.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 : ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕΡΝΕΙ ΝΙΝΙ & ΟΧΙ ΤΟ ΝΙΝΙ ΚΑΡΑΒΙ !!!

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ
Ποσειδώνια 2016 : Οι φτηνιάρες βίζιτες, η δηθενιά και οι μαϊμου συμφωνίες !!!





Η ελληνική ναυτιλία ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, για δύο χρόνια μοναχά ξαποσταίνει και ξανά προς τα…Ποσειδώνια τραβά… γράφει η Μαρία Περδικέα στο blog της και έρχομαι να συμφωνήσω μαζί της. Μόνο που αυτη τη φορά δεν είχαμε τις συμφωνίες που κάποια παπαγαλάκια γέμισαν-έναντι σοκολάτας- γνωστά οικονομικά αλλά και άγνωστα sites. Είχαμε υγρές νύχτες ωστόσο με δευτερης διαλογής βίζιτες που έμαθαν στους Κινέζους στους Νορβηγούς και στους Αμερικάνους τις σημαίνει σεξο-ξένιος πληρωμένος ΔΙΑΣ.

Η Μαρία συνεχίζει την αφήγησή της. : «Για να μη παρεξηγούμαι, τα Ποσειδώνια είναι ένας κορυφαίος θεσμός της ναυτιλιακής βιομηχανίας και εφέτος μάλιστα έκαναν νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας και είναι ο μοναδικός τομέας που δεν έχει κανένα «άνοιγμα» ούτε «κόκκινα» δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.

Στο θέμα μας τώρα, την εβδομάδα που μας πέρασε λοιπόν κάθε καρυδιάς καρύδι έδωσε το παρόν στα events, τις δεξιώσεις, τα (όχι και τόσο ) πριβέ πάρτι των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, στις δεξιώσεις και στα περίπτερα μέσα στον εκθεσιακό χώρο, προσπαθώντας να πουλήσει το προσωπικό του παραμύθι.

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!

ΑΝ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Ανύπαρκτη κυριολεκτικά η ελληνική πολιτεία στις ανάγκες της τραγικής καθημερινότητας των χρονίως πασχόντων, δεν φρόντισε ούτε ακόμη να νομοθετήσει την απαλλαγή των οικογενειών που παλεύουν με το τέρας του αυτισμού από τα διόδια και, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, από το κόστος διέλευσης της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου !!!

Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ :  




ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΜΕ 92 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ, ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΣΤΗ ΜΠΛΟΦΑ ΤΟΥ GREXIT ;;;

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Εκκληση του Spiegel στους Βρετανούς: Σας παρακαλούμε, μην φύγετε !!!



Θα κυκλοφορήσει γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα και με δύο διαφορετικά εξώφυλλαΜε ένα απίστευτο πρωτοσέλιδο για το Brexit κυκλοφορεί το Σάββατο το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

«Σας παρακαλούμε, μην φύγετε!», καλεί ενόψει του δημοψηφίσματος της 23η Ιουνίου τους Βρετανούς το Spiegel το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μια δίγλωσση έκδοση -γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα- και με δύο διαφορετικά εξώφυλλα! Αυτό που θα βγει στη Βρετανία θα έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς» και θα πωλείται δε σε μειωμένη τιμή, δύο λίρες (2,90 ευρώ), όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση του περιοδικού!

Ο αρχισυντάκτης του Spiegel Κλάους Μπρικμπόιμερ επισήμανε ότι το κεντρικό άρθρο του περιοδικού θα περιλαμβάνει πληθώρα επιχειρημάτων γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Ο TESORERO ΤΩΝ PANAMA PAPERS !!!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΤΑΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ
Οι υπόλοιποι να μην ξεχάσετε να πληρώσετε τους φόρους που ο TESORERO του Παναμά βάφτισε ως δήθεν μεταρρυθμίσεις !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
Οι δόσεις προτείνεται να υπερβαίνουν τις 24 σε αριθμό, ο οποίος θα βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση τόσο με το ύψος των οφειλών της επιχείρησης όσο και με την υγεία των οικονομικών μεγεθών της !!!


Με βασικό κριτήριο την εκτίμηση για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και με στόχο να μην "πεθάνουν" οι υγιείς εταιρείες λόγω της κρίσης, το οικονομικό επιτελείο προχωρεί σε μία νέου τύπου ρύθμιση για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, οι οποίες αποτελούν το 69% περίπου των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες και τα τελωνεία.

Τι προβλέπει το σχέδιο

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΠΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 5.9.2016 ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
Την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με επείγον γενικό έγγραφο !!!


















Ο κωδικός ΤΠΤΕ θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται. Όλοι οι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων, οικοδομοτεχνικών έργων και δημοσίου, θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα, με την χρήση της ΤΠΤΕ, από 05/09/2016 και στο εξής.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Έρχονται δύσκολες μέρες για τους Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που μετέφεραν φορολογικές έδρες και καταθέσεις στη γειτονική Βουλγαρία !!!



Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Βουλγαρίας : Σπουδαία η βουλγαρική αγορά για τις ελληνικές τράπεζες !!!

Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικές και ευελπιστούμε ότι η πρόοδος θα εδραιωθεί περαιτέρω.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου, τη Σόφια, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (ΒΝΒ) κ. Dimitar Radev. 




Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Στουρνάρα περιλαμβάνει συναντήσεις με στελέχη της ΒΝB και άλλων φορέων.


ΕΛΛΑΔΑ 2010-2016 : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ;;;

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ !!! ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 60% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ
Η βουτιά των αεροπορικών αφίξεων στην Κω έφτασε το 20%, στη Σάμο το 40% και στη Μυτιλήνη το 60% !!!














Τις συνέπειες από την αθρόα άφιξη προσφύγων και τις εικόνες που καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες φαίνεται ότι πληρώνουν τώρα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη μείωση στον αριθμό των τουριστών να είναι τεράστια.

ΕΣΠΑ : ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ MΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (1/8) !!!

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
Σταγόνα στον… ωκεανό αποδεικνύεται για τις ανάγκες της αγοράς το ΕΣΠΑ 2014-2020. Για τα πρώτα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας που προκηρύχθηκαν φέτος το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών είναι στο κόκκινο !!!




Ωστόσο οι όποιες αυξήσεις κονδυλίων έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επαρκούν, γι’ αυτό και πλήθος δικαιούχων δεν θα επιδοτηθεί.

Εκτός από το υψηλό ενδιαφέρον, βασικός λόγος που ανάγκασε το υπουργείο να δώσει διαδοχικές παρατάσεις στα προγράμματα ήταν το κλειστό, μέχρι πρότινος Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία


Ενδεικτικό της ανάγκης για ρευστότητα είναι πως το πρόγραμμα που έριξε «αυλαία» τον περασμένο Μάιο, με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» υποβλήθηκαν συνολικά 16.193 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 419 εκατ. ευρώ (392 εκατ. ευρώ δημόσια επιχορήγηση), τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ και ενώ τα κονδύλια που διαθέτει το υπουργείο για τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας είναι 322 εκατ. ευρώ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ !!!

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ο κύβος ερρίφθη: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των τραπεζών στη Βουλή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ !!!




Tους διευθύνοντες συμβούλους όλων των τραπεζών αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

του Χρήστου Ιωάννου

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι εν ενεργεία διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank για το πότε και με ποια σειρά θα μπορέσουν να καταθέσουν στην Επιτροπή. Η Επιτροπή πάντως - αν και παρατάθηκε η διάρκειά της κατά πέντε εβδομάδες - διακόπτει τις εργασίες της στις 18 Ιουνίου.

Ετσι, από τη Βουλή θα περάσουν ο Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, ο Λεωνίδας Φραγκιδάκης της Εθνικής Τράπεζας, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος της Attica Bank.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ !!!

ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Τα ψυχοπαθή άτομα δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και συχνά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και αρεστά, τουλάχιστον στην αρχή. Με την πάροδο του χρόνου όμως το πραγματικό τους πρόσωπο αναπόφευκτα αποκαλύπτεται !!!



Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που εκδηλώνουν οι ψυχοπαθείς προσωπικότητες…

Η ψυχοπάθεια στην ουσία δεν είναι μια πραγματική ιατρική διάγνωση καθώς οι ψυχοπαθείς και οι φίλοι τους οι κοινωνιοπαθείς εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία ψυχικής διαταραχής, αυτή της αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας, η οποία μπορεί να προέλθει από ποικιλία γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Πολύ περισσότεροι άντρες από γυναίκες πληρούν τα κριτήρια της συγκεκριμένης διαταραχής, ενώ τα συμπτώματα κορυφώνονται στην δεκαετία των 20 και μερικές φορές υποχωρούν μόνα τους κάπου μετά τα 40.

Ο κινηματογράφος τις περισσότερες φορές τείνει να παρουσιάζει τα ψυχοπαθή άτομα ως κατά συρροή δολοφόνους αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθείς τόσο διαβολικοί. Κάποιοι δεν φτάνουν ποτέ σε τέτοιο σημείο και είναι σίγουρο πως θα έχεις συναντήσει αρκετούς του είδους, ιδιαίτερα αν δουλεύεις στον εταιρικό κόσμο. Την στιγμή που το 1% του πληθυσμού εκδηλώνει ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα αφεντικά επιχειρήσεων το ποσοστό φτάνει το 3%. Προτού είσαι ικανός να εντοπίσεις έναν ψυχοπαθή πρέπει να είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι ακριβώς σημαίνει ο όρος. 


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΚΑ: ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ !!!

ΣΕ 100.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ
Χωρίς ΕΚΑΣ μένουν, αναδρομικά από την 1η Ιουνίου, χαμηλοσυνταξιούχοι με ακαθάριστο συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης και επιδομάτων τοn Μάιο του 2016 (μήνας δημοσίευσης του ν. 4387/2016) πάνω από 664 ευρώ, έναντι 850 ευρώ που ήταν το όριο για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου !!!



















Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος του ΙΚΑ προειδοποιώντας ότι «σε περίπτωση υποβολής με δόλο ανακριβούς δήλωσης εκ μέρους του συνταξιούχου είτε για το φορέα καταβολής του επιδόματος είτε για τα εισοδηματικά στοιχεία, καθώς και σε περίπτωση πολλαπλής είσπραξης του επιδόματος, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος θα παρακρατούνται στο διπλάσιο από το ποσό της κύριας σύνταξης σε έξι μηνιαίες δόσεις με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ΕΦΚΑ». Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις κατηγορίες συνταξιούχων που δεν δικαιούνται, πλέον, το ΕΚΑΣ και υπολογίζονται σε 100.000, περιλαμβάνονται:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 900.000 ΑΝΕΡΓΟΙ
Ενώ υπάρχουν 350.000 οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος !!!

























Σταθερά πάνω από το 24% παραμένει το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, εξακολουθώντας να είναι το υψηλότερο στην ΕΕ.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
«Δούρειο ίππο» για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ενδέχεται να αποτελέσει η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που κρίνει ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να αρνείται σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα διενέργειας ομαδικών απολύσεων !!!



















Η εισήγηση και η μελλοντική απόφαση που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα δημιουργεί αρνητικό υπόβαθρο ενόψει της επικείμενης αναμόρφωσης των εργασιακών που πρέπει να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και το εφαλτήριο προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κλιμακώσει την πίεση του απέναντι στην κυβέρνηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

ME TΟΥΣ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΦΙΛΗΣ & ΑΥΓΗ !!!

ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΠΟΛΩΣΗ & Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Έτσι ανέλαβαν, πρώτος ο Νίκος Φίλης, μετά το Μαξίμου με την ανακοίνωση και σήμερα η Αυγή, να διαφημίσουν το #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, για να μην πάει άπατο και, έτσι, ανοίξει το δρόμο για κάτι καινούργιο και μαζικό στον χώρο της αντιπολίτευσης.
Ο Μητσοτάκης βολεύεται με τον Τσίπρα και ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη !!!  


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ FAST TRACK
To νέο άρθρο 237 του Κώδικα Πολ. Δικονομίας: Ανατροπή στην τακτική διαδικασία !!!




του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου


Το νέο άρθρο 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως αντικαταστάθηκε με το νόμο 4335/2015, και θα ισχύει από 1.1.2016, εισάγει μια εντελώς καινούρια τακτική διαδικασία, όπου κανόνα αποτελεί η έγγραφη διαδικασία και η προφορική εξέταση μαρτύρων στο ακροατήριο θα γίνεται μόνο κατ΄εξαίρεση. 

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η τακτική διαδικασία έχει ως εξής:

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΑ !!!

ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η ΖΕΑ στα χέρια μυθοπλαστών, ψεκασμένων εθνικιστών και κοινών απατεώνων !!!

Διάφοροι επιτήδειοι κατόρθωσαν να πλασάρουν μια κοινή ζωοτροφή ως δήθεν superfood και, έστι, να πουλάνε στους αφελείς το ψωμί ζέας ακριβότερα από το σιταρένιο !!! 



Εδώ και μερικά χρόνια το Διαδίκτυο “γεμίζει” από πληροφορίες, άρθρα και σχόλια ειδικών και μη για το σιτάρι “Ζέα” ή “Ζειά” !!!


Aφορμή γι’ αυτό έδωσε το βιβλίο “Ιστορικός εμπαιγμός” του στρατηγού με συνωμοσιολογικά ενδιαφέροντα του Γεωργίου Γ. Αϋφαντή, ο οποίος, χωρίς να αναφέρει καμία ιστορική πηγή, κάποιο άρθρο, εφημερίδα ή επιστημονική έρευνα γράφει για μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που το χρεώνει στον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο. «Προς το τέλος του 1928 ο “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά από κάποια εντολή, με της Αμύνης τα Παιδιά, τυφλά εις τον νουν και την κρίσιν και διψασμένα το πώς να ευχαριστήσουν καλλίτερα τον αρχηγόν των εκήρυξαν τον πόλεμον κατά της Ζειάς και εφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ενίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς για σπόρο. Είπαν εις τον λαό ότι η Ζειά είναι ζωοτροφή, δι αυτό τα λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό το πρόβαλαν έντονα τα Μ.Μ.Ε. και σε 4 χρόνια εξηφανίσθη η Ζειά»!!! Κι αλλού «καί δέν ηρκέσθη μόνον είς την εξαφάνισιν του σπόρου ο “εθνάρχης” μας, επέτυχε να σβήση τη Ζειά από τη μνήμην και τη γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θα πή τέλειον έγκλημα»!!! Ακόμα ο συγγραφέας που τόσο αναιτιολόγητα θέτει το εθνάρχης σε εισαγωγικά, αναφέρει πως μέχρι τότε το μοναδικό αλεύρι που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες ήταν από το σιτάρι Ζέα. Φτάνει στην εξωφρενική άποψη πως δωροδοκήθηκαν οι μεταφραστές των αρχαίων κειμένων για να μεταφράζουν το σιτάρι Ζέα ως ζωοτροφή!!! Τι εθνικιστικό και αντιβενιζελικό παραλήρημα κι αυτό.


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Το 2009 το ποσοστό ακραίας φτώχειας δεν ξεπερνούσε το 2,2%, το 2011 ήταν στο 8,9% και το 2015 εκτοξεύθηκε στο 15% !!!














Κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας ζουν 1.647.703 πολίτες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% του πληθυσμού για το 2015, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ 36% ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑΝΟΥ ΤΟΥ 3% !!! ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ !!!

AMETANOHTΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μαζική παρουσία στο Athens Pride !!!



Κάλεσμα για μαζική παρουσία στο Athens Pride που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Αθήνα απευθύνει η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των μελών της ομάδας «η συμμετοχή αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ» μετά την «εξαιρετικά θετικά αποτιμώμενη ψήφιση του νέου συμφώνου συμβίωσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !!!

700.000 ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Έμφραγμα στο δικαστικό σύστημα με πολύπλευρες επιπτώσεις προκαλεί η πολύμηνη και σε πανελλαδική κλίμακα αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια. Οι αδίκαστες, λόγω της αποχής, υποθέσεις ανέρχονται πλέον σε 320.000 σε όλη τη χώρα και σε όλα τα δικαστήρια, αριθμός τρομακτικά μεγάλος καθώς ήρθε να προστεθεί σε χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν χωρίς εκκαθάριση για χρόνια, προκαλώντας ακόμα και φαινόμενα αρνησιδικίας σε ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.


Το σύνολο πλέον των αδίκαστων υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια ξεπερνάει τις 700.000 και χρειάζονται χρόνια, τουλάχιστον επτά με δέκα, για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, με πρώτο το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο, όπως τονίζει ο προϊστάμενος του Σπύρος Γεωργουλέας «η λήξη της δικηγορικής αποχής θα σημάνει για το δικαστήριο συνθήκες που παραπέμπουν σε Αρμαγεδδώνα».

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

EUROBANK-ΛΑΤΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ !!!


ΓΙΑΦΚΑ ΚΛΕΦΤΩΝ & ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ !!! 17 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ !!!

ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ
Πόρισμα φωτιά για το ΚΕΕΛΠΝΟ : Παραπέμπονται ο πρώην γενικός δ/ντης και τα 16 μέλη της πρώην διοίκησης !!!


Παραμάγαζο ρουσφετιού, διαπλοκής και σπατάλης το ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με το πόρισμα φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας. Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται ο πρώην γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και τα 16 μέλη της πρώην διοίκησης για τις σκανδαλώδεις διαφημιστικές δαπάνες. 




Ο έλεγχος δείχνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε εξαιρεθεί από τους τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ένας δημόσιος φορέας, δεν είχε υποχρέωση τήρησης φορολογικών βιβλίων, ούτε υποχρέωση πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, ενώ από το διάστημα 2012-2014 σπαταλήθηκαν 3,5 εκ. ευρώ μαύρου χρήματος διαφημιστικής δαπάνης με απευθείας αναθέσεις σε μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα δάνεια του ανέρχονται σε 185εκ. ευρώ με μεγάλο μέρος τους να αφορά την αμφιλεγόμενη απόκτηση και ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου.

Η έκθεση - κόλαφος


ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤΗ !!!


ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΦΟΡΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ Η ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
Το πρώτο 4μηνο του έτους ολοκλήρωσε 79 μερικούς και συνολικούς ελέγχους σε ισάριθμους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου στους οποίους και βεβαίωσε συνολικό ποσό προστίμων και πρόσθετων φόρων ύψους 74,07 εκατ. ευρώ !!!

















Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι, ανά υπόθεση, πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα που βεβαιώνονται μετά από φορολογικούς ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται από το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ).

ΒΙΝΤΕΟ : ΤΑΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΝΤΟΜΠΡΟΒΟΣΚΙΣ & ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ !!!

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΚΤ & ΤΑ 19,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ 3ου ΔΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ
Τα άκουσαν χοντρά Dombrovskis και Moscovici από τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά χθες στην Ευρωβουλή κατά τη συνεδρίαση στο Στρασβούργο της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας και του μνημονίου στην Ελλάδα !!!



Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση του χρέους στην Ελλάδα χωρίς προσφυγή στο άρθρο 7 παράγραφο 9 του Κανονισμού 472/2013 που καθιερώνει τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ζήτησε να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα το μοντέλο Ουκρανίας που περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους της με κούρεμα (hair-cut) του χρέους και εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Ακολούθησε έντονη κριτική του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή για την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων καθώς και για την άρνηση του Eurogroup να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης (SMP’s and ANFA’s) ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Ντράγκι.

ΒΟΜΒΑ ΕΛΤΑ !!! ΚΛΕΙΝΟΥΝ 40 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

25 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & 15 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλείνουν 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ !!!




Μία απόφαση που θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση χιλιάδων καταναλωτών που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ, έλαβε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ανακοινώνοντας την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα .

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι :


ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ !!!


ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΠΌ 1% - 25% ΤΟΥ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΟΥΣ !!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ 100% : ΣΤΟ 1% ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ & ΣΤΟ 25% ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Πως θα ανακτήσουν αξιοπιστία οι τράπεζες ;;; Πώληση 50 Δις κόκκινων δανείων σε τιμές από 1% έως 25% της ονομαστικής τους αξίας !!!


Οι τράπεζες μόνο με πώληση 50 Δις προβληματικών δανείων θα ανακτήσουν την αξιοπιστία τους, αφού με προβλέψεις 56 Δις δεν θα "χαλάσουν" τους ισολογισμούς τους !!!

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουμε με επίκεντρο το τραπεζικό σύστημα.
Όλοι αγωνιούν για τα NPLs ή NPEs αλλά όταν επικεντρωνόμαστε στις λύσεις η μόνιμη επωδός είναι ότι δεν υπάρχει μια αλλά συνδυασμός λύσεων και σε βάθος χρόνου.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν λύση αλλά μεθόδευση ώστε να μην υπάρξει λύση.
Πολλοί βολεύονται από την μη λύση.
Εσχάτως πολλοί εστιάζονται στο waiver που είναι μια ανοησία ή σε άλλου λογιστικού τύπου αποφάσεις και εθελοτυφλούν εμπρός το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μετά το χρέος που είναι τα NPLs.
Τα προβληματικά ανοίγματα αντιστοιχούν στο 65% του ΑΕΠ στην Ελλάδα και στην Ιταλία αντιστοιχούν στο 18,5% του ΑΕΠ και εκεί έχει σημάνει συναγερμός.
Στην Ιταλία επέλεξαν τον Άτλαντα μια συλλογική λύση. 

Στην Ελλάδα ορισμένες τράπεζες μιλούν για ενεργητική διαχείριση NPLs, όμως αυτές οι κινήσεις δεν μπορούν να επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ;;; ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !!! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΑ !!!

Γράφει ο Δημήτρης Αλβανός

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
Η Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε ξεκινάει έρευνα για "περίεργα" ομόλογα συστημικής τράπεζας έπειτα από καταγγελία του γραφείου μας !!!
Ο πολίτης έχει πολλά νομικά όπλα, αρκεί να τα αξιοποιήσει ...

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ
Έρχονται και νέες μειώσεις !!!












Στην εφαρμογή του βασικού σκέλους του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε την 8η Μαίου προχωρά η κυβέρνηση. Χθες εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία εξειδικεύεται η διαδικασία με την οποία θα γίνει ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης -ο οποίος ξεκινά άμεσα και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2017 - και η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων η οποία ξεκινά αναδρομικά από την 1η Ιουνίου 2016. Θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις άνω των 1300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Έτσι αναμένεται να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.

ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ ΠΑΙΔΙ ;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΚΙ, ΟΥΤΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ !!! ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΝΑΤΣΕΚ !!!

ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ
Τέλος στο αρσενικό θηλυκό: Αλλάζει ο τρόπος αναγνώρισης και προσδιορισμού του φύλου !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/12.html



ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΥΝΑΤΣΕΚ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ !!!
Οι Έλληνες θα υποχρεωθούμε νομοθετικά να αποδεχόμαστε την ανωμαλία, να τη διδάσκουμε στα σχολεία μας, να την υιοθετήσουμε στις δημόσιες υπηρεσίες μας και να την επιβάλουμε στα παιδιά μας !!!

Στη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο θα αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.) προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ !!!
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έχει ήδη δρομολογηθεί καθώς σχετικό σχέδιο νόμου επεξεργάζεται η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που κατάρτισε το νομοσχέδιο για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης και τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Μόνο στην οθόνη του υπολογιστή τους θα δουν περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι την επιστροφή από την εφορία αφού πριν πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς, η εφορία θα φροντίσει να τα συμψηφίσει με τον ΕΝΦΙΑ που θα έρθει φέτος από τον Αύγουστο !!!















Έτσι τουλάχιστον είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη σημειώνοντας ότι για φέτος ο νόμος θα εφαρμοστεί και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα έρθει νωρίτερα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΙΚΟΥ & ΤΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Η ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ 16ΕΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  
Η Νίκη ζει μέσα σε πέντε συνανθρώπους μας : Υποκλινόμαστε στην οικογένεια Νικολόπουλου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων !!!



Ένα πρωτοφανές πλήθος τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων στον Άγιο Ανδρέα Πατρών, έδωσε το τελευταίο αντίο στη ΝΙΚΗ και συνεχάρη την οικογένεια για τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων της !!!


Τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια εκφράζει και ο Αλέξης Τσίπρας και τους εύχεται ολόψυχα κουράγιο και καλή δύναμη.
«Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι η βαθύτατη οδύνη τους συνοδεύτηκε από τη γενναία ανθρωπιστική πράξη της δωρεάς οργάνων»  αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του !!!



Δώρο ζωής έχουν πλέον πέντε συνάνθρωποί μας, που κρίθηκαν ως κατάλληλοι για την λήψη οργάνων σώματος μετά τον πρόωρο θάνατο της 16χρονης κόρης του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου και της γυναίκας του Τασίας Μανωλοπούλου. Η Νίκη έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, και οι γονείς της παρά στον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα της σε συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.

Γεμάτα αγάπη ήταν τα λόγια του αποχαιρετισμού στη Νίκη, που είπε στην κηδεία της ο 15χρονος αδελφός της Ανδρέας.

«Αγαπημένη μου αδελφή, έζησες σε έναν κόσμο που δεν σε καταλάβαινε και στον οποίον δεν ταίριαζες. Η αγάπη όμως δεν έχει όρια και γλώσσα κι εσύ αλλά και εμείς την είχαμε απλόχερα. Ολοι μαζί περπατήσαμε σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο ενωμένοι. Είσαι μεγάλη αγωνίστρια, έκανες μικρά αλλά γενναία βήματα. Ελα στα όνειρά μας να μας μιλήσεις για τις αυλές του παραδείσου και την αγάπη. Σε ευχαριστούμε που γεννήθηκες και που μας δίδαξες υπομονή. Σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο τον απόξενο. Είσαι ένας άγγελος, από πάντα ήσουν άγγελος, είσαι το αστέρι μας το φωτεινό και η μεσίτριά μας στον επουράνιο πατέρα. Δεν χρειάζεσαι τη βοήθειά μας, αλλά εμείς την δική σου. Εις το επανιδείν», ήταν τα λόγια του 15χρονου.


Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 700.000.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 4ΜΗΝΟ
Νέες οφειλές ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ δημιούργησαν οι φορολογούμενοι στην εφορία τον Απρίλιο. Και αυτό πριν ακόμη ξεσπάσει η νέα φοροκαταιγίδα της πρώτης αξιολόγησης και αρχίσει η πληρωμή των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος και του νέου τσουχτερού ΕΝΦΙΑ !!!















Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν στα 4,33 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,63 που ήταν το Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο οι νέες οφειλές ανήλθαν στα 1,45 δισ ευρώ και τον Φεβρουάριο στα 2,75, σημειώνοντας αύξηση 1,3 δισ ευρώ σε σχέση με τον πρώτο μήνα του έτους.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ 69%
Η συνεχής αύξηση φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση εσόδων και εισπραξιμότητας με αποτέλεσμα να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο  !!!














Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΑ 62.000 ΕΚΚΡΕΜΗ ΕΦΑΠΑΞ !!!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 20%
Με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα πάρουν το εφάπαξ όσοι αποχώρησαν από 1.9.2013 !!!














Η εκταμίευση της δόσης φέρνει ξανά στο προσκήνιο περίπου 62.000 απλήρωτα εφάπαξ που εκκρεμούν σχεδόν τρία χρόνια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, έπεσαν οι υπογραφές για να προχωρήσει η πληρωμή τους. 

ΕΦΟΡΙΑ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΧ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ αλλά και εμπόρους αυτοκινήτων προσπάθησαν να μεταβιβάσουν το κάποιο αυτοκίνητο έχοντας καταβάλει μέρος των Τελών Κυκλοφορίας και όχι ολόκληρο το αντίτιμο (κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας τους) καθώς οι υπάλληλοι της εφορίας απαίτησαν να καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας ασχέτως αν ήταν το όχημα σε ακινησία !!!















Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά καθώς τόσο οι ιδιώτες καταναλωτές όσο και οι έμποροι αυτοκινήτων δεν γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου άρθρου και για να ολοκληρώσουν την μεταβίβαση κάποιου αυτοκινήτου αναγκάζονται να πληρώσουν και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας που το όχημα βρίσκονταν σε «φορολογική ακινησία».

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ !!!

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Σε σύνολο 629.713 οφειλετών, 59.461 παραμένουν πλέον στις 100 δόσεις για χρέη 1,5δισ ευρώ και 22.823 στις 12 δόσεις για οφειλές 298,7 εκατ. ευρώ Εκτός της ρύθμισης των «100 δόσεων» βρίσκεται ένας στους δύο οφειλέτες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΙΚΑ για τον Απρίλιο, γεγονός που έχει προκαλέσει σκέψεις στο υπουργείο Εργασίας για επανασχεδιασμό της, ίσως σε συνδυασμό με τις οφειλές προς την Εφορία, σύμφωνα με την Ημερησία !!!



Συγκεκριμένα, 53.778 οφειλέτες από τους συνολικά 113.239 έχουν βρεθεί εκτός της ρύθμισης, με οφειλές ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Αντίθετα, στη ρύθμιση παραμένουν περίπου 59.461 μονάδες, αλλά με οφειλές μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία, η ρύθμιση δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα ενώ η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς ο αριθμός των οφειλετών που καταφέρνουν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους αλλά και ο αριθμός εκείνων που εντάσσονται ολοένα και μειώνεται. Ενδεικτικά, για τον Απρίλιο, μόλις 47 οφειλέτες ολοκλήρωσαν την αποπληρωμή των δόσεων εμπρόθεσμα, ενώ μόλις 8 νέοι εντάχθηκαν.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Οργανώνουν, εκ του ασφαλούς για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους δανειστές, ένα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα της πλάκας, που είναι εκ προοιμίου γνωστό ότι δεν μπορεί να παράξει κάποιο αποτέλεσμα, πλην του να ξεκαπνίσει και να εκτονώσει την οργή των δανειοληπτών, κρατώντας τους καθηλωμένους στους καναπέδες και τα πληκτρολόγια, βάζοντας ως ατζέντα ένα δευτερεύον μόνο ζήτημα, το οποίο μάλιστα, υπό τις παρούσες πολιτικές και νομοθετικές συνθήκες, είναι εξασφαλισμένα ανέφικτο !!!



Οι επαναστάτες των ηλεκτρονικών αυτών δημοψηφισμάτων δεν λένε ποτέ τίποτα για την ταμπακιέρα !!!

Οδηγούν τους δανειολήπτες, όπως γίνεται και με το νόμο Κατσέλη, να γίνουν συνεργάσιμοι με τις τράπεζες και να αποδεχθούν τις οφειλές τους κατά κεφάλαιο και τόκους, παρότι αυτές, όπως κρίνεται καθημερινά στα δικαστήρια όλης της χώρας, είναι φουσκωμένες με παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις, ενσωματώνοντας κεφαλαιοποιήσεις και ανατοκισμούς εισφορών, πανωτοκίων και εξόδων, ενώ ακόμη και ο αριθμητικός υπολογισμός τους δεν γίνεται σύμφωνα με τον υποχρεωτικό από το νόμο μαθηματικό τύπο του ΣΕΠΕ.

Πείθουν τους δανειολήπτες ότι το μόνο διαπραγματευτικό τους δικαίωμα είναι να εκλιπαρήσουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να τους λυπηθούν, αντί να να τους προτρέψουν να διεκδικήσουν την ακύρωση των δανειακών τους συμβάσεων, επειδή αυτές έχουν συναφθεί παράνομα και συνιστούν ανήθικες, αισχροκερδείς και καταχρηστικές δικαιοπραξίες, τη διαγραφή των τόκων των δανείων τους, λόγω της συνυπαιτιότητας των τραπεζών στην υπερχρέωσή τους, τον λογισμό όλων των μέχρι σήμερα καταβολών τόκων ως καταβολές κεφαλαίου, το κούρεμα του κεφαλαίου δανείων και καρτών ισόποσα και αναλογικά με τις κρατικές ενισχύσεις που έλαβε κάθε τράπεζα με το δημόσιο χρήμα των ίδιων των δανειοληπτών, που είναι ταυτόχρονα και φορολογούμενοι, πετυχαίνοντας έτσι το κούρεμα του δανείου τους στη βάση όλων των ανωτέρω, που σήμερα δεν αποτελούν πλέον υποθέσεις εργασίας ή αντικείμενο μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών, αλλά νομολογία γενναίων δικαστικών αποφάσεων των δικαστηρίων όλόκληρης της ευρωπαϊκής επικράτειας, όχι μόνον της Ελληνικής. 

HAPPY DAY : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

MYKONOΣ 2016 : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 24% !!!


ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ, ΜΗΝΥΣΤΕ & ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αν καταθέσετε εναντίον τους αγωγή αποζημίωσης, τους παίρνετε τουλάχιστον 5.000 ευρώ, που στις μέρες μας λύνουν πολλά προβλήματα !!!



Είχα γράψει πριν από μέρες για την εμπειρία μου από μία εισπρακτική, που εκροσωπούσε την Eurobank και εκπρόσωποι της με αναίδεια και αδιακρισία μου έκαναν ερωτήσεις για τη σύνταξη του πατέρα μου και για το αν δουλεύω με "μαύρα". Σήμερα μου ήρθε αυτή η συστημένη επιστολή με την οποία η τράπεζα ζητά συγγνώμη για τις ερωτήσεις και την παρενόχληση απο την εισπρακτική, η οποία προφανώς σταμάτησε να μεενοχλεί, από τότε που τους είπα ότι όλα αυτά είναι παράνομα και θα καταγγελθούν. 
SSL Certificates