.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΑΪΝΑΚΗΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Οι καταστροφές που προκαλεί η κοκαΐνη στον οργανισμό !!!




Σήμερα σας παρουσιάζουμε κάποια στατιστικά στοιχεία για την κοκαΐνη, που οι περισσότεροι αγνοούν. Η κοκαΐνη είναι ένα σκληρό, εθιστικό ναρκωτικό που όπως λένε και οι χρήστες, «όσο γρήγορα σε ανεβάζει, τόσο γρήγορα σε πετάει στα τάρταρα». Η μακροχρόνια χρήση της έχει επιπτώσεις στους νευρώνες του εγκεφάλου με αποτέλεσμα ο χρήστης να είναι συνεχώς εξαρτημένος για να καταφέρει να λειτουργήσει.

Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν:

Η κοκαΐνη όταν συνδυάζεται με το χασίς ή με το αλκοόλ, δημιουργεί ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο μίγμα που μπορεί να λειτουργήσει σαν βόμβα στον εγκέφαλο μας

Στις ΗΠΑ, μετά τη μαριχουάνα, η κοκαΐνη, είναι το δεύτερο σε κατανάλωση ναρκωτικό στους νέους και στους ενήλικους.

Μία ώρα μετά τη χρήση της η καρδιά του χρήστη χτυπάει τόσο έντονα που έχει 24 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα.

Ένας στους 10 που θα ξεκινήσει τη χρήση της θα εθιστεί άμεσα, ενώ η απεξάρτηση από την κοκαΐνη, είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπως της ηρωίνης.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ γεννιούνται 400.000 μωράκια τα οποία είναι εθισμένα στο ναρκωτικό αυτό, εξαιτίας του εθισμού της μητέρας, η οποία έκανε χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Τα παιδιά που θα γεννηθούν από μητέρες που έκαναν χρήση ως έγκυες, έχουν τεράστιες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα, να παρουσιάσουν εγκεφαλικές ανωμαλίες, να έχουν μειωμένη αντίληψη, ακόμη και να παρουσιάσουν και ολοκληρωτικό πρόβλημα στον εγκέφαλο τους.

Η κοκαΐνη είναι το συστατικό που δρα και επιδρά περισσότερο από κάθε τι άλλο στη φύση, στους νευρώνες του εγκεφάλου.

Γνωστό αναψυκτικό μέχρι το 1903 στα συστατικά του, περιείχε σε κάθε μπουκάλι 9 μιλιγκράμ κοκαΐνης.


ΠΗΓΗ
http://www.invitromagazine.gr/2015/03/02/i-katastrofes-pou-prokali-i-koka%CE%90ni-ston-organismo/
SSL Certificates