.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

100 ΔΟΣΕΙΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ;;;

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα μέτρα προβλέπουν μια μικρή χαλάρωση των αυστηρών προϋποθέσεων παραμονής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να μη χάνουν τη ρύθμιση οι επιχειρήσεις που καθυστερούν να πληρώσουν νέες οφειλές τους για περισσότερες από 15 μέρες, την παροχή μιας δεύτερης ευκαιρίας αποπληρωμής παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 100 δόσεις σε επιχειρήσεις που έχουν προοπτικές βιωσιμότητας και μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις δόσεις, τη θέσπιση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για την διευκόλυνση της έγκαιρης αποπληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων καθώς επίσης και το «πάγωμα» και την «κεφαλαιοποίηση» όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ οι οποίες υπερβαίνουν σε ποσά τις 20.000 ευρώ !!!















Πρόκειται για μέτρα τα οποία έχουν συζητηθεί ήδη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και έχουν προταθεί από την ελληνική πλευρά και στους θεσμούς προκειμένου να εγκριθούν και να υλοποιηθούν άμεσα.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει:

ΚΟΦΤΗΣ 60% ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε ισχύ μπαίνει από το 2017 ο «κόφτης» 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ για τους νέους συνταξιούχους που θα παραμένουν ενεργοί αγρότες. Οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα, διότι σε άλλη περίπτωση οι συντάξιμες αποδοχές θα μειώνονται σε ποσοστό 60% !!!
















Από το νέο καθεστώς γλιτώνουν όσοι αγρότες παραμένουν ενεργοί και συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τη δημοσίευση του νέου νόμου αφού για αυτούς, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 20 «διατηρούνται σε ισχύ και εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 36 του νόμου 2676/1999, όπως αντικαταστάθηκε με τον νόμο 3863/2010 και ισχύει μέχρι την ημερομηνία έναρξης του παρόντος».

ΔΙΠΛΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ & ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ
Μεγάλα προσκόμματα εγείρουν οι δανειστές στην επιδίωξη της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα, καθώς και στην αναβίωση των 100 δόσεων για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία !!!



















Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας κρατούν επί μήνες, με τους εκπροσώπους των δανειστών να απαιτούν το ύψος του ακατάσχετου ορίου να είναι πολύ χαμηλό -και στην ουσία «δώρον άδωρον»-, να κυμαίνεται ανάλογα με τον τζίρο και το είδος της επιχείρησης και να μην αφορά στην αποπληρωμή προμηθευτών.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΚΑ: ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Επανεντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι οφειλέτες του ΙΚΑ την απώλεσαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα !!!















Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών του αρ. 28 του ν.4321/2015 (100 δόσεων).Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ
Με τις ακάλυπτες επιταγές να έχουν πνίξει την αγορά τον Ιούλιο, οι μαύρες λίστες του Τειρεσία μεγαλώνουν καθημερινά με επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους !!!


















Παράγοντες της αγοράς και τραπεζικά στελέχη «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» με την έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών στην αγορά με μηνιαία μεταβολή κατά 317%. Από τα 48εκ.€ τον Ιούνιο στα 199,5 εκ.€ τον Ιούλιο, σε σύνολο 359 εκ.€ το 7μηνο του 2016.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Ιούλιος είναι μήνας με αυξημένες υποχρεώσεις νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, λόγω της έναρξης εξόφλησης των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελείας.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ 14,5% !!!

1.500.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050, προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης, αναφέροντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο, ο πληθυσμός στις χώρες - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα !!!













Σύμφωνα με τις προγνώσεις του Ινστιτούτου, συρρίκνωση μέχρι το 2050 θα παρουσιάσουν επίσης, οι πληθυσμοί σε μία σειρά ανατολικοευρωπαικών χωρών, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στη Μολδαβία (κατά 42,7%) και να ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%).

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ !!!

ΜΕ ΤΑ 14 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ  ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ
Στον αέρα όλες οι μεγάλες δίκες για τις μίζες !!!
























Οι μεγάλες δίκες δημόσιου ενδιαφέροντος για τις μίζες των εξοπλιστικών και για την προμήθεια των ιατρικών μηχανημάτων κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.Η έλλειψη κονδυλίων εξαιτίας της ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, προκαλεί έμφραγμα στη Δικαιοσύνη.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009 !!!

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα της Εφημερίδας Δημοκρατία !!!














Μετά την πρόσφατη αναίρεση της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, νέο δικαστικό κεφάλαιο ανοίγει για το συγκεκριμένο θέμα μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου.

ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 80 ΣΕΝΤΣ ΤΗΝ ΩΡΑ !!!

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ 80 ΣΕΝΤΣ
Aλληλέγγυοι και συνεργάτες των προσφυγικών καταυλισμών δρουν ως διαμεσολαβητές και λαμβάνουν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους ως προμήθεια !!!














Το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης των προσφύγων στη Γερμανία αποκαλύπτουν έρευνες, που δείχνουν ότι μέχρι και το 30% φέρεται να εργάζεται παράνομα στη γερμανική αγορά.

Τα ωρομίσθια ως λαντζιέρηδες, καθαριστές και φορτοεκφορτωτές ανέρχονται σύμφωνα με τα συνδικάτα στα 80 σεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Π.ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: ΜΕ ΑΕΡΑ ΕΔΩΣΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ 15.000.000 ΕΥΡΩ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Με αέρα απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης όταν ρωτήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, με τι εγγυήσεις βρέθηκαν τα λεφτά για την αγορά του ΔΟΛ !!!















Κατά την εξέτασή του από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ ρωτήθηκε σχετικά με την προέλευση των χρημάτων για την εξαγορά του ΔΟΛ από τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη.

ΙΚΑ: ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ 100 ΔΟΣΕΩΝ 58.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ
Από το σύνολο των 136.942 οφειλετών – ασφαλισμένων του ΙΚΑ που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων πριν από ένα έτος, μόλις 56.321 έμειναν εντός τον Ιούνιο του 2016 !!!



















Υπάρχουν άλλοι 15.165 οφειλέτες που κατέβαλαν εφάπαξ την οφειλή τους, ενώ 7.640 ολοκλήρωσαν την καταβολή των δόσεων. Η απώλεια 57.816 οφειλετών, που βγήκαν εκτός ρύθμισης μέσα σε ένα δεκάμηνο, στερεί από το ΙΚΑ έσοδα 1, 9 δισεκ ευρώ, αφού από τα 3,9 δισεκ ευρώ οφειλές, που είχαν αρχικά ενταχθεί εντός ρύθμισης, έχουν απομείνει τα 2 δισεκ ευρώ. 

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ
Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς ξαναμπαίνει το «πάγωμα» των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών για όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές των τρεχουσών εισφορών και αποποιούνται (αν δεν μπορούν να εξοφλήσουν συνταξιοδοτούμενοι) τον ασφαλιστικό χρόνο που θα αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποιημένη οφειλή !!!

















Το θέμα συζητήθηκε χθες σε συναντήσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη με κυβερνητικά στελέχη. ενόψει της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου με τους Θεσμούς που θα γίνει υπό την πίεση των αυξανόμενων χρεών, της έλλειψης ρευστότητας και της «εγκατάλειψης» των 100 δόσεων από 1 στους 2 οφειλέτες. H ΕΣΕΕ ζητεί να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις περιπτώσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν τεθεί «εκτός» ρυθμίσεων στα χρόνια της κρίσης (2010-2015) είναι συνεπείς στις πληρωμές των τρεχουσών εισφορών και οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ. 

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ !!!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε λίστα αναμονής όσοι θέλουν να αγοράσουν χρηματοκιβώτιο !!!














Συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης. Συμβαίνει πλέον και στη Γερμανία της ευμάρειας, για λόγους διαφορετικούς αλλά και παρόμοιους συνάμα.Και ενώ στην Ελλάδα σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες (μετά τη χαλάρωση των capital controls) προκειμένου να φύγουν τα χρήματα από τα «στρώματα» και να επιστρέψουν ως καταθέσεις στις τράπεζες, στη Γερμανία η πορεία είναι αντίστροφη. «Δεν κερδίζεις τίποτα κρατώντας τα χρήματά σου στην τράπεζα. Οι καταθέσεις πλέον δεν τοκίζονται παρά μόνο φορολογούνται», δηλώνει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο 82χρονος Ούβε Βίζε, συνταξιούχος ο οποίος πρόσφατα αγόρασε ένα χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει σπίτι του τα περίπου 53.000 ευρώ που έχει στην άκρη.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 38% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ 150.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΛΟΓΩ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Μειωμένες συντάξεις έως και 38% θα βρουν στους λογαριασμούς τους 150.000 συνταξιούχοι την Παρασκευή !!!














Με το τρίτο και τελευταίο κύμα επανυπολογισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 120.000 συντάξεις κλείνει ο κύκλος αναπροσαρμογής συνολικά 1,23 εκατομμυρίων επικουρικών συντάξεων.

Το πιο βαρύ πακέτο ωστόσο είναι το δεύτερο το οποίο θα επιδοθεί στους συνταξιούχους σε λίγες ημέρες, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. (Οι συντάξεις πιστώνονται στους λογαριασμούς από το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου)

ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ !!! ΒΟΥΤΙΑ 9,7% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ !!!

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΑΓΟΡΑ
Ούτε οι θερινές εκπτώσεις αλλά ούτε και η αυξημένη τουριστική κίνηση κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα αφού έρευνα της ΕΣΕΕ κατέγραψε βουτιά 9,7% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι !!!













Οι θερινές εκπτώσεις δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και την αυξημένη τουριστική κίνηση δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Η έρευνα του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, κατέγραψε μείωση 9,7% του τζίρου.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 3,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
Νέα ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους αφού οι επιστροφές φόρου δεν θα συμψηφιστούν αυτομάτως αλλά θα πρέπει να μεταβούν στις εφορίες ώστε να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού !!!















Η απλή λογική λέει ότι αν οφείλεις στην εφορία και έχεις παράλληλα απαίτηση επιστροφής φόρου, αυτά πρέπει να συμψηφίζονται αυτομάτως. Αυτό προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος του 2012, συμπεριλαμβάνοντας και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά στην πραγματικότητα παραμένει «κενό» γράμμα για λόγους μάλλον προφανείς.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΧΑΡΑΤΣΙ 13 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΗΣ FRAPORT !!!

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΟΣΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η FRAPORT
Επενδυτές του τζάμπα οι Γερμανοί αφού εκτός από το χαράτσι που θα πληρώνουν οι επιβάτες για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πακέτο Juncker !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:






















Αεροδρομιόσημο 13 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια, θα καλούνται να πληρώνουν από τις αρχές της νέας χρονιάς οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ιδιωτικοποιούνται και περνούν στον έλεγχο της γερμανικής Fraport.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου - παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η APPLE 13 ΔΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ
Την ανάκτηση ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης που δόθηκε στην Apple, ύψους 13 δισ. ευρώ και υπό την μορφή φορολογικών διευκολύνσεων, ζητεί σήμερα η Κομισιόν !!!













Η Κομισιόν μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιρλανδία επέτρεψε στην Apple να πληρώσει πολύ λιγότερους φόρους από τις άλλες επιχειρήσεις, μόλις 1% το 2003 και 0,005% το 2014. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω δύο ειδικών συμφωνιών μεταξύ του Ιρλανδικού κράτους από το 1991.

Η έρευνα της Κομισιόν ξεκίνησε το 2014 και κατέληξε φέτος στο συμπέρασμα ότι οι δύο συμφωνίες επέτρεπαν στην Apple να μεταφέρει τα κέρδη της σε δύο εταιρίες της στην Ιρλανδία, την Apple sales international και την Apple Operations Europe.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΟΣΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 3 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΕ 0,06 - 0,08 ΣΕΝΤΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ FUNDS
Καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις μπαίνουν πρώτα στη λίστα των πωλήσεων !!!













ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Πωλητήριο σε 2-3 δισ. ευρώ «βαθιά κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια, τα οποία είναι πλήρως διαγραμμένα (fully written off) από τα βιβλία των ελληνικών τραπεζών, ετοιμάζονται να βάλουν εντός των επόμενων έξι μηνών, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι οι πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά, με στόχο να δοθούν στο τέλος του εγχειρήματος τα 2-3 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια και σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες και funds.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ !!! ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

1.230.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ
Στο κόκκινο χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς αδυνατούν ακόμη και να ρυθμίσουν της οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης !!!
















Οφειλές προς τη ΔΕΗ, ύψους 1 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 του συνόλου των κόκκινων λογαριασμών, έχουν διακανονίσει περίπου 350. 000 πελάτες της επιχείρησης με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή που «τρέχει» από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ.

Από τα στοιχεία πάντως προκύπτει ότι μόλις το 5% των πελατών με οφειλή κάτω των 500 ευρώ έχουν σπεύσει να υπαχθούν στη ρύθμιση, ενώ από τις υπόλοιπες κατηγορίες πελατών, στο εύρος από 500 - 1.000 ευρώ έχουν ενταχθεί το 21% των οφειλετών, από 1.000 - 3.000 ευρώ το 36% και άνω των 3.000 ευρώ το 32%.

ΔΝΤ & EUROSTAT ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΛΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ !!!

ΕΤΣΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Άρθρο φωτιά για το σκάνδαλο του ελλείμματος του 2009 !!!



















Τα mails της προδοσίας

Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη με το σκάνδαλο της αλλοίωσης του ελλείμματος και του χρέους του 2009, και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα σε εσωκομματικό-νεοδημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εθνικής σημασίας θέμα. Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτοί οι ακοίμητοι φρουροί της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν βρήκαν μισή λέξη να σχολιάσουν από όσα περιέχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχθηκε στην τεκμηριωμένη αναίρεση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

ΕΝΦΙΑ: ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ Ή ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 338.000.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2016 έχουν αναρτηθεί ήδη στο Διαδίκτυο και προβλέπουν φόρους ύψους 3,18 δισ. ευρώ για 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι απαλλαγές που είχαν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις το 2015 (426 εκατ. ευρώ) μειώθηκαν κατά 338 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 88 εκατ. ευρώ !!!




















Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην κατάργηση της έκπτωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αφετέρου στη μείωση του αφορολόγητου ορίου στην κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου. Ειδικότερα: 

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΨΥΧΑΡΗ, ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ !!!

ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τρέχουν τώρα να ζητήσουν νέες εμπράγματες εγγυήσεις αφού για τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν προκύπτει το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας !!!

















Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από τα πορίσματα της Τραπέζης της Ελλάδος όσο και από τις εν εξελίξει εισαγγελικές έρευνες, που εξετάζουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι τράπεζες με τα μεγαλύτερα μιντιακά μαγαζιά. Παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και media, συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης που εστιάζονται ως επί το πλείστον στη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι τραπεζίτες στη χορήγηση των δανείων. 

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ 1 ΣΤΙΣ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Στη Βουλή έφθασε το θέμα της μη δημοσιοποίησης ισολογισμών από τις υπόχρεες Α.Ε. και ΕΠΕ, το οποίο πλέον έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας !!!















Αφορμή για την κατάθεση σχετικής ερώτησης αποτέλεσε η επί τριετία μη δημοσίευση των ισολογισμών από τη Μαρινόπουλος, της οποίας, όπως διαπιστώθηκε, το «άνοιγμα» στην αγορά ξεπερνά το 1,8 δισ. ευρώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Σε 24 μηνιαίες δόσεις και με «κούρεμα» προσαυξήσεων, τόκων και τα προστίμων, θα μπορούν να εντάξουν τις οφειλές τους οι δημότες προς τους δήμους όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την εποπτεία των ΟΤΑ, που έθεσε το υπουργείο Εσωτερικών σε διαβούλευση !!!
















Συγκεκριμένα στο νομοσχέιδο για την εποπτεία των ΟΤΑ προβλέπεται ότι τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί, μέχρι και την έναρξη ισχύος του νόμου, ή πρόκειται να βεβαιωθούν, μέχρι και δώδεκα (12) μήνες από την ενεργοποίησή του, και τα οποία προέρχονται, από τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων τελών σε είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις. 

Επίσης υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για περιπτώσεις κατασχέσεων και κλήσεων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με μείωση τόκων και προσαυξήσεων και καταβολή οφειλής επίσης σε 24 μήνες. 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ, ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Χωρίς τέλος η φυγή των νέων στο εξωτερικό !!!
Περισσότεροι από 1.700 νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει τη διετία 2014-2015 !!!
























Μια φουρνιά νέων πτυχιούχων νοσηλευτών μεταναστεύει κάθε χρόνο από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την κρίση, την ανεργία, τους μισθούς πείνας και το δημόσιο σύστημα υγείας που τελεί υπό κατάρρευση αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), περισσότεροι από 1.700 νοσηλευτές έβγαλαν εισιτήριο για χώρα του εξωτερικού χωρίς επιστροφή τη διετία 2014 - 2015.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2004 ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ !!!


Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΓΓΔΕ: ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ 2 ΔΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΤΟ 30% ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΦΟΡΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ 3.000 ΕΥΡΩ
Από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, έχουν εκτελεστεί περίπου 856.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια, με το 70% των λογαριασμών να αποφέρουν πάνω από 3.000 ευρώ !!!




















Σε τροχιά επίτευξης του στόχου για έσοδα 2,05 δισ ευρώ ως το τέλος της χρονιάς από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη, εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!

ΥΨΟΥΣ 272.000.000 ΕΥΡΩ
Απλήρωτη άφησαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος αρκετοί φορολογούμενοι (περίπου ένας στους τέσσερις), γεγονός που οφείλεται στη σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, συνεπεία της υπερφορολόγησης !!!
Που θα έχει φτάσει το κοντέρ των απλήρωτων φόρων μέχρι τον Δεκέμβριο τώρα που έρχονται ΕΝΦΙΑ, λοιπές δόσεις φόρου εισοδήματος κτλ. ;;;



















Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν 272 εκατ. ευρώ του φόρου εισοδήματος.
SSL Certificates