.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ, ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Χωρίς τέλος η φυγή των νέων στο εξωτερικό !!!
Περισσότεροι από 1.700 νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει τη διετία 2014-2015 !!!
























Μια φουρνιά νέων πτυχιούχων νοσηλευτών μεταναστεύει κάθε χρόνο από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την κρίση, την ανεργία, τους μισθούς πείνας και το δημόσιο σύστημα υγείας που τελεί υπό κατάρρευση αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), περισσότεροι από 1.700 νοσηλευτές έβγαλαν εισιτήριο για χώρα του εξωτερικού χωρίς επιστροφή τη διετία 2014 - 2015.

Από αυτούς οι 920 είναι πτυχιούχοι σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι υπόλοιποι είναι βοηθοί νοσηλευτών.

Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν παρότι οι νοσηλευτικές σχολές συνεχίζουν να παράγουν νέους νοσηλευτές με ρυθμούς ίδιους ή και μεγαλύτερους σε σχέση με το παρελθόν, η ανεργία μαστίζει τον κλάδο αφού αγγίζει το 30%.

Και αυτό διότι παρά τις αυξημένες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού. Επιπλέον τα χρόνια της κρίσης παρατηρείται μετακίνηση των ασθενών από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων και στις ιδιωτικές κλινικές.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates