.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK !!! ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ BAIL-IN !!!

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η DEUTSCHE BANK ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 14.000.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ
Πάνω από 40 τρις δολ. έκθεση σε παράγωγα έχουν οι Γερμανοί !!!














Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν σήμερα νέα βουτιά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω ανησυχιών για την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας λόγω της αύξησης του νομικού κόστους μετά και το πρόσφατο πρόστιμο που πρότειναν οι αμερικανικές αρχές, ύψους 14 δισ. ευρώ. Εντωμεταξύ, η δήλωση της Angela Merkel ότι αποκλείει το bailout του γερμανικού κολοσσού πριν τις γερμανικές εκλογές, εντείνουν τους φόβους για επιβολή του πρώτου bail-in στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στο ταμπλό του γερμανικού DAX οι μετοχές της υποχωρούν πάνω από 6% στα 10,710 ευρώ, που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ, ενώ χαμηλότερα παρασύρεται και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης με πρωταγωνιστές, έκτος από τον γερμανικό γίγαντα, τις ιταλικές και τις ισπανικές τράπεζες.

Το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ. που θα πρέπει να πληρώσει η DB έτσι ώστε να έλθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού που η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού της, για την κάλυψη του νομικού κόστους. Εκτός από αυτό, η τράπεζα είναι αντιμέτωπη με έρευνες σε νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αγορών νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων καθώς και τις μεταβιβάσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες του διευθύνοντος σύμβουλος John Cryan να ενισχύσει την κερδοφορία και τα κεφάλαια της τράπεζας.

Τα προβλήματα τις τράπεζας δεν είναι μόνο νομικά, καθώς η DB είναι ήδη ουσιαστικά σε... μηχάνημα υποστήριξης με 17,5 δισ. δολ. assets, και τεράστιες υποχρεώσεις με πάνω από 40 τρις δολ. έκθεση σε παράγωγα

"Η Deutsche Bank έχει από τα πιο αδύναμα momentum κερδοφορίας του κλάδου, καθώς η πτώση των προμηθειών διεθνώς και η απομόχλευσης έχουν χτυπήσει τα έσοδα και η αναδιάρθρωσης όπως και τα νομικά κόστη έχουν βαρύνει τα έξοδα της τράπεζας", όπως τονίζει η Credit Suisse.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Societe Generale, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανία θα εί ναι ήδη σημαντικά υπο-κεφαλαιποιημένη, ακόμα και αν καλύψει χρησιμοποιώντας μόνο τα 5 δισ. ευρώ, το πρόστιμο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την JP Morgan, μόνο ένα ο διακανονισμός κυμανθεί στα 3 με 3,5 δισ. δολ. θα μπορέσει η τράπεζα να έχει περιθώριο να καλύψει και άλλα νομικά ζητήματα.

Σε δηλώσεις της στο περιοδικό Focus, η Angela Merkel απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς την DB πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, αυξάνοντας έτσι τους φόβους ότι η γερμανική τράπεζα οδεύει ολοταχώς για bail-in.

Είναι προφανές πως η DB αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για το Βερολίνο. Σε μια κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών την περασμένη εβδομάδα, τα οικονομικά της τράπεζας τέθηκαν στο τραπέζι, την στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Deutsche Bank ως την πιο επικίνδυνη τράπεζα στον κόσμο, τονίζοντας ότι ο γερμανικός κολοσσός σε χειρότερη θέση από ότι ήταν οι αμερικάνικες τράπεζες λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

H τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, και μία από τις πιο συστημικές διεθνώς αναμένεται το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, να προκαλέσει μία νέα διαμάχη μεταξύ της ΕΚΤ και του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates