.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ & ΤΕΚΕ: ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ;;;

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Οι δανειολήπτες, ακόμη και οι ενήμεροι, θα πάρουν από το ΤΕΚΕ τη διαφορά μεταξύ καταθέσεων και υπολοίπων δανείων και καρτών !!! Δλδ, με το κούρεμα και τη δήθεν εγγύηση των καταθέσεων από το ΤΕΚΕ, οι τράπεζες θα ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ όλα τα υπόλοιπα των δανείων των καταθετών, κόκκινα και πράσινα !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Το ερώτημα όμως είναι γιατί η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ εμφανίζει στην οθόνη του e-banking (Win Bank) αυτό το μήνυμα. Ποιος ο λόγος της ενημέρωσης των καταθετών σήμερα, για το νόμο του ΤΕΚΕ που έχει ψηφιστεί από τον Φεβρουάριο του 2009 ;;;

Πολλοί μιλούν για την προστασία και το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά οι καταθέσεις και ποιες από αυτές προστατεύονται.


Στην Ελλάδα, ο νομοθέτης, δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων, με προφανή την παρέμβαση του τραπεζικού συστήματος, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το νομοθετικό κενό, είχε φροντίσει μέχρι το 2009 να μην έχει ούτε ακόμη ορίσει τι σημαίνει κατά το νόμο "τραπεζική κατάθεση", αφήνοντας έτσι την έννοια των τραπεζικών καταθέσεων έρμαιο αντικρουόμενων αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες τελικά αποδόθηκε στην τραπεζική κατάθεση η έννοια της ανώμαλης παρακαταθήκης, που στην πράξη σημαίνει ότι η κυριότητα του χρήματος των καταθετών περιέρχεται αυτομάτως στην τράπεζα, η οποία, ακόμη και αν σου κλέψει τις καταθέσεις (πχ Κοσκωτάς, κλπ) δεν διαπράττει το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης, αλλά ευθύνεται απέναντι σου μόνον αστικά !!!
Έχει, πληρώνει !!!
Δεν έχει, σου κουνάει το μαντήλι !!!
Εσύ πάντως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!
Κάπως έτσι, το 2009, ιδρύθηκε το ΤΕΚΕ, που με λιγότερα από 2 Δις διαθέσιμα, εγγυάται σήμερα 130 Δις καταθέσεων.
Θα με ρωτήσετε εύλογα, πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα τέτοιο θαύμα ;;;
Να εγγυάται με 2 μόλις Δις, 130 ολόκληρα Δις ;;;

Η απάντηση είναι απλή και την δίνει ο ίδιος ο νόμος 3746/2009 (ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) για την ίδρυση του ΤΕΚΕ : Οι εξαιρέσεις του νόμου της δήθεν προστασίας των καταθέσεων, μπορεί τελικά να σουμάρουν ακόμη και περισσότερα από 130 Δις !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates