.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΝ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΚΟΠΑΔΙΑ ΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
Οι διοικήσεις και τα πάσης φύσης golden boys θα είναι πολύ τυχεροί αν τη γλυτώσουν μόνο με τις απολύσεις ή τις αντικαταστάσεις τους, γιατί το πιο πιθανό είναι να τους προλάβουν οι μηνύσεις των ξένων μετόχων, πριν ακόμη σκάσουν οι μηνύσεις για τα εγκλήματα που ομολογούν καθημερινά - ακόμη και δια της ειρωνικής σιωπής τους - στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ !!!


Τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των ΜΜΕ και των κάθε λογής Μαρινόπουλων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, δεν είναι ακόμη γραμμένα στα κόκκινα.
Αποτέλεσμα : 40 - 50 Δις ακόμη κόκκινα δάνεια κρύβουν τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών και, έτσι, τα 56 Δις των προβλέψεων - που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των επισήμως δηλωθέντων 107 Δις κόκκινων δανείων - αφήνουν ακάλυπτη τουλάχιστον 70 - 80 Δις συνολική ζημία πιστωτικού κινδύνου.

Και δεν είναι μόνον αυτά.

Οι 4 συστημικές τράπεζες σήμερα χρωστάνε σε ELA, TARGET2, ΕΚΤ (ΙΙ & ΙΙΙ Πυλώνας), αλλά και στο ελληνικό δημόσιο, με την αναβαλλόμενη φορολογία, περί τα 200 Δις.

Και ακόμη, ο δείκτης ελάχιστων ρευστών διαθεσίμων, έναντι του 20% της νομοθετικής υποχρέωσης, σήμερα, με βάση τα διαθέσιμα και τα άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία του ενεργητικού τους, δεν ξεπερνά στην πραγματικότητα το 5%, με το υπολοιπόμενο 15% να δημιουργεί μια επιπρόσθετη  μαύρη τρύπα ρευστότητας περί τα 30 τουλάχιστον Δις.    

Το συνολικό ποσό της μαύρης τρύπας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι αστρονομικό, αφού 80 + 200 + 30 = 310 Δις, και όλα αυτά μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις και 3 μνημόνια, που γονάτισαν την ελληνική οικονομία στο βωμό της διάσωσης του χρεοκοπημένου τραπεζικού μας συστήματος.

Έτσι, οι ξένοι μέτοχοι θα βρεθούν πολύ σύντομα απέναντι στο αδιέξοδο να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι πολύ βαθειά στην τσέπη, αφού ακόμη και αν κάνουν πράξη το κούρεμα των 120 Δις των καταθέσεων, έστω και στο 100%, θα χρειαστούν ακόμη 150 τουλαχιστον Δις για να κρατήσουν τις τράπεζες ανοικτές.

Παράλληλα όμως, σε όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει, ειδικά μετά το διορισμό των νέων διοικήσεων, όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν τα στόματα και να βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες, θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ανακαλύπτονται, ένα-ένα, όλα τα εγκλήματα των διοικήσεων της μεταπολίτευσης και των golden boys, που επειδή διαπράχθηκαν προς ίδιον όφελος, είναι ακόμη θαμένα στην omerta' των κατώτερων υπαλλήλων, που σιωπούν υπό τον φόβο της απόλυσης και των διώξεων.

Έτσι θα σκάσουν τα σκάνδαλα των διαγραμμένων θαλασσοδανείων σε κολητούς, συγγενείς και φίλους, έναντι φυσικά αδράς αμοιβής σε τράπεζες του εξωτερικού, τα δάνεια για τα φωτοβολταϊκά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες των golden boys, που διαγράφηκαν εν μια νυκτί κάπου μεταξύ 2012 και 2013, των αυξήσεων κεφαλαίου, και πολλά ακόμη, που διαπράχθηκαν και σε βάρος ξένων θεσμικών επενδυτών, όπως το σκάνδαλο του σχεδίου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ της Εμπορικής Τράπεζας, που συγκάλυψαν οι δύο διοικητές της, που στη συνέχεια έγιναν και οι δύο διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος : Ο Γιώργος Προβόπουλος του οίκου Σουφλιά και Γιάννης Στουρνάρας του οίκου Σημίτη.

Κάπου εκεί θα έρθει η ώρα των ποινικών διώξεων, που αυτή τη φορά θα αγγίξουν και εκείνους τους τραπεζοελλαδίτες που, ενώ γνώριζαν, όχι μόνο συγκάλυπταν, αλλά εξαπατούσαν και τους οικονομικούς εισαγγελείς, καταθέτοντας ψευδώς ως μάρτυρες ότι ο γάιδαρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος πετάει.

 
   


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates