.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ !!! ΒΟΥΤΙΑ 9,7% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ !!!

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΑΓΟΡΑ
Ούτε οι θερινές εκπτώσεις αλλά ούτε και η αυξημένη τουριστική κίνηση κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα αφού έρευνα της ΕΣΕΕ κατέγραψε βουτιά 9,7% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι !!!













Οι θερινές εκπτώσεις δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και την αυξημένη τουριστική κίνηση δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Η έρευνα του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, κατέγραψε μείωση 9,7% του τζίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε για την περίοδο των εκπτώσεων η οποία ολοκληρώνεται σήμερα 31 Αυγούστου 2016 τα εξής::

«Η φετινή θερινή εκπτωτική περίοδος, σε αντιδιαστολή με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στις αρχές του καλοκαιριού, δεν κατόρθωσε τελικά να αποτελέσει το σημείο καμπής και ανάκαμψης για το ελληνικό εμπόριο.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου επίσης δεν κατάφερε να αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα στον κλάδο του Εμπορίου και να τονώσει τον τζίρο στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Οι υφιστάμενες αλλά και οι επικείμενες φορολογικές υποχρεώσεις φαίνεται πως διαδραμάτισαν καθοριστικό παράγοντα στην αδυναμία και τη διστακτικότητα που επέδειξε το καταναλωτικό κοινό στα κοινώς ομολογουμένως υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που προέβησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Παραδόξως, η βελτίωση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας μας, που καταγράφηκε τον Αύγουστο, στα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αποτυπώνεται πουθενά στην έρευνα μας. Μπορεί τον Αύγουστο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) να αυξήθηκε στις 92,5 μονάδες από 90,9 τον Ιούλιο και 89,7 τον Ιούνιο, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή του τελευταίου 12μήνου, αλλά προφανώς αυτό δεν επαρκεί για να συνέλθει η ελληνική αγορά.

Φυσικά η περυσινή εκπτωτική περίοδος δεν μπορεί να αποτελέσει βάση αναφοράς και διεξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων, από τη στιγμή που οι επιπτώσεις των Capital Controls είναι ακόμη αισθητές σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Τέλος παρά τη νηνεμία μεταξύ πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης, η πτωτική πορεία των θερινών εκπτώσεων, ακολούθησε το υφεσιακό κλίμα και επιβεβαίωσε ότι οι υπερβολικοί φόροι στράγγιξαν τη κατανάλωση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, κατέγραψαν μία ακόμα μείωση του τζίρου κατά -9,7% και δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι ούτε οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις κατάφεραν να αντιστρέψουν το παγιωμένο υποτονικό κλίμα στην Αγορά».


πηγη: marketfair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates