ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τραπεζίτες εναντίον πολιτικών σημειώσατε 1.

Η 11η 11ου 2011 υπήρξε η ιστορικά κομβική ημερομηνία κατά την οποία η Διοίκηση της χώρας μας πέρασε επίσημα στους Τραπεζίτες. Ο «εκλεκτός» πρώτος στην σειρά Τραπεζίτης που μας κυβέρνησε ήταν ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει και αν θα πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχεται είπε το αξέχαστο «εγώ δεν είμαι πολιτικός». Επρόκειτο για κορυφαίο εξευτελισμό του όλου πολιτικού συστήματος της χώρας καθώς η εν λόγω φράση άφηνε σαφή υπονοούμενα ανικανότητας και ανηθικότητας για τους πολιτικούς μας, οι οποίοι παρά τον εξευτελισμό που υπέστησαν τον στήριξαν.

Ακόμα και μετά την Κυβέρνηση Παπαδήμου, η υποταγή των πολιτικών μας στους Τραπεζίτες συνεχίστηκε με την επιλογή στο κορυφαίο πόστο του Υπουργού Οικονομικών του Τραπεζίτη Στουρνάρα. Στην πράξη την Διοίκηση της χώρας την ανέλαβε ο κ. Στουρνάρας, με τον κ. Σαμαρά και τους υπόλοιπους απλά να τον «στηρίζουν». Το μόνο που μπόρεσε να κάνει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς είναι να εξευτελίσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα της χώρας με την προκλητική ασυνέπειά του μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων και να προσπαθεί να καλύψει αυτή την ασυνέπεια με δακρύβρεχτα επικοινωνιακά διαγγέλματα απευθυνόμενος στο συναίσθημα των πολιτών και όχι στην λογική τους.
Γιατί αν απευθυνόταν στην λογική τους τι θα τους έλεγε; Πώς θα τους εξηγούσε ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έκοβε μισθούς και συντάξεις και μετεκλογικά έκοψε τον 13 και 14 μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και περιέκοψε τις συντάξεις; Πώς θα τους εξηγούσε ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έκανε απολύσεις και μετεκλογικά απέλυσε Καθηγητές στα ΕΠΑΛ, σχολικούς φύλακες και έπεται συνέχεια; Πώς θα τους εξηγούσε ότι είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει οικονομικά τους μικροομολογιούχους και μετά δεν έκανε τίποτα, ότι θα καταργούσε το χαράτσι της ΔΕΗ και μετεκλογικά το διατήρησε μέχρι το τέλος του 2013, ενώ από τις αρχές του 2014 επέβαλε στις μεταβιβάσεις ακίνητων τον απίστευτο φόρο υπεραξίας;
- See more at: http://www.dikaiopolis.gr/2014/06/1.html#sthash.CvYqjKfB.dpuf


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ :
http://www.dikaiopolis.gr/2014/06/1.html