.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
Απεικόνιση της απώλειας των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ανά κατηγορία από το 2007 ως το 2014 !!!














Γεωργία-Δασοκομία-Αλιεία:

BREXIT: Ο MADE IN UK ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!


Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ BREXIT !!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Ποια είναι τα κριτήρια για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στο Δημόσιο !!!



Διευκρινίσεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Τρ.Αλεξιάδης σχετικά με τα κριτήρια κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το δημόσιο μετά και από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ε. Μπασιάκου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του ν.δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), όπως ισχύει, και του άρθρου 48 παρ.1 του ν.4174/2013, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών Δ.Ο.Υ. υποχρεούται στη λήψη αναγκαστικών μέτρων (κατάσχεση ακινήτων, κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του εν γένει στα χέρια τρίτων, καθώς και στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 2915/2001 και των άρθρων 30, 30α και 30β του ν.δ. 356/1974) κατά των οφειλετών του Δημοσίου για το καθυστερούμενο μέρος του χρέους, ανεξάρτητα από την αιτία προέλευσης αυτού, είτε αθροιστικά είτε καθένα χωριστά, κατά την ελεύθερη κρίση του, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου (όπως διακοπή της παραγραφής), προκρίνοντας το προσφορότερο μέτρο για την άμεση είσπραξη της οφειλής.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ !!!

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ
Το σκεπτικό του δικαστηρίου, που απέρριψε το αίτημα ζεύγους δημοσίων υπαλλήλων για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη, ήταν το εξής :
Ο οφειλέτης ενήργησε με ενδεχόμενο δόλο, απολαμβάνοντας μεγάλο αριθμό δανείων, αν και γνώριζε πως ο υπερδανεισμός του θα τον οδηγούσε σε αδυναμία πληρωμών, οι δε τραπεζικοί υπάλληλοι που του χορήγησαν τόσο υψηλά δάνεια θα πρέπει να ελεγχθούν για κακουργηματική απιστία !!!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Ως καταχρηστική,απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Κρήτης αίτηση ζευγαριού που ζητούσε να υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, με ένα ανήλικο παιδί, έλαβε σταδιακά από το 2008 έως και το 2011 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά, που συνολικά ανέρχονται σε 544 χιλιάδες ευρώ. Οι οφειλές τους, σύμφωνα με την αίτηση τους, είναι στο ποσό των 532 χιλιάδων ευρώ και τα συνολικά μηνιαία εισοδήματα τους ανέρχονται σε 3.300 με προσδιοριζόμενο από τους ίδιους μηνιαίο κόστος βιοτικών αναγκών τα 2.500 ευρώ. Για τη δανειοδότηση τους, η τράπεζα υποθήκευσε το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο, δηλαδή μία μεζονέτα εμβαδού 290 τετραγωνικών μέτρων που έκτισαν σε οικόπεδο 650 τετραγωνικών, αξίας, σύμφωνα με τους αιτούντες, 150 χιλιάδων ευρώ. Οι αιτούντες ζήτησαν από το δικαστήριο ρύθμιση των χρεών τους με εξαίρεση της πρώτης -και μοναδικής- κατοικίας τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ POS ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Από τον λογαριασμό αυτό οι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές ενώ εξετάζεται πώς μπορεί αυτόματα να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και ο ΦΠΑ !!!













Προστασία από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές θα παρέχει ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες, τη δημιουργία του οποίου προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!

ΒΡΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
Τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν κατά 40-60% έναντι των στόχων !!!












"Διπλοί" τιμοκατάλογοι και παζάρια για άλλες χρεώσεις, αναλόγως αν ζητείται να εκδοθεί ή όχι απόδειξη, είναι πλέον το σύστημα που διαμορφώνει τις τιμές στην αγορά. Η αγορά λειτουργεί ασύδοτη, χωρίς τον φόβο των προστίμων και ελεγκτές δεν καταγράφουν καν τις παραβάσεις, ακόμα και αν τις διαπιστώνουν! Καθώς επιβάλλονται διαρκώς και νέοι φόροι, ελεγκτές της εφορίας που μπαίνουν σε επιχειρήσεις, φεύγουν χωρίς να βεβαιώνουν καν την παράβαση, αν τα πρόστιμα είναι μηδενικά ή κάτω από μόλις 5 ή 10 ευρώ. Αλλά και όταν επιβάλλονται, τα πρόστιμα μοιάζουν με χάδι: τις προάλλες μόλις, σε καλό εστιατόριο των βορείων προαστίων με πολλές δεκάδες τραπέζια όπου δεν είχαν κοπεί αποδείξεις, το πρόστιμο που επέβαλαν φεύγοντας οι ελεγκτές ήταν μόλις 90 ευρώ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXIS !!!

100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ
Επανέρχονται τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων ενώ αυξάνεται από 10 σε 30 μέρες η προθεσμία για τη δήλωση μεταβολών στο Μητρώο της Εφορίας !!!














Με καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες και έχει ήδη κοστίσει την απώλεια σημαντικού ύψους φορολογικών εσόδων, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σημαντικές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων και άλλων φορολογικών στοιχείων. 

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΣΤΑ 12 ΔΙΣ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ
Ξυλοδαρμοί υπαλλήλων Ταμείων από αγανακτισμένους πολίτες !!!
Έως και 3 χρόνια η αναμονή για έκδοση σύνταξης !!!













Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στα ταμεία τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), κ. Αντώνης Κουρούκλης, στην έναρξη του 32ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της, η μαύρη τρύπα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ανέρχεται περίπου σε 12 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
Τη 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου όπως ίσχυε όλα τα τελευταία χρόνια- θα καταβάλει στο εξής αρχίζοντας από τον Ιούλιο το ΕΤΕΑ τις επικουρικές συντάξεις σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους !!!


















Την αλλαγή προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του ΕΤΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε, κάθε μήνα, λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της καθυστερημένης (στις αρχές του επόμενου μήνα) είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες.

100 ΔΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ !!!

ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.700.000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 6.000.000
Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής !!!


















Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

ΕΩΣ ΚΑΙ 16 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ
Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 6-9% του ΑΕΠ,δηλαδή ως και 32% των δημοσίων εσόδων !!!
















Εξαιτίας της φοροδιαφυγής, το κράτος χάνει ως και 16 δισ. το χρόνο ενώ αντίστοιχα, το κράτος δαπανά ετησίως 28 δισ. για συντάξεις, 15 δισ. για μισθούς στο Δημόσιο και 12 δισ. το χρόνο κοστίζει η εξυπηρέτηση του χρέους.

ΕΛΣΤΑΤ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΕΝΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.800.000 ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο πληθυσμός που διαβιοί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες ανέρχεται σε 1.111.300 άτομα !!!

















Πάνω από ένας στους τρεις βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας η κοινωνικό αποκλεισμό σύμφωνα με την ελληνική στατιστική Αρχή.Όπως προκύπτει από την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2015 που αφορά τα εισοδήματα του 2014, το 35,7% του πληθυσμού βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού όταν την προηγούμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΦΘΗΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ;;; ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜμΜ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ;;; Ή ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ & ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ 2015 ΕΠΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ;;; 
Η EKT αποφάσισε την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα και ο
ι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν πλέον να δανείζονται απευθείας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,05% αντί του 1,55% που χρεώνονταν για τον δανεισμό τους από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) !!!



Την αποδοχή εκ νέου των ελληνικών ομολόγων ως ενεχύρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν πλέον να δανείζονται απευθείας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,05% αντί του 1,55% που χρεώνονταν για τον δανεισμό τους από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA). Παράλληλα, η ΕΚΤ τονίζει ότι θα εξετάσει αργότερα το ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων, συνδέοντας τη σχετική απόφαση με την πρόοδο που θα σημειωθεί στην ανάλυση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η απόφαση της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει την παρέκκλιση (waiver) που επηρεάζει την καταλληλότητα των εμπορεύσιμων χρεογράφων τα οποία εκδίδει ή εγγυάται πλήρως η Ελληνική Δημοκρατία. Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η εφαρμογή των ελάχιστων απαιτήσεων πιστοληπτικής διαβάθμισης ως κριτηρίου καταλληλότητας για τη χρήση αυτών των μέσων ως εξασφαλίσεων. Υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια καταλληλότητας, μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.



ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ BAD BANKS !!!

EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Ανεπαρκής απάντηση της Τράπεζας Ελλάδος για τον «γαλάζιο» Τσακαλώτο και τον υπόδικο τραπεζίτη !!!




Καμία απάντηση στα καυτά ερωτήματα για τις απολαβές του νέου εκκαθαριστή των 16 «κακών» τραπεζών : 

Κουβέντα για τα κριτήρια επιλογής των τραπεζών !!!

Στις 21 Ιουνίου το Newsbomb.gr με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ξεδίπλωνε τις πτυχές μιας ιστορίας με περίεργες συμπτώσεις και συνειρμούς...

Πρόκειται για το ζήτημα των εταιρειών που θα αναλάβουν την εκκαθάριση και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των 16 «κακών τραπεζών», συνολικής αξίας 9 δισ. ευρώ.


Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατ’ εντολή των δανειστών, αποφάσισαν να παραδώσουν το σύνολο των κόκκινων δανείων 16 τραπεζών που βρίσκονται σε εκκαθάριση σε μια εταιρεία που δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το κέρδος της !!!


Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Ασφαλιστικές εισφορές για τα ρομπότ προβλέπει ευρωπαϊκή πρόταση !!!




ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!


Η συνεχώς αυξανόμενη «εισβολή» των ρομπότ στα εργοστάσια της Ευρώπης αλλά και σε τομείς όπως η ιατρική ή ο επενδυτικός τομέας, δημιουργούν νέες ανάγκες και ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα βιομηχανική επανάσταση.

Όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας χάνονται, τροφοδοτώντας την αύξηση της ανεργίας, της κοινωνικής ανισότητας και της αποξένωσης. Την ίδια ώρα, τα ρομπότ αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ευφυΐα και αυτονομία, με αποτέλεσμα να επεκτείνονται σε περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρώντας να θέσει ένα πρώτο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας και συνύπαρξης ανθρώπων και μηχανών στην αγορά εργασίας, επανεξετάζει ζητήματα όπως η νομιμότητα της εργασίας τους ή η φορολόγησή τους.


ΕΙΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ;;; ΜΑΘΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ !!!

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Εφόσον η τράπεζα σε δάνεισε ανεύθυνα - όπως ισχύει στο 99% των περιπτώσεων - παραβιάζοντας τις κανονιστικές πράξεις της ΤτΕ περί αξιολόγησης και στάθμισης της πιστοληπτικής σου ικανότητας και του πιστωτικού σου κινδύνου, δικαιούσαι να ζητήσεις τη διαγραφή όλων των τόκων και των εξόδων του δανείου σου και να αποπληρώσεις, με τον ίδιο αριθμό δόσεων, μόνο το κεφάλαιο, ενώ οι τόκοι που έχεις καταβάλει μέχρι σήμερα καταλογίζονται ως πληρωμές έναντι εξοφλήσεως κεφαλαίου !!!
ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΚΩΝ & ΕΞΟΔΩΝ ΔΑΝΕΙΟΥ 100% !!! 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΠΑΝEIΛΛHΜΕΝΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Φρένο στην αυξημένη φοροδιαφυγή εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ σε συνδυασμό με τα αστεία πρόστιμα για τη μη έκδοση απόδειξης προσπαθεί να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών αλλά ήδη τα έσοδα από το ΦΠΑ σε τουριστικούς προορισμούς βουλιάζουν !!!














Στην εφαρμογή του μέτρου προσωρινής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων που συλλαμβάνονται επανειλημμένως να μην εκδίδουν αποδείξεις προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το μέτρο που προβλέπεται από τη νομοθεσία επιτρέπει στην φορολογική διοίκηση να σφραγίσει για έως και ένα μήνα τις επιχειρήσεις που συστηματικά φοροδιαφεύγουν καθώς και τις επιχειρήσεις που παρεμποδίζουν τους ελεγκτές να προχωρήσουν σε φορολογικό έλεγχο. Παράλληλα, στη μαύρη λίστα με προτεραιότητα για φορολογικό έλεγχο θα μπαίνουν οι επιχειρήσεις που εμφανίζουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις τζίρου κατά τις ημέρες που υπάρχουν ελεγκτές στην περιοχή και τις υπόλοιπες ημέρες.

ΡΕ ΠΑΝΟ, ΕΛΕΟΣ !!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΣΗΣ 17 ΕΤΩΝ ;;;
Η πρόταση δεν διευκρινίζει αν ο συνοδός πρέπει να είναι ενήλικος, αν πρέπει να κάθεται υποχρεωτικά στη θέση του συνοδηγού ή αν μπορεί να είναι και στο πίσω κάθισμα, για να μπορεί ο 17χρονος οδηγός να χαμουρεύεται με την γκομενίτσα του !!!
Προτείνεται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εδώ & τώρα !!! 


ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ !!! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 15% Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΑΘΑΚΗ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ 
ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ Η ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 31/12/2014 !!! 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» μόλις το 15% των κόκκινων δανειοληπτών εμφανίζεται συνεργάσιμο και προσέρχεται στις τράπεζες ώστε να προβεί σε ρύθμιση των οφειλών του !!!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πολύ μικρή είναι έως τώρα η ανταπόκριση των «κόκκινων» δανειοληπτών στο κάλεσμα των τραπεζών για ρύθμιση των χρεών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» μόλις το 15% εμφανίζεται συνεργάσιμο και προσέρχεται στις τράπεζες ώστε να προβεί σε ρύθμιση των οφειλών του, ενώ το ποσοστό ανταπόκρισης είναι ακόμα πιο χαμηλό στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

ΕΛΕΟΣ !!! ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ !!!

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΣ
Έχει χαθεί πλέον κάθε όριο ακόμη και στην ηλιθιότητα !!!



Η ιδιοκτήτρια του smart που βλέπετε να έχει σταθμεύσει σε κεντρική λεωφόρο και ακριβώς πάνω στις γραμμές του τράμ, προσέφερε άφθονο γέλιο στους περαστικούς όταν επέστρεψε και αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον οδηγό του τράμ, ήθελε να βγεί κι απο πάνω (προφανώς μειωμένης αντιλήψεως η κυρία).


ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ & ΤΟ ΙΚΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ !!!

ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Έξι μήνες φυλακή στον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη, για μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπάλληλο του κόμματος !!!





Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο Νικόλαος Σαλαγιάννης, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στην τελευταία υπάλληλο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος.

Σε βάρος του κόμματος εκκρεμεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων δικαστηρίου της Μυτιλήνης που επιδικάζει σε βάρος του ποσό 24.000 ευρώ για αποδοχές που δεν καταβλήθηκαν έως το τέλος του 2013.

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΙΧ ΓΙΑ 22η ΜΕΡΑ !!!

ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στα Τελωνεία όλης της χώρας καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης δεν επιτρέπει τον εκτελωνισμό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αλλά και καινούριων αυτοκινήτων !!!
















Παράλληλα τεράστιο θέμα έχει προκύψει και με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα κάτω των 3,5 τόνων τα οποία δεν μπορούν επίσης να εκτελωνιστούν καθώς η διάταξη που ψηφίστηκε από την Βουλή δεν ορίζει τις εκπτώσεις που πρέπει να γίνονται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορτηγά.

ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ: ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

Καταγγέλλει ο δικηγόρος
Δημήτρης Αλβανός

ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Κάθε μέρα που περνάει οι τραπεζάνθρωποι δεν παύουν να εκπλήσσουν !!!


Γραπτά μας πληροφορούν ότι δεν υποχρεούνται να μας πουν ποια είναι τα μέλη των επιτροπών για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη!!!!!!! Δηλαδή μαθαίνεις ποιος Δικαστής σε δικάζει ποιο μέλος ΑΣΕΠ ΙΚΑ κρίνει τις ενστάσεις σου ποιος Αστυνομικός σου παίρνει τις πινακίδες κλπ αλλά τα ονόματα των τραπεζικών είναι μυστικό!!!!! Το θέμα εκτός από νομικό (θέλω τα ονόματα για να ασκήσω στοιχειώδη δικαιώματα μου εξαίρεσης αποχής κλπ ) αντιβαίνει στη κοινή λογική .Αφιερωμένο σε "ειδικούς" που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τράπεζες κινούνται θεσμικά.......

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΕΠ !!!
Οι ληστρικές φορολογικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ, το πανάκριβο ασφαλιστικό και η μετάθεση του κόστους του δημοσίου τομέα των κρατών μελών και των Βρυξελλών στις πλάτες της παραγωγικής οικονομίας, έδιωξαν τις επιχειρήσεις από την Ευρώπη και οδήγησαν τις νέες επενδύσεις στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ !!!




Τις δεκαετίες του 80 και του 90 δεν υπήρχε ούτε ευρώ, ούτε σύμφωνο σταθερότητας.
Παρόλα όμως αυτά, η παραγωγική βάση της Ευρώπης συρρικνώθηκε με μεγαλύτερους ρυθμούς από τους σημερινούς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020 !!!

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Κόλαφος από την Κομισιόν: Παγώνει η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για το Ταμείο Συνοχής 2014-2020 !!!



ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ & ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να «παγώσει» όλες τις πληρωμές που εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης /Ταμείο Συνοχής για την Ελλάδα, για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο που δημοσίευσε την Τρίτη το «New Europe» και που φέρει την υπογραφή του Γουόλτερ Ντεφάα, του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο λόγος για την διακοπή αυτή είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η έρευνα της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αφορά τη χειραγώγηση των διαδικασιών υποβολής προσφορών για τα μεγάλα έργα υποδομής.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ !!!

45% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 7% ΣΕ 10% 
Έφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια με τις αυξήσεις στους ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ. Περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να καταβάλλουν τις αυξημένες, ελέω νέου Ασφαλιστικού, ασφαλιστικές εισφορές για το β’ εξάμηνο του 2015 !!!


Αναλυτικές οδηγίες από τον Οργανισμό Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, η αποστολή των σχετικών ειδοποιήσεων έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι θα διαπιστώσουν τις αυξήσεις στις εισφορές τους, μιας και από το 7% που κατέβαλλαν για σύνταξη, ειδικά για φέτος θα καταβάλλουν 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.
Υπενθυμίζεται ότι αν καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διατηρούν το δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και δεν επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ:

ΕΛΛΑΔΑ 2007-2016 : ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !!!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Μ. ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ: ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΔΙΣ !!!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Απολογητικός ο Ντράγκι απέναντι στον Νότη Μαριά για Τρόικα και μη επιστροφή κερδών της ΕΚΤ !!!



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΟ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

Απολογητικός εμφανίστηκε ο Ντράγκι απέναντι στον Νότη Μαριά που του έθεσε αφενός μεν το ζήτημα της αποχώρησης της ΕΚΤ από την τρόικα όπως έχει άλλωστε υποδείξει το Δικαστήριο της Ε.Ε. και αφετέρου το ζήτημα της επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ στην Ελλάδα.

Η ΖΩΗ ΖΕΙ !!! ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΖΩΗ ΖΕΙ !!!
Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ…. ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ !!!
Η «ΖΩΗ ΖΕΙ» γιατί είναι ταγμένη να θρέψει την ελπίδα ότι θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν τα πιράνχας του ντόπιου και ξένου οικονομικού κατεστημένου για τα οικονομικά τους εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/06/bomba.html



Έντρομοι και κάθιδροι οι μηχανορράφοι της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, αλλά και προκλητικοί και ασύδοτοι, προσπάθησαν μάταια να φυμώσουν την φωνή της αλήθειας.

Όμως η Ζωή Γεωργαντά ζει γιατί είναι ταγμένη από την συνείδησή της να υπογραμμίζει τον καθημερινό εφιάλτη τους και να θρέφει την ελπίδα ότι θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν για τα οικονομικά τους εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Λίγες μόνο ώρες μετά από μια ακόμη γενναία και αποκαλυπτική εμφάνισή της στην εκπομπή μου «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» του Kontra tv, η Ζωή Γεωργαντά, καθοδόν προς την Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα εκφοβισμού, αν όχι και απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Όμως οι δειλοί και οι μοιραίοι απέτυχαν.

Να ξέρουν λοιπόν τα πιράνχας του ντόπιου και ξένου οικονομικού κατεστημένου ότι οι συνειδήσεις, βγαλμένες από των Ελλήνων τα αδούλωτα όσια και ιερά, δεν καθυποτάσσονται.

TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ GOOGLE ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΛΕΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η GOOGLE ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 100.000 ΕΥΡΩ
Ακολουθεί απόσπασμα της υπ'αριθμ. 457/2016 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Πρόεδρος Θεοδούλη Οικονόμου, Βασίλης Μαλάμος, Εισηγήτρια Μανουέλα Παντελιά), με την οποία η Google υποχρεώνεται σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για την προσβολή της προσωπικότητας πασίγνωστου επιχειρηματία και εφοπλιστή, που προξενήθηκε από την παράλειψή της να διαγράψει τα αντίγραφα των αρχείων/σελίδων που περιλάμβαναν προσβλητική ανάρτηση άγνωστου blogger !!!



Τα ιστολόγια είναι διαδικτυακά ημερολόγια που περιλαμβάνουν υπερζεύξεις και καταχωρήσεις απόψεων, έχουν δε ως«βασική μονάδα» τους τις καταχωρήσεις και όχι τις εκάστοτε «σελίδες», όπως συμβαίνει με τους ιστοτόπους. Ο κάτοχος-διαχειριστής του διαδικτυακού ημερολογίου, ο οποίος μπορεί να είναι επώνυμος, ανώνυμος ή με ψευδώνυμο, καταγράφει, ανακοινώνει και καταθέτει τις απόψεις του σ' αυτό για διάφορα ζητήματα, ενώ τα ιστολογία είναι δυνατό να συνδέονται με άλλους ιστοτόπους, ιστοσελίδες και να επιτρέπουν στους χρήστες-αναγνώστες τους να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος, ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, που είναι επίσης αναγνώσιμα από όλους τους τρίτους χρήστες του διαδικτύου. 

ΟΤΑΝ Η CITIBANK ΜΟΙΡΑΖΕ ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 2ΧΙΛΙΑΡΑ, 3ΧΙΛΙΑΡΑ & 7ΧΙΛΙΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΕ Η CITIBANK ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑ
Και μάλιστα τα χορηγούσε και στους δύο συζύγους, ανεξαρτήτως εισοδήματος και επαγγέλματος !!!

Όλα αυτά τα δάνεια, τα λεγόμενα ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, έχουν χορηγηθεί αντίθετα με την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ και, έτσι, οι τράπεζες είναι ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΕΣ στην αδυναμία των δανειοληπτών να τα εξυπηρετήσουν !!!

ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗ = ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ & ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!!




Δείτε στη συνέχεια τα έγγραφα σε μεγένθυση :

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΚ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !!!

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΑΠΕΡΓΙΑΣ(LOCK OUT), ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13 - 14 ΜΙΣΘΟΥ
Παράλληλα ζητούν ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας και την εισαγωγή νέων, την ώρα που ήδη μία στις δύο νέες θέσεις εργασίας είναι ημιαπασχόληση και εκ παραδρομής εργασία !!!













Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα για τις εργασιακές σχέσεις. Σήμερα η ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος για την αναμόρφωση των εργασιακών σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έχει σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και των ενώσεων των εργοδοτών. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η καταγραφή των θέσεων εργοδοτών και εργαζομένων για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αλλά και τυχόν παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν.

ΓΙΑΤΙ Κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ;;;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ, 3 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 250 ΔΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤ, ELA & TARGET2, OI ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ AKOMH ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ;;;
ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ Κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ;;;



Λούκα Κατσέλη:Υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις !!! Αργεί η άρση των capital controls !!!
Οι τράπεζες θα πρέπει να συνεργαστούν, κυρίως για τα επιχειρηματικά δάνεια, ούτως ώστε να δοθούν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να καταστούν βιώσιμες. Το υψηλό επίπεδο των «κόκκινων δανείων» δεν οφείλεται στο ότι ο κόσμος έγινε ξαφνικά κακοπληρωτής, αλλά στη δυσμενή αλλαγή της οικονομικής κατάστασης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων !!!

Συνέντευξη για καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία παραχώρησε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Ερωτηθείσα για την άρση των capital controls, η κ. Κατσέλη εξήγησε πως «θα πάρει χρόνο. Πιθανώς να γίνει προς το τέλος του έτους. Για να επιτευχθεί, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις».

BINTEO: Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΤΑ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ MERCEDES & BMW !!!

ΠΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ
Βασίλης Λεβέντης : Θα πάθουμε ζημιά επειδή η «Αγορά» αποκάλυψε το σκανδαλο Mercedes και BMW !!!




Δεν έπρεπε να κυνηγάμε τις γερμανικές εταιρείες που φοροδιαφεύγουν. Είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να μην έλθουν επενδύσεις !!!

Αυτή είναι η άποψη Λεβέντη για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας Αγορά, ότι BMW και Mercedes έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων.

Κάποιοι, αυτόν τον Γερμανοτσολιά τον ψήφισαν για πλάκα!




ΣΟΚ !!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΠΑ ΓΙΑ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ !!!

ΜΝΗΜΟΝΙΑ : TO SUCCESS STORY ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΟΣΑ !!!

BOMBA !!! ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;;" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αποκλειστικό ρεπορτάζ του OLYMPIA.GR αναφέρει ότι η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ δέχθηκε δολοφονική επίθεση λίγες ημέρες μετα την πρόσφατη καταδίκη του ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ σε ποινή φυλάκισης ενός έτους !!! 



Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε η Ζωή Γεωργαντά χθες το απόγευμα !!! 

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα έργα και ημέρες του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου καταγγέλοντάς τον για την παραποίηση των στοιχείων που διόγκωσαν το έλλειμμα της χώρας οδηγώντας την στα χέρια της τρόικας , χθες το απόγευμα ταξίδευε προς την Θεσσαλονίκη. Στο ύψος της Θήβας, ένα μαύρο τζίπ, σύμφωνα με τα όσα μας είπε η κ. Γεωργαντά την χτύπησε με δύναμη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και στη συνέχεια έφυγε βολίδα έχοντας στείλει το…μήνυμα! 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ο ΠΟΛΣΟΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ & ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΟΙ : ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΩΝ ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Γιατί ο Paulson επιμένει «ενοχλητικά» στην Πειραιώς ;;; Επηρεάζει το 20% με 22% των μετόχων και ο απώτερος στόχος του είναι να αποκτήσει τον καταστατικό έλεγχο !!!




Έχει αλλότριους σκοπούς ο Paulson για την Πειραιώς… θα αποκαλυφθούν όλα εν καιρώ και ορισμένα προσεχώς…
Που το πάει ο Paulson, το αμερικανικό fund που διατηρεί μεγάλες επενδυτικές έως στρατηγικές θέσεις στην Πειραιώς και στην Alpha bank;
Ήδη από τις αρχές του 2016 ο Paulson μέσω του εκπροσώπου του στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς τον δικηγόρο Blades έχει συστηματοποιήσει την στρατηγική του εις βάρος των αποφάσεων που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Η μεγάλη και γνωστή κόντρα ξέσπασε όταν αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο Άνθιμος Θωμόπουλος από CEO της Πειραιώς.
Την μάχη αυτή την έχασε ο Paulson και ακολουθεί μια νέα μάχη ποιος θα ελέγξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο. 


Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ATHENS LEDRA !!!

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ  ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ 
Είμαστε κανονική ΜΠΑΝΑΝΙΑ !!!
Το μεγάλο κόλπο  για την επαναγορά του ξενοδοχείου Athens Ledra !!!



Οι οικογένειες Δαυϊδ και Παρασκευαϊδη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Athens Ledra, κήρυξαν πτώχευση και το έκλεισαν στις 31 Μαΐου 2016.
Αφησαν 150 εργαζόμενου;ς στο δρόμο, απλήρωτους προμηθευτές και μεγάλα δάνεια στις τράπεζες (κοντά στα 50 εκατ. ευρώ)
Σήμερα έγινε γνωστό πως το ξενοδοχείο στις 13 Ιουλίου 2016 βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Με τα λεφτά του αγοραστή θα πληρωθούν πρώτα οι τράπεζες και-μάλλον-δεν θα περισσέψει τίποτα για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Τώρα που βρίσκεται το απίθανο :

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 21/06/2016 ΑΓΩΓΕΣ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & FUNDS 
Τι αφορά η παράταση της Πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την 15η Σεπτεμβρίου 2016 !!!




Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθόρισε το νέο, στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:

Διοικητικές δίκες


Φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.


ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ: ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ & ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΡΤΕΣ
Οι δαπάνες από τη χρήση καρτών μπορεί να εκπίτουν αλλά, ταυτόχρονα, εμπίμπτουν και στα αυθαίρετα κριτήρια υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος !!!



Τον Αύγουστο τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για τη χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές των φορολογουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον μεθεπόμενο μήνα αρκετές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, κυρίως όσοι βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τερματικά χρέωσης καρτών (POS).
Από την άλλη, οι πελάτες εφόσον επιθυμούν θα πληρώνουν μέσω της χρεωστικής ή της πιστωτικής τους κάρτας. Βέβαια, οι φορολογούμενοι, για να έχουν την έκπτωση φόρου (από 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση), θα πρέπει να συλλέγουν ηλεκτρονικές αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.
Το ύψος των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνει κάθε φορολογούμενος θα εξαρτάται από το δηλούμενο εισόδημα. Δηλαδή για εισόδημα 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%, ενώ για εισόδημα 40.000 ευρώ η εφορία θα ζητάει σε αποδείξεις το 30% της δαπάνης με τη χρήση καρτών.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

SSL Certificates