ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Αφήστε τις φιλοσοφίες και περάστε στη δράση και την πράξη !!!
Προχωρήστε στους ελέγχους με τα στοιχεία της λίστας, αφού τα χρήματα που έφυγαν στην Ελβετία, σηκώθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες !!!


Η πηγή της πληροφόρησης είναι η Αθήνα.
Τι να σας πει δηλαδή περισσότερο μια ελβετική τράπεζα, για το μαύρο χρήμα που ξεπλένονταν και λίμναζε επί δεκαετίες στις ελληνικές τράπεζες ;;;
Θέλετε ουσιαστική βοήθεια ;;;
Δεχθείτε την προσφορά του δημιουργού της λίστας, του ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ, που ζητά να σας βοηθήσει, συνεργαζόμενος με την ελληνική κυβέρνηση όπως αντίστοιχα πράττει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ !!!
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο !!!
Αν δεν τον έχετε, απευθυνθείτε σε επαγγελματίες !!!

Νικολούδης: Εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ !!!
Οι Ελβετοί δεν δίνουν στοιχεία !!!

Προβληματισμός από την αναφορά του υπουργού - Από τις 766 εξωχώριες εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, έχουν έλεγχθεί μόλις 72«Εξαιρετικά δύσκολες» χαρακτήρισε ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης τις έρευνες στις διάφορες λίστες φοροδιαφυγής αλλά και στις offshore εταιρίες που αποτελούν εστίες «μαύρου χρήματος» περιορίζοντας τις μεγάλες προσδοκίες για άντληση εσόδων.
Η αναφορά του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς προκαλεί επιπρόσθετο προβληματισμό καθώς με τον τρόπο αυτό αμφισβητεί ευθέως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους εταίρους για αξιοποίηση του πλούσιου υλικού που αποτελείται από τις λίστες εμβασμάτων, Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.α. καθώς στην πρόσφατη λίστα Βαρουφάκη γίνεται λόγος για έσοδα από 725 εκατ. ευρώ έως 875 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, ο υπουργός υποστήριξε για την «λίστα Λαγκάρντ» πως «ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολος δεδομένου ότι η Ελβετία θεωρεί ότι τα στοιχεία είναι παράνομα αποκτηθέντα και αρνείται να δώσει πληροφορίες» και πρόσθεσε «το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στην λίστα Λαγκάρντ ή Λουξεμβούργου ή Νικολούδη είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ο σωστός τρόπος είναι: μαζί με άλλα στοιχεί να γίνουν συνεκτιμήσεις. Να βρω για παράδειγμα εάν ο «χ» φορολογούμενος που βρίσκεται στην λίστα, έχει παράλληλα αλλού καταθέσεις, μετοχές και την συνολική την συνολική εικόνα να την αντιπαραβάλω με το τι δηλώνει».

Επιπροσθέτως, παραδέχθηκε πως ο έλεγχος των offshore «είναι εξαιρετικά δύσκολος. Επι των ημερών μου είχα καταφέρει να πετύχω συλλογή πληροφοριών όμως απαιτούνται συλλογικές και συντονισμένες κινήσεις».

Είπε πως από τις 766 εξωχώριες εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μόλις για 72!

Πέραν αυτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι πρόσφατα έδωσε εντολή να επισπευστεί ο έλεγχος για την λίστα Λαγκάνρτ που έχει ξεκινήσει από το 2012. Αναφορικά δε με τις γνωστές καταγγελίες του βουλευτή της Χ.Α. περι παρέμβασης της προηγούμενης κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη είπε πως «εγώ δεν θα έπαιρνα τηλέφωνο κανέναν δικαστικό λειτουργό για να τον επηρεάσω. Όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι άτοπο να πάρει ο υπουργός τηλέφωνο έναν δικαστικό λειτουργό για να ενημερωθεί».