.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΑ FUNDS !!! 50 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!

ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Ποιες ευκαιρίες βλέπουν τα funds στον εξωδικαστικό συμβιβασμό !!!

Της Νένας Μαλλιάρα

Λύση σε "κόκκινα" δάνεια, ύψους 50 δισ. ευρώ, βλέπουν οι ξένοι επενδυτές μέσω του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, "ποντάροντας" στην έναρξη και την επιτυχή εφαρμογή του όσο "ποντάρουν" και στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Έχοντας την εμπειρία από το πώς λειτούργησε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός επιλύοντας το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων ακόμα και στα... καλύτερα σπίτια της Ευρώπης όπως π.χ. στις σκανδιναβικές χώρες, οι ξένοι βλέπουν ότι η νομοθέτηση του μηχανισμού στην Ελλάδα θα αποτελέσει τον καταλύτη για να ξεμπλοκάρουν πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Πρόκειται για κινήσεις που θα βάλουν ξανά σε τροχιά τα γρανάζια της ελληνικής Οικονομίας, αίροντας βαρίδια από τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα, απελευθερώνοντας πόρους για νέες χρηματοδοτήσεις και προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια.



Οι ξένοι βλέπουν ότι μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορέσει να επιλυθεί το ήμισυ του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, δηλαδή "κόκκινα" δάνεια 50 δισ. ευρώ. Και αυτό διότι ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα "τρέξει" από την επομένη της ψήφισής του, αφορά 100.000 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν εκτός των χρεών τους προς τις τράπεζες, να ρυθμίσουν και τα χρέη τους προς το Δημόσιο, γεγονός που διευρύνει τις οφειλές που μπορεί να ρυθμιστούν, αν συνυπολογιστεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 92 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις των επιχειρηματικών οφειλών θα αποτελέσουν "μοχλό" διευθέτησης και των προσωπικών οφειλών των επιχειρηματιών. Και αυτό διότι η εμπειρία από την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού έχει δείξει ότι η "προσέλευση" των οφειλετών επιχειρηματιών για ρυθμίσεις με τις τράπεζες, δεν αφήνει εκτός τις προσωπικές τους οφειλές. Οι τελευταίες ρυθμίζονται βεβαίως μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας, ωστόσο το "έναυσμα" για τη διευθέτησή τους θα δώσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η "υποχρεωτική" συνεργασία επιχειρηματία – οφειλέτη και τράπεζας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα στραφούν και οι τράπεζες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αρχικά με λίγες μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, για να τον εντατικοποιήσουν και με τις μικρές από το 2017. Μάλιστα, το 2017 και το 2018, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του στόχου μείωσης των "κόκκινων" δανείων από τις τράπεζες.

Η νομοθέτηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι μείζονος σπουδαιότητας και για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές, όπως η ΕΚΤ και η EBA (Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή). Ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα διώξει από τις τράπεζες το βάρος των "κόκκινων" δανείων, οι ευρωπαϊκές αρχές εστιάζουν στο ότι θα μπορέσει να πάρει μπρος η Οικονομία που έχει βαλτώσει από το πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η πιστωτική επέκταση προς υγιείς επιχειρήσεις.

Η οπτική της επανεκκίνησης της Οικονομίας είναι κοινή και για τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι προσβλέπουν και στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν ως έχουν. Αυτό σημαίνει ότι το ξεκαθάρισμα των επιχειρηματικών δανείων που θα γίνει μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, θα δώσει ευκαιρίες εξαγορών στους ξένους και όχι μόνο στις επιχειρήσεις "πρώτης διαλογής".

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3162984

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates