.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ
Παράταση έως και τις 7 Ιουλίου !!!















Παράταση μέχρι τις 7 Ιουλίου 2016 αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους συνταξιούχους, προκειμένου να πληρώσουν τις δόσεις, που έληγαν χτες στις 30 Ιουνίου 2016, για χρέη τους στην εφορία, επειδή δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις συντάξεις τους.

Την απόφαση παράτασης της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των συνταξιούχων εξήγγειλε από την κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι δύο. Σύμφωνα με την απόφαση, πρώτον, η παράταση των προθεσμιών δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών των δικαιούχων των μηνιαίων συντάξεων ΕΤΕΑ δίδεται:

- Λόγω έκτακτου γεγονότος, ήτοι της τροποποίησης της ημερομηνίας καταβολής αυτών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθ. οικ. 27677/1541/17.06.2016 απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,(Β΄ 1941)ώστε να αντιμετωπίζονται θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής οφειλών, όπως τυχόν απώλεια αυτών.

Και δεύτερον, ο ετεροχρονισμός της καταβολής των συντάξεων είναι μόνιμος και δεν αφορά μόνο το μήνα Ιούνιο, καθώς η απόφαση του Κατρούγκαλου ορίζει ξεκάθαρα ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων τη δεύτερη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.

Δηλαδή, όσοι συνταξιούχοι πάρουν λεφτά από το τραπεζικό τους λογαριασμό με σκοπό να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή έως τις 29 Ιουλίου που «έρχεται» η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν καθώς δεν θα υπάρχουν λεφτά στον τραπεζικό τους λογαριασμό, επειδή η καταβολή της επικουρικής θα γίνει στις 2 Αυγούστου.


πηγη: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates