Η BLACKROCK γνωρίζει ότι το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας είναι το Τραπεζικό Σύστημα και τα Κόκκινα Δάνεια και για το λόγο αυτό κατέταξε την Ελλάδα ως Νο 1 χώρα για χρεοκοπία !!!
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΤτΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!
Τα Κόκκινα Δάνεια και η Μαύρη Τρύπα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την Ελλάδα !!!
ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Οτιδήποτε άλλο είναι ΑΣΠΙΡΙΝΗ σε καρκινοπαθή !!!
Αν και τρεις φορές ως τώρα η BlackRock έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για έρευνες και μελέτες, μας «βγάζει» ως την πιο επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία.
Στόχος τους είναι να «φάνε» φτηνά κόκκινα δάνεια, σπίτια και εταιρείες.
«Tι παιχνίδι παίζει η ΒlackRock;».
Το ερώτημα αυτό πλανιέται σε κυβερνητικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά γραφεία μετά την τελευταία ψυχρολουσία που δέχτηκε η χώρα από τον αμερικανικό οίκο. Την περασμένη Τρίτη η ΒlackRock ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μελέτης που διαμορφώνει βάσει των δημοσιονομικών στοιχείων της κάθε χώρας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η χώρα που κινδυνεύει περισσότερο από χρεοκοπία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ήταν κυριολεκτικά σοκαριστικά και δημιουργούσαν κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Η ΒlackRock στην έκθεσή της έδινε δραματική διάσταση στον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς ήταν πρώτη σε επικινδυνότητα, με τη Βενεζουέλα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, την Αίγυπτο να έπεται, την Ουκρανία να ακολουθεί τέταρτη στη σειρά (παρά τον εμφύλιο), την Πορτογαλία να παίρνει τη σκυτάλη και την Αργεντινή να φιγουράρει στην έκτη θέση, αν και η χρεοκοπία της λατινοαμερικάνικης χώρας κρέμεται σε μια κλωστή.
Η BlackRock εκδίδει τη συγκεκριμένη έκθεση κάθε χρόνο από το 2011. Σταθερά τις προηγούμενες χρονιές τοποθετούσε τη χώρα μας στη θέση με τον μεγαλύτερο κίνδυνο και ενδεχομένως αυτό να ήταν και σωστό. Είμαστε όμως στο 2014, η Ελλάδα έχει επιτύχει νωρίτερα από το αναμενόμενο πρωτογενή πλεονάσματα, έχει κάνει μια πρωτοφανή έως και εξοντωτική δημοσιονομική προσαρμογή, έχει βγει στις αγορές από τις οποίες ήταν αποκλεισμένη από το 2009 και είναι στα πρόθυρα μιας συμφωνίας με τους εταίρους για το χρέος. Δικαίως λοιπόν στην Αθήνα, πολιτικοί, τραπεζίτες και επιχειρηματίες προβληματίζονται και αναρωτιούνται γιατί η BlackRock δεν τα έλαβε όλα αυτά υπόψη της, ώστε η Ελλάδα να είναι έστω στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση των χωρών που κινδυνεύουν.
Τα κόκκινα δάνειαΘα κρίνουν, για παράδειγμα, τις αξίες των ακινήτων που έχουν πάρει οι ελληνικές τράπεζες ως εγγυήσεις από τους δανειολήπτες, κρίσεις που οδηγούν σε αποφάσεις για το αν είναι επαρκώς καλυμμένα τα δάνεια. Θα εισηγηθούν στην ελληνική πλευρά αν και πώς πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να πουλήσουν κόκκινα δάνεια σε ξένα funds. Το έργο που αναλαμβάνει η BlackRock είναι πολύ σοβαρό γιατί θα κρίνει την τύχη πολλών δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και τουλάχιστον άλλων τόσων ακινήτων. Ο λόγος είναι για την τύχη που θα έχουν 77 δισ. κόκκινα δάνεια -επί συνόλου 220 δισ.- τα οποία παρασύρουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν αυτά αλλάξουν χέρια τώρα και η ελληνική οικονομία ανακάμψει, η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί.
Το διακύβευμα είναι μείζον, γιατί η BlackRock είναι ο φορέας που θα υποδείξει ουσιαστικά στην Ελλάδα τον τρόπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Θα θέσει τις συντεταγμένες για τις διαδικασίες που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την ώρα που η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Για όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου απλό ένας οργανισμός με το κύρος της BlackRock, από τη μια, να σηκώνει τα μανίκια για να αξιολογήσει τα ελληνικά κόκκινα δάνεια και, από την άλλη, να «κρεμάει τη χώρα στα μανταλάκια», παρουσιάζοντάς την στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Φυσικά υπάρχουν επιχειρήματα που μπορεί να επικαλεστεί από την πλευρά του ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος. Ούτως ή άλλως, η δραματική κατάταξη της Ελλάδας αποδίδεται στη δυναμική των δημοσιονομικών της κυβέρνησης και στην πολιτική αστάθεια. Παράλληλα ο δείκτης που οδηγεί στην κατάταξη των χωρών βασίζεται σε διαφορετικούς παράγοντες που συνδυάζουν τη δημοσιονομική ευρωστία, το επίπεδο του χρέους, την προσαρμογή που απαιτείται για το ύψος του χρέους, τον τραπεζικό τομέα κ.λπ. Πιθανόν όλα αυτά θα ήταν πειστικά, αν η Ελλάδα δεν παρουσιαζόταν να κινδυνεύει ακόμη περισσότερο και από την Αργεντινή της οποίας η χρεοκοπία επίκειται σε λίγες ημέρες, αν δεν αποπληρώσει τα ομόλογά της που κατέχουν τα hedge funds Aurelius και NML Capital. Επίσης θα ήταν πολύ πιο πειστικά τα επιχειρήματα υπέρ της BlackRock, αν η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει από το 2010 ένα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, αν δεν είχε κόψει τρεις φορές τις συντάξεις κ.ο.κ.
Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η BlackRock είναι ένας τεράστιος οργανισμός στον οποίο εργάζονται 11.000 άτομα, δραστηριοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και κρατά τα «σινικά τείχη», δηλαδή τα στεγανά πληροφόρησης μεταξύ των διάφορων θυγατρικών ή και τμημάτων που έχουν αντίθετα συμφέροντα ή καθήκοντα. Ενας κακόπιστος, όμως, θα απαντήσει ότι δεν παύει να πρόκειται για έναν οργανισμό με κοινούς μετόχους και κοινά συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της BlackRock, του μεγαλύτερου επενδυτικού οργανισμού, που συνολικά διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 4,32 τρισ. δολαρίων.
ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/398615/o-megalos-ekviasmos-apo-tin-blackrock-/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου