.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΥΦΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ 51%
Η εγκύκλιος δεν αναρτήθηκε ποτέ στη "Διαύγεια" !!!
















Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με το νόμο «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες κρυφής εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016, χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Με την εγκύκλιο, η οποία διακινήθηκε μόνο ενδοϋπηρεσιακά και δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί με τον συνδυασμό των όσων προβλέπουν όλες οι ψηφισμένες από τον Αύγουστο του 2015 και μετά διατάξεις για τα όρια ηλικίας, τα κατώτατα όρια και τις ποινές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ειδικά, στις πρόωρες συντάξεις αποκαλύπτεται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα των υπηρεσιών ότι οι μειώσεις δεν θα έχουν όριο και θα ξεπερνούν ακόμη και το 51%. Και αυτό γιατί στο Δημόσιο δεν υπάρχει ανώτατο πλαφόν μείωσης που σταματά την ποινή στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου (όπως ισχύει για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα), αλλά αντίθετα η ποινή μείωσης της σύνταξης επιβάλλεται για όλα τα έτη που υπολείπονται από το νέο όριο ηλικίας της πλήρους σύνταξης. Μάλιστα, όσοι αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν επιπρόσθετη ποινή 10%.

Ακόμη και όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την έξτρα μείωση της σύνταξης, ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά.

Υπάρχει δηλαδή τριπλή ανατροπή, καθώς και η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (αφού θα υπολογιστεί με το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη) και θα έχουν την έξτρα ποινή του 10% αλλά και το ποσό που θα πάρουν θα υπολογιστεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και όχι με το παλιό καθεστώς.

πηγη: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates