.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ALPHA BANK, EUROBANK ΚΑΙ ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ EURO STOXX 600 !!!

ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Την αφαίρεση των μετοχών των Alpha Bank, OTE και Eurobank, από τον δείκτη Euro Stoxx 600 ανακοίνωσε ο Stoxx, σε συνέχεια της υποβάθμισης της ελληνικής αγοράς από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη στις 10 Μαΐου !!!

















Οι αλλαγές που προέκυψαν από την επανεξέταση της κατάταξης των αναδυόμενων και ανεπτυγμένων αγορών θα τεθούν σε ισχύ από την έναρξη της συνεδρίασης της 19ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Stoxx Ltd., δείκτης του ομίλου Deutsche Boerse ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση των STOXX Benchmarks, μεταξύ των οποίων και ο Stoxx Europe 600, ο Stoxx North America 600 Index και ο Stoxx Asia/Pacific 600.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι αλλαγές που προκύπτουν από την ετήσια επανεξέταση θα τεθούν σε ισχύ στο άνοιγμα της αγοράς στις 19 Σεπτεμβρίου, 2016.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως μια αναπτυγμένη αγορά. Ως εκ τούτου, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αποκλειστούν από τον δείκτη STOXX Global 1800 και όλους τους συναφείς επιμέρους δείκτες.

Επιπλέον, η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως αναδυόμενη αγορά και το Βιετνάμ θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αναδυόμενη αγορά.

Αναλυτικά οι αλλαγές:









































πηγη: capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates