-post_28.html