.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟ : 5 ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ. ΕΙΠΑΝ "ΟΧΙ", 4 "ΝΑΙ", ΑΛΛΑ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ !!!

Το ΧΩΝΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 
Η απόφαση-σκάνδαλο, που δημοσίευσε χριστουγεννιάτικα το Ελεγκτικό Συνέδριο !

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: 5 δικαστές είπαν «όχι» στον Λάτση, 4 «ναι» και... ο Λάτσης κέρδισε!
Πώς 4 δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έριξαν «κάτω απ' το χαλί» 
τις αντιρρήσεις 5 δικαστών για το ξεπούληµα του Ελληνικού !!!

Την ανεκδιήγητη επιχειρηµατολογία του 6ου Τµήµατος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επικύρωσε την πώληση του Ελληνικού, φέρνει στη δηµοσιότητα Το ΧΩΝΙ.
Πρόκειται για τη µέχρι πρότινος κρυφή απόφαση (υπ' αριθ. 3800/2014) που ελήφθη από το διαβόητο Τµήµα VI στις 10 Οκτωβρίου και η οποία αναιρεί εκείνη του Ζ' Κλιµακίου της 20ης Αυγούστου. Τότε, το Ζ' Κλιµάκιο, υπό την προεδρία της Αγγελικής Μαυρουδή, όριζε ότι «κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύµβασης του 100% των µετοχών της "ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε." από το ΤΑΪΠΕ∆», µε την αιτιολογία –µεταξύ άλλων- ότι δεν έγινε αποτίµηση της αξίας της εταιρείας και του ακινήτου, ότι παρεµποδίστηκε η συµµετοχή φυσικών προσώπων στο διαγωνισµό και ότι έγιναν σοβαρές τροποποιήσεις των όρων του τελευταίου στη δεύτερη φάση.
Αντίθετα, το Τµήµα VI καταρρίπτει µε παιδαριώδες σκεπτικό τις αντιρρήσεις των δικαστών του Κλιµακίου Ζ΄, που έκριναν ότι η υπόθεση του Ελληνικού αντίκειται στο δηµόσιο συµφέρον. 

ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟϊΚΑ !!!

Μήνυση κατά της Ελλάδας κατέθεσαν Αργεντινή και Βενεζουέλα !!!




Τεράστια έκπληξη στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση ότι Αργεντινή και Βενεζουέλα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς το οποίο πήρε στα χέρια του το προσχέδιο της μήνυσης, βασική αιτιολόγηση της πράξης αυτής αποτελούν τα δυσφημιστικά σχόλια δεκάδων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου κατά των δύο αυτών χωρών.
Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει ότι “παρατηρώντας εδώ και δύο περίπου χρόνια τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού να ψεύδονται διαρκώς στοχεύοντας αναίτια τους περήφανους λαούς της Αργεντινής και της Βενεζουέλας, κι έπειτα από συνεχείς διαμαρτυρίες σε διπλωματικό επίπεδο που δεν εισακούστηκαν, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα κίνηση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας”.
Όπως γράφει ο ρεπόρτερ του Ρόιτερς, Φελίθ Ναβιδάδ, ο οποίος εξασφάλισε το κείμενο της μήνυσης πριν αυτό φτάσει στα χέρια της ελληνικής διπλωματικής αρχής, οι ηγέτες των δύο λατινοαμερικανικών χωρών “φέρονται απογοητευμένοι από τη στάση συγκεκριμένων εκλεγμένων Ελλήνων αξιωματούχων οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι δεν έχουμε καν χαρτί υγείας για να σκουπιστούμε”.
Στο συνοδευτικό αιτιολογικό κείμενο το οποίο παρατίθεται μαζί με την ίδια τη μήνυση που υπογράφουν οι Κριστίνα Φερνάντες ντε Κιρχνέρ και Νικολάς Μαδούρο, επισημαίνεται ότι “σε διπλωματικό επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούνται οι χώρες μας από τις πολιτικές ηγεσίες και τα ελεγχόμενα από αυτές μέσα ενημέρωσης ως αντιπαραδείγματα. Κάναμε μάλιστα μεγάλη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τους γύπες και τους τοκογλύφους των διεθνών αγορών ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των διαλυμένων οικονομιών μας μετά από δεκαετίες οικονομικού και στρατιωτικού ελέγχου, υποκινούμενου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 
Βλέποντας όμως τον ελληνικό λαό να χάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια το ένα τρίτο του πλούτου του και κυρίως να οδηγείται στην απώλεια της ίδιας του της ελπίδας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, η οποία ελπίζουμε πως θα τον ξυπνήσει από τον τετραετή του λήθαργο”.
Οι ηγέτες των δύο λατινοαμερικανικών χωρών φαίνονται εξαιρετικά διαβασμένοι όσον αφορά την ελληνική ιστορία και τους απελευθερωτικούς της αγώνες. “Γνωρίζουμε”, γράφουν, “πως η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση αγώνων οι οποίοι κατέληξαν σε εμφύλιες συγκρούσεις που έφεραν το διχασμό και υποθήκευσαν οικονομικά τη χώρα. Ελπίζουμε πως για ακόμη μια φορά, εμείς, ένας ‘ξένος παράγοντας’, θα σας αφυπνίσουμε από τον εφιάλτη σας και θα σας οδηγήσουμε σε έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον που διάλεξαν οι υπάλληλοι της τρόικας των δανειστών για εσάς. Σας καλούμε όμως να μην ξεγελαστείτε ξανά. Σκοπός της δικής μας παρέμβασης δεν είναι να σας χρεώσουμε με υπέρογκα δάνεια ούτε να σας βάλουμε να σκοτωθείτε μεταξύ σας. Το μόνο που θέλουμε είναι να διώξουμε το φόβο σας και να σας δείξουμε ότι δεν είμαστε το τέρας που προβάλλουν κάθε μέρα στις τηλεοράσεις σας, αλλά απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους και να διδαχθούν από αυτά”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ρόιτερς, η μήνυση αναμένεται να φτάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, δια της διπλωματικής οδού, σε μερικές ώρες. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αργεντινή, οι οποίες -κατά τον ρεπόρτερ Φελίθ Ναβιδάδ- σχεδιάζουν να εκδώσουν καταδικαστική ανακοίνωση ενάντια στις κυβερνήσεις των δύο λατινοαμερικανικών χωρών, εφόσον πρώτα πάρουν την άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την αμερικανική πρεσβεία και τη βοηθό της γραμματέας της Άνγκελας Μέρκελ.
Με νέο του τηλεγράφημα, το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι το αιτιολογικό κείμενο της μήνυσης καταλήγει με τα εξής λόγια: “γνωρίζουμε ότι σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακρίνετε, σαν λαός, το ψέμα από την αλήθεια. Πιστέψτε μας. Βρεθήκαμε κι εμείς στην ίδια θέση με εσάς και το πληρώσαμε. Γι’αυτό και σας ζητούμε να κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. 
Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι !!!Κλείστε τις τηλεοράσεις !!!

ΠΟΡΝΕΙΑ & ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!

Αυτό είναι το success story που οραματίζονται και για την Ελλάδα Κυβέρνηση και Τρόικα !!!
Ο αγοραίος έρωτας και το εμπόριο ναρκωτικών φέρνουν την βρετανική οικονομία στην 5η θέση παγκοσμίως !!!



Η Βρετανία ξεπέρασε την Γαλλία στον παγκόσμιο οικονομικό μαραθώνιο
Με έναν ανορθόδοξο, κάπως, τρόπο, κατάφερε η βρετανική οικονομία να ξεπεράσει σε δύναμη την γαλλική: υπολογίζοντας στους εθνικούς λογαριασμούς τον αγοραίο έρωτα και τα ναρκωτικά.
Με αυτό τον τρόπο, η βρετανική οικονομία σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ρίχνοντας την γαλλική στην έκτη, καθώς η βρετανική οικονομία άγγιξε τα 2,828 τρισ. δολάρια, έναντι 2,827 τρισ. δολαρίων της γαλλικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πορνεία συνείσφερε στην αγγλική οικονομία 5,7 δισ. στερλίνες μέσα στο 2013, ενώ το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών 6,62 δισ. στερλίνες.
Έτσι, οι πραγματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην βρετανική οικονομία, φαίνεται τελικά ότι μικρότερης διάρκειας και μικρότερης ισχύος από ότι είχε αρχικά διαφανεί.
Σημειώνεται, πάντως, ότι παρότι ο συνυπολογισμός των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες είναι σύμφωνος με τους νέους κανόνες της ΕΕ, εντούτοις η Γαλλία δεν έχε προβεί σε αυτή την κίνηση, καθώς θεωρεί ότι «δεν είναι εκούσιες δραστηριότητες».

www.bankingnews.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ GREXIT, ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΚΛΠ. ΑΗΔΙΕΣ !!!

Μην φοβηθούν τις εκλογές οι βουλευτές !!!
Με ονοματεπώνυμο θα ψηφίσουν…εκλογές 128 ή 127 !!!


Οι εκλογές είναι η βέλτιστη λύση για την Ελλάδα....μετά την ηθική πολιτική κατάπτωση και την αποτυχία της χώρας
Προ ιστορικών ευθυνών βρίσκονται οι έλληνες βουλευτές οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ της αποτυχίας και των emails που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση έναντι μιας ασαφούς, αβέβαιης αλλά πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι έλληνες βουλευτές με ονοματεπώνυμο θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των εκλογών που αποτελούν ηθική, δίκαιη και εθνική λύση.
Ο Α. Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκίνησε με πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών, κάποιο διάστημα μεγάλη μερίδα των ελλήνων – ακόμη και όσοι δεν το ψήφισαν – πίστεψαν ότι μπορεί να φέρει την μεγάλη ανατροπή και η Ελλάδα από χρεοκοπημένη χώρα, σταδιακά να επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το πατριωτικό και εθνικό συμφέρον κατέστη δυσδιάκριτο, η κυβέρνηση κατέστη εμμονική στο να υπηρετεί την Γερμανία και όχι το εθνικό συμφέρον και κατέληξε κυβέρνηση των emails.
Ο άλλοτε υπεύθυνος πολιτικός Αντώνης Σαμαράς, στα μάτια των ευρωπαίων και της Τρόικα, μετά την επιπόλαιη απόφαση εξόδου από τα μνημόνια, μετεξελίχθηκε σε αναξιόπιστο πολιτικό, οι «έλληνες είναι όλοι οι ίδιοι».
Τον Οκτώβριο του 2014, δεν υπήρχε Grexit, δεν υπήρχε bank run, δεν υπήρχε η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μόνο η απόφαση της Ελλάδος να βγει πρόωρα από το μνημόνιο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα 16 Οκτωβρίου του 2014 εκτινάχθηκε το 10ετές ομόλογο στο 9,25% ;;;
Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες όπου η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προκαλέσει Grexit, χάος και καταστροφή το 10ετές ομόλογο έφθασε στο 9,31%.
Το 9,25% με 9,31% δεν είναι διαφορά.
Οι ξένοι επενδυτές με τον τρόπο τους απέδειξαν ότι βλέπουν όλους τους έλληνες με τον ίδιο τρόπο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά από μια κυβέρνηση σταθερότητας, μετεξελίχθηκε σε κυβέρνηση αστάθειας, μια κυβέρνηση που δεν ενέπνεε την Ευρώπη.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ή ότι αποτελεί την σοβαρή εναλλακτική αλλά είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πηγαίνει καλύτερα γιατί απλά η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα.
Με αφορμή την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αναμενόταν τουλάχιστον για τον θεσμό τα κόμματα να επιδείξουν σεβασμό.
Ο Σαμαράς έχει καταντήσει την διαδικασία περίγελο.
Όταν λέει ο πρωθυπουργός, όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ψηφίζουν κυβέρνηση είναι επιχείρημα που δεν θα επικαλείτο ούτε ένας διανοητικά καθυστερημένος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, ενδιαφέρονται μόνο για τις εκλογές και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, όταν ο Σταύρος Δήμας, σκόπιμα και καθοδηγούμενος από την κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θέλει την ψήφο των χρυσαυγιτών βουλευτών.
Οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ουδέποτε θα ψήφιζαν τον Δήμα, αλλά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…είναι πρόεδρος όλων των ελλήνων, έδειξε με την δήλωση του αυτή ότι είναι πολιτικός κατωτέρας διαλογής.
Άρα ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας γελοιοποιήθηκε και ο προτεινόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς καν να γνωρίζει ότι θα εκλεγεί….ξεκίνησε με τον παραλογισμό της διαίρεσης των ελλήνων.
Η τακτική πολιτικής απάτης που ακολούθησε η κυβέρνηση για να παραπλανήσει ανεξάρτητους βουλευτές, την ΔΗΜΑΡ και του ΑΝΕΛ, διαρρέοντας ψέματα ότι η Χρυσή Αυγή θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέρρευσε.
Όμως μαζί κατέρρευσε και η αξιοπιστία του Σταύρου Δήμα.
Στην πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου του 2014, συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα, στην δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 168 και στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν 172 ή 173 στο βέλτιστο σενάριο και ενώ απαιτούνται 180 βουλευτές.
Ο Α. Σαμαράς στην δεύτερη ψηφοφορία, δήλωσε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχουν παρών αλλά ψήφοι με ονοματεπώνυμο, υπονοώντας ότι θα κριθούν όλοι.
Η δήλωση αυτή του Σαμαρά ήταν προκλητική και προσβλητική και απαράδεκτη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει νέο διάγγελμα και κατά ορισμένους θα κάνει ανοικτή πρόταση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξαρτήτων βουλευτών, μήπως και τους αλλάξει την άποψη.
Μάλιστα αναφέρεται ότι θα προτείνει την κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο στην βουλή, για να δελεάσει κυρίως την ΔΗΜΑΡ και ίσως κάποιους ανεξάρτητους.....
Όμως ενώ ο Σαμαράς προετοιμάζεται για διαγγέλματα, ο Παπανδρέου ετοιμάζει νέο κόμμα και ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωμένο στις εκλογές που έρχονται.
Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου επίσης….φαίνεται ότι προσπαθεί να μπει και στην νέα κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζεται εφόσον η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου οδηγηθεί σε εκλογές.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να φοβηθούν, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να παγιδευτούν, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την πολιτική πλάνη ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές θα χρεοκοπήσει.
Όσοι τα υποστηρίζουν είναι ψεύτες, που τους ενδιαφέρει όχι το συμφέρον της πατρίδας αλλά προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον.
Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, μην φοβάστε και μην σας παραπλανούν πολιτικοί χειρίστης διαλογής...

Οι έλληνες βουλευτές τουλάχιστον 127 ή 128 θα πουν όχι στα διχαστικά διλήμματα και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι εκλογές είναι ο Σαμαράς να αναγνωρίσει την ήττα του, να συμφωνήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλο πρωθυπουργό.
Ωστόσο ούτε αυτή η λύση μπορεί να υιοθετηθεί άπαξ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί και ζητάει εκλογές.
Επίσης τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο Σαμαράς θα προκηρύξει εκλογές πριν την τρίτη ψηφοφορία είναι φαιδρά, αν το πράξει θα καταδείξει ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα και θα στιγματιστεί ως ανυπόληπτος πολιτικός.
Ο Σαμαράς μπορεί να είναι λάτρης της εξουσίας αλλά τα στοιχειώδη τα σέβεται – πλην του γεγονότος ότι τηλεφωνεί σε δικαστές και ζητάει σκληρή τιμωρία της Χρυσής Αυγής -.
Ο Σαμαράς στο νέο του διάγγελμα το μόνο που μπορεί να πράξει είναι ανοικτή πρόκληση σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους βουλευτές παίζοντας το τελευταίο του χαρτί.

Δρομολογούνται εκλογές από τις 30 Δεκεμβρίου αν καταψηφιστεί ο ΠτΔ…..

Οι εκλογές δρομολογούνται και το ερώτημα είναι σε τι κλίμα θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Θα στηθεί σκηνικό χάους ή θα πρυτανεύσει η λογική;
Επειδή οι βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των κομμάτων έχουν ήδη εκτοξευθεί, είναι πιθανό η προεκλογική περίοδος να συνεχιστεί με οξύτατη ένταση μεν αλλά όχι σενάρια πανικού ή καταστροφολογίας.
Στις εκλογές που θα διεξαχθούν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι 100% βέβαιο, δεύτερο κόμμα με διαφορά 4% θα είναι η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα.
Με όρους αγοράς η προκήρυξη εκλογών θα προκαλέσει κάποιας μορφής αναταραχή αλλά από ότι φαίνεται όχι κραχ.
Το fair value της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στις 750 μονάδες.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο η προεκλογική περίοδος, προφανώς και κάποιοι θα πουν ανοησίες και θα προκαλέσουν κάποιας μορφής αναταραχή, το ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει συμφωνήσει ουσιαστικά την ECCL γραμμή την νέα πιστωτική γραμμή, αρχικά για λόγους επικοινωνιακής στρατηγικής με όρους plan A ίσως επιλέξει να σκληρύνει την στάση της.
Π.χ. είναι πιθανό να αναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι διακόπτει την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και θα ζητήσει απευθείας επαφές με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Με την στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει το μήνυμα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να άγεται και να φέρεται από διορισμένους υπαλλήλους.
Το πιο ουσιώδες στοιχείο είναι βεβαίως η ουσία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ αρχικώς θα σκληρύνει την στάση της έναντι της σκληρής στάσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση όπου θα προδιαγράφεται σύγκρουση υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις αγορές και εκείνη η περίοδος θα χρήζει προσοχής.
Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα αποδεχθεί την ECCL γραμμή, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου της Ελλάδος από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Όσοι τρέφουν προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ευρώπη και η Ευρώπη θα δεχθεί τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, θα διαψευστούν.
Το βασικό ερώτημα είναι πόσο σκληρή στάση θα κρατήσει τελικώς η Ευρώπη έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσο διατεθειμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στα άκρα.
Εικασίες μπορεί να υπάρξουν.
Και οι δύο πλευρές θα τεντώσουν το σχοινί αλλά σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην σπάσει.
Η πιθανότητα να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και Ελλάδος δεν αποτελεί βασικό σενάριο.
Ωστόσο τρία θέματα πρέπει να διευθετηθούν
Α)Πότε θα υπογραφεί η νέα ECCL γραμμή, δηλαδή το νέο μνημόνιο;
Με βάση διαρροές στις 26 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στο Eurogroup η νέα ECCL γραμμή αλλά αν η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου είναι βέβαιο ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις.
Β)Τι θα συμβεί με τις ελληνικές εγγυήσεις στην ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες αν δεν έχει υπάρξει παράταση μνημονίου ή ECCL γραμμή
Γ)Πως θα αντικατασταθούν τα 21 δισεκ. ελληνικών εγγυήσεων στην ΕΚΤ που λήγουν τέλη Μαρτίου του 2015.
Αν αυτά τα 3 θέματα αντιμετωπιστούν επαρκώς μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και Ελλάδος….στο επόμενο διάστημα θα επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η Ελλάδα θα επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές;

ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ 100 $/ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2015 !!!

Φθηνό Πετρέλαιο – Πόσο θα διαρκέσει;
Ο αντίκτυπος των χαμηλότερων τιμών έχει ήδη γίνει αισθητός από τις πετρελαϊκές αφού τα έσοδα και οι μετοχές πολλών εταιρειών παρουσιάζουν σημαντική πτώση !!!


Ακόμα και μέσα στον OPEC παρατηρείται μια διαφορά δυναμικού μεταξύ των μελών, με τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αντέχουν στις τρέχουσες τιμές, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ομολογουμένως να θέλουν μείωση της παραγωγής. 
Η εξόρυξη πετρελαίου και οι δεσμεύσεις κρατών και εταιρειών είναι πλέον πολύ δαπανηρές και $80/βαρέλι δεν φαίνεται να είναι ικανοποιητικό επίπεδο για αρκετούς παραγωγούς.
Μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2015 η τιμή του πετρελαίου θα έχει ανακάμψει και θα βρίσκεται εκ νέου γύρω από τα $100/βαρέλι !!!

Του Γιώργου Μπελέρη

Οι τιμές αργού πετρελαίου έπεσαν σε χαμηλό τετραετίας νωρίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών η τιμή του Brent έπεσε από τα $115/βαρέλι κοντά στα $60/βαρέλι οδηγούμενο κατά κύριο λόγο από την πλεονάζουσα προσφορά. Προφανώς αυτή είναι μια άριστη εξέλιξη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες που εισάγουν αργό. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί οι τιμές αυτές δεν θα παγιωθούν, είναι ένα παροδικό φαινόμενο το οποίο ήδη παρουσιάζει κάποια πρώιμα σημάδια υποχώρησης.

Η πτώση οφείλεται στη συνισταμένη πίεση που δέχτηκαν οι τιμές από τα θεμελιώδη της αγοράς και την ισχυροποίηση του δολαρίου. Η αύξηση της παγκόσμια ζήτησης θα ανέλθει στα 900.000 βαρέλια/ημέρα για το 2014 σε αντίθεση με το 2013 όπου αυξήθηκε κατά 1,34 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα. Η αναιμική αύξηση στη ζήτηση έκανε την επίδραση της αισθητή στις αρχές του τρίτου τριμήνου, προερχόμενη κυρίως από την Ευρώπη η οποία ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση. Από την πλευρά της προσφοράς το σκηνικό είναι ακόμα πιο δραματικό αφού η παγκόσμια παραγωγή εκτινάχτηκε πάνω από τα 93 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα τον Οκτώβριο με τη Λιβυκή παραγωγή να επανέρχεται στην αγορά προσφέροντας περί τα 900.000 βαρέλια/ημέρα και έτσι οδηγώντας την αγορά σε κατάσταση υπερπροσφοράς, αφού οι ποσότητες Αμερικάνικου σχιστολιθικού έχουν υπερκαλύψει τις χαμένες ποσότητες του OPEC τα τελευταία δυο χρόνια. Η παγκόσμια παραγωγή για το 2014 αναμένεται να σταθεί στα 91,95 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα κατά μέσο όρο, 1,78 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα πιο ψηλά σε σχέση με το 2013.

Η Αμερικάνικη FED (Κεντρική Τράπεζα) έβαλε τέλος στο πρόγραμμα ποσοτικής εξομάλυνσης τον Οκτώβριο και αναμενόμενα το δολάριο έχει ισχυροποιηθεί αισθητά. Η αντίστροφη σχέση δολαρίου και Brent (η συσχέτιση προφανώς δεν παρατηρείται στα Αμερικάνικα είδη αργού) άσκησε μεγάλες πιέσεις στην τιμή του Ευρωπαϊκού δείκτη. Η επίδραση του συναλλάγματος στο πετρέλαιο συχνά αγνοείται, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι πολλές φορές έχει ισχυρότερο αντίκτυπο σε σχέση με τα θεμελιώδη. Η άποψη μου είναι ότι στην προκυμμένη βουτιά τιμών οι κινήσεις συναλλαγματικών δεικτών επηρέασαν τις τιμές πολύ πιο ενεργά από ό,τι η ζήτηση για πετρέλαιο.




Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι η πετρελαϊκή αγορά δεν έχει αίσθηση του μέτρου και σε οποιοδήποτε γεγονός την επηρεάζει, πάντα δίνεται υπερβάλλουσα έμφαση, είτε αυτή σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.

Έτσι λοιπόν τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ταχύτατη πτώση τιμών. Οι όγκοι συναλλαγών χρηματοπιστωτικών οργάνων με θέσεις short (προσδοκία για χαμηλότερες τιμές στο μέλλον) αρχίσαν να αυξάνονται από τα τέλη Ιουνίου ωθώντας τις τιμές σε πτώση. Εδώ είναι που εισχωρεί ο παράγοντας κερδοσκοπία. Το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει τις τελευταίες βδομάδες, αφού οι θέσεις short είναι πλέον σε πτώση και δειλά δειλά αρχίζουν να αυξάνονται οι θέσει long (προσδοκία για υψηλότερες τιμές στο μέλλον). Γεγονός το οποίο όχι απλά μπορεί να υποστηρίξει τις τιμές αλλά μπορεί κάλλιστα να τις οδηγήσει στο άμεσο μέλλον.


Πέρα από το χρηματιστηριακό κομμάτι της πετρελαϊκής αγοράς πρέπει πάντα να βλέπουμε και τα θεμελιώδη της αγοράς. Για το ερχόμενο έτος η ζήτησή θα επεκταθεί κατά 1,11 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, με την αύξηση να προέρχεται κατά βάση από την Κίνα και την Ινδία. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος με την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη θα πρέπει να αναμένουμε και ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων. Όσον αφορά την προσφορά, αυτή θα αυξηθεί κατά 950.000 βαρέλια/ημέρα, σχεδόν αποκλειστικά προερχόμενη απο τις ΗΠΑ. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η δυναμική των θεμελιωδών για το 2015 είναι αντίστροφη σε σχέση με αυτή του 2014, μαζί με αυτό λοιπόν πρέπει να αναμένουμε και υψηλότερες τιμές.

                        Αύξηση Προσφοράς   Αύξηση Ζήτησης

2014                                      1,78                      0,90

2015                                      
0,95                      1,11


*εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ !!! ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ !!!

Έρχεται "χειρουργείο" στη ρύθμιση των 100 δόσεων !!!



«Όποιος προλάβει πρόλαβε». Αυτή η φράση ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών, όταν η κουβέντα πηγαίνει στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων. Σε τουλάχιστον υπηρεσιακό επίπεδο, η ρύθμιση με τη σημερινή της μορφή θεωρείται δεδομένο ότι θα πάψει να υπάρχει από το νέο έτος, καθώς θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές σε όρους και προϋποθέσεις, λόγω της μεγάλης πίεσης από την τρόικα, η οποία βλέπει στο συγκεκριμένο μέτρο το άνοιγμα του δημοσιονομικού κενού. Με άλλα λόγια, βλέπει ότι χάνονται πολύ σημαντικά ποσά για το δημόσιο ταμείο.

Οι αλλαγές που δρομολογούνται στη ρύθμιση είναι ουσίας, καθώς θα περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα που θα έχει ένας οφειλέτης να ενταχθεί σε αυτές, αλλά και το όφελος από την ένταξη. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», κινούνται σε τέσσερις άξονες.

- Την απάλειψη του κινήτρου που έχει σήμερα ένας οφειλέτης που βρίσκεται ήδη σε ρύθμιση για να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Με βάση τη σημερινή μορφή της ρύθμισης, ο οφειλέτης που ήδη βρίσκεται σε ρύθμιση χρεώνεται με επιτόκιο περίπου 8,5% και, αν παραμείνει στη ρύθμιση, λαμβάνει με τη μορφή μπόνους μια έκπτωση από τις προσαυξήσεις ύψους 20%. Ωστόσο, οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση προτιμούν να ενταχθούν στη νέα, καθώς το επιτόκιό της είναι μόλις 4,5%. Έτσι, και το κόστος της ρύθμισης μειώνουν αλλά και αποκτούν πρόσθετη ρευστότητα, αφού ρυθμίζουν το χρέος τους σε πολλές δόσεις. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ρυθμίσει 30.000 ευρώ σε 12 δόσεις και έχει ήδη αποπληρώσει τις έξι δόσεις. Σήμερα τον συμφέρει σε κάθε περίπτωση να εντάξει το ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 100 δόσεις και να χρεωθεί με επιτόκιο 4,5%. Με την αλλαγή που δρομολογείται, το επιτόκιο της ρύθμισης στην οποία ήδη βρίσκεται θα μειωθεί από το 8,5% στο 4,5% και θα λάβει και το μπόνους του 20% έκπτωση στις προσαυξήσεις αν παραμείνει στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

- Την κατάργηση της δυνατότητας εφάπαξ εξόφλησης με ολική απαλλαγή από τους τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Σήμερα ο φορολογούμενος που θα εξοφλήσει το χρέος του σε μία δόση γλυτώνει όλες τις προσαυξήσεις που τους έχουν επιβληθεί. Η τρόικα έχει διαμηνύσει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι αυτό το δώρο είναι και πολύ μεγάλο για όσους άφησαν απλήρωτους τους φόρους τους αλλά και άδικο για όσους ήταν –με πολλή δυσκολία– συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις, η δυνατότητα αυτή πρόκειται να περιοριστεί και στην εφάπαξ εξόφληση θα χρεώνεται ο οφειλέτης με ένα εύλογο επιτόκιο, το οποίο, σε κάθε περίπτωση, θα είναι χαμηλότερο από το 4,5%, που είναι το επιτόκιο της εξόφλησης των οφειλών σε έως 100 δόσεις.

- Η επιβολή κριτηρίων, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις, για την ένταξη στη ρύθμιση. Με τη σημερινή μορφή της ρύθμισης, η ένταξη σε αυτήν γίνεται χωρίς προϋποθέσεις. Δηλαδή, ακόμα και επιχειρήσεις που διαθέτουν επαρκή ρευστότητα για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μπορούν να τις ρυθμίσουν ή, αντίστροφα, επιχειρήσεις που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το χρέος τους προς την Εφορία εντάσσονται στη ρύθμιση μόνο και μόνο για να καθυστερήσουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον τους από την εφορία. Με βάση όσα προωθούνται, τουλάχιστον οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν στην Εφορία οικονομικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η δυνατότητα αλλά και η ανάγκη να ενταχθούν στις 100 δόσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! 250.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ 01/01/2015 !!!

Τέλος η προστασία της κύριας και 1ης κατοικίας από 1η Ιανουαρίου 2015 !!!
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε παράταση της μεταβατικής διάταξης για την αναστολή των πλειστηριασμών υπό προϋποθέσεις που προβλέπει ο τελευταίος νόμος Χατζηδάκη και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2014 !!!

Αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος εκατοντάδες δανειολήπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ακόμη και να χάσουν την πρώτη κατοικία, με πρώτους εκείνους που έχουν ήδη στα χέρια τους διαταγή πληρωμής και δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να ρυθμίσουν το δάνειο ή τα δάνειά τους το προηγούμενο διάστημα !!!



Από 01/01/2015 αρχίζουν τα δύσκολα !!!
Απελευθέρωση πλειστηριασμών κύριας και 1ης κατοικίας, κατάργηση στην πράξη του νόμου Κατσέλη, πλειστηριασμοί fast track με το νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας και φυλακίσεις δανειοληπτών με την αλλαγή του προνομίου του πλειστηριάσματος υπέρ των τραπεζών !!!
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το κούρεμα των δανείων μας είναι πλέον μονόδρομος για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/xanoyn-ta-120000-01012015.html

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ, ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !!!

Κανονική απάτη !!!
Η καθηγήτρια ΑΝΤΟΓΙΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ, γνωστή τηλεπαπαγάλος Κυβέρνησης, Τρόικα και Αγορών, ανέβασε φωτογραφία από σούπερ μάρκετ στη Φουκουσίμα, την εποχή του πυρηνικού ατυχήματος, επιχειρώντας να εξαπατήσει τους ακόλουθους της στο twitter ότι πρόκειται δήθεν για φωτογραφία από σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, μετά την επίθεση που δέχθηκε η χώρα από τις αγορές !!!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ !!!



Η κ.Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος του ΔΣ της γνωστής ΜΚΟ στην action aid στην οποία προεδρεύει η αδελφή της Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξάνδρα. Tην action aid , να σημειώσουμε ότι είχε εμπλέξει σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής η γνωστή δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου στο σκάνδαλο της siemens λέγοντας ότι κ μέσω αυτής διοχετεύτηκαν χρήματα προς υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς . "Ο κος Χριστοφοράκος, τόνισε η δημοσιογράφος, συνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.
Κατά τη μάρτυρα τα χρήματα δίδονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Αλληλεγγύη» και την “Action Aid” επικεφαλής της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη." γράφει χαρακτηριστικά ανάρτηση στο προσωπικό blog του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Καββαθά.

ΒΙΝΤΕΟ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 19/12/2014 !!!

Κυριάκος Τόμπρας
Πρόεδρος Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ






ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΕΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΔΕΕ: Στην τράπεζα το βάρος απόδειξης για την υποχρέωση ενημέρωσης των δανειοληπτών !!!
Η τυποποιημένη ρήτρα στις δανειακές συμβάσεις περί εκπλήρωσης της υποχρέωσης ενημέρωσης του καταναλωτή δεν αρκεί !!!


ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Το Δικαστήριο της ΕΕ απεφάνθη στην υπόθεση C-449/13 ότι ο πιστωτικός φορέας υποχρεούται να αποδεικνύει την ορθή εκπλήρωση των προσυμβατικών του υποχρεώσεων, σχετικά με την παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων στον δανειολήπτη, ούτως ώστε ο τελευταίος να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τη σύναψη συμβάσεως πιστώσεως. 
Έκρινε, λοιπόν, το Δικαστήριο ότι η τυποποιημένη ρήτρα, που περιλαμβάνεται στις δανειακές συμβάσεις και που ορίζει ότι ο δανειολήπτης αναγνωρίζει ότι παρέλαβε το έντυπο και έλαβε γνώση αυτού, δεν μπορεί να παρέχει στον πιστωτικό φορέα τη δυνατότητα παρακάμψεως των σχετικών υποχρεώσεών του.
Η υπόθεση εισήχθη ενώπιον του ΔΕΕ μετά από προδικαστικό ερώτημα δικαστηρίου της Γαλλίας, το οποίο διαπίστωσε ότι η τράπεζα, σε υπόθεση μη καταβολής ληξιπροθέσμων δόσεων δανείου,δεν είχε προσκομίσει το έντυπο των τυποποιημένων ευρωπαϊκών πληροφοριών, ούτε κανένα άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι εκπλήρωσε το καθήκον της παροχής διευκρινίσεων. 

Το Δικαστήριο λοιπόν απαντά στο ερωτών Γαλλικό Δικαστήριο ότι η τυποποιημένη ρήτρα στις δανειακές συμβάσεις, που συνεπάγεται την εκ μέρους του καταναλωτή αναγνώριση της πλήρους και ορθής εκπληρώσεως των προσυμβατικών υποχρεώσεων του πιστωτικού φορέα, προκαλεί αντιστροφή του βάρους αποδείξεως και διακυβεύει την αποτελεσματικότητα των αναγνωριζομένων στην Οδηγία 2008/48 δικαιωμάτων.

Επίσης, με την ίδια απόφαση το ΔΕΕ έκρινε και το ζήτημα του κατά πόσο ο έλεγχος της πιστοληπτικής ικανότητας του καταναλωτή μπορεί να πραγματοποιείται μόνον βάσει των δηλωθεισών από τον καταναλωτή πληροφοριών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο των πληροφοριών αυτών βάσει άλλων στοιχείων. Το ΔΕΕ, λοιπόν, καταλείπει το ζήτημα του ελέγχου της πιστοληπτικής ικανότητας του υποψηφίου δανειολήπτη στη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας, η οποία μπορεί είτε να αρκείται στις πληροφορίες που προσκόμισε ο καταναλωτής, είτε να ζητά επιβεβαίωσή τους με άλλα δικαιολογητικά έγγραφα.

ΕΚΘΕΣΗ BLACKROCK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους !!!
Αιτία της κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής, δηλαδή των ΜΜΕ, των κομμάτων, των κρατικοδίαιτων εργολάβων και των πάσης φύσης νταβατζήδων !!!
Δεν φταίνε οι πολίτες και οι απλοί δανειολήπτες, επειδή αγόρασαν ένα κωλόσπιτο !!!
Και γι'αυτό δεν θα σας αφήσουμε να τους το πάρετε, για να καλύψετε με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών του ελληνικού λαού τη μαύρη τρύπα που δημιούργησε στο τραπεζικό σύστημα η σάπια και κρατικοδίαιτη ελληνική επιχειρηματική ελίτ !!!



Από 01/01/2015 αρχίζουν τα δύσκολα !!!
Απελευθέρωση πλειστηριασμών κύριας και 1ης κατοικίας, κατάργηση στην πράξη του νόμου Κατσέλη, πλειστηριασμοί fast track με το νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας και φυλακίσεις δανειοληπτών με την αλλαγή του προνομίου του πλειστηριάσματος υπέρ των τραπεζών !!!
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το κούρεμα των δανείων μας είναι πλέον μονόδρομος για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/xanoyn-ta-120000-01012015.html

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΚΥΠΡΟΣ : 22 ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΛΑΪΚΗΣ & ΚΥΠΡΟΥ !!!

Λευκωσία : Αγωγές σε 22 ηχηρά ονόματα πρώην διοικητικών συμβούλων τραπεζών κίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 
Oρισμένοι από αυτούς ήταν στην ανώτατη εκτελεστική διεύθυνση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» (www.philenews.com), μόνο €300 χιλιάδες εισέπραξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τα €8,2 εκατ. πρόστιμα που επέβαλε στα πρώην τραπεζικά στελέχη κατά το 2014. Ως εκ τούτου προχώρησε σε δικαστικές αγωγές.
Όπως πληροφορούμαστε μετρώνται στα δάκτυλα όσοι κατέβαλαν στην Επιτροπή ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό που τους είχε επιβληθεί ως πρόστιμο.
Επιπλέον ορισμένοι προχώρησαν στην τμηματική εξόφληση του προστίμου που τους επιβλήθηκε, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα σεντ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία πλέον οφείλει τα χρήματα αυτά στο κράτος.
Κάποια από τα πρώην στελέχη τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου έχουν ασκήσει προσφυγή στο δικαστήριο σε σχέση με τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο με βάση τη νομοθεσία όφειλαν να πληρώσουν, ανεξάρτητα της προσφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» το μεγαλύτερο οφειλόμενο ποσό αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα και ανέρχεται στο €1,05 εκατ.
Επιπρόσθετα, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέας Βγενόπουλος, χρωστά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόστιμο της τάξης των €705 χιλιάδων για το 2014. Το ποσό αυτό θα έπρεπε να είχε αποπληρωθεί από τον κ. Βγενόπουλο τον περασμένο Ιούνιο και ως εκ τούτου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προχωρήσει με αγωγή εναντίον του.
Πρόστιμα που εκκρεμούν έχει στο όνομά του και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιος Μπουλούτας. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο της τάξης των €705 χιλιάδων για διοικητικές παραβάσεις στον κ. Μπουλούτα φέτος, ενώ εκκρεμούν άλλες €100 χιλιάδες από πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί το 2013.
Στο στόχαστρο της Επιτροπής τέθηκαν και τα πρώην αφεντικά της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρος Αριστοδήμου και Ανδρέας Ηλιάδης, οι οποίοι οφείλουν συνολικά €1,26 εκατ. στην Επιτροπή από πρόστιμα που τους επέβαλε τόσο για το 2013 όσο και για το 2014.
Πιο αναλυτικά, αγωγή για €530 χιλιάδες εκκρεμεί στο όνομα του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη, για διοικητικές παραβάσεις από πρόστιμα του 2014. Ο κ. Ηλιάδης, ωστόσο, οφείλει στην Επιτροπή ακόμα €200 χιλιάδες από πρόστιμα που του επιβλήθηκαν το 2013 για τα οποία έχουν κατατεθεί επίσης αγωγές.
Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο”, σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρο Αριστοδήμου, η Επιτροπή προχώρησε σε αγωγή για οφειλόμενο ποσό που φτάνει τις €530 χιλιάδες.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Ν.3226/2004) !!!

Ο Νόμος 3226 υπάρχει από το 2004 (ΦΕΚ 24/04-02-2004) !!!
Κανένας όμως δεν είχε μέχρι σήμερα φροντίσει να ενημερώσει τους πολίτες χαμηλού εισοδήματος, για το δικαίωμά τους στη δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε αστικές και ποινικές δίκες !!!



Για να κάνετε χρήση οι δανειολήπτες πρέπει απλά να συμπληρώσετε την προβλεπόμενη αίτηση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ !!!

Από 01/01/2015 αρχίζουν τα δύσκολα !!!
Απελευθέρωση πλειστηριασμών κύριας και 1ης κατοικίας, κατάργηση στην πράξη του νόμου Κατσέλη, πλειστηριασμοί fast track με το νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας και φυλακίσεις δανειοληπτών με την αλλαγή του προνομίου του πλειστηριάσματος υπέρ των τραπεζών !!!
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το κούρεμα των δανείων μας είναι πλέον μονόδρομος για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/xanoyn-ta-120000-01012015.html

Δηλώστε συμμετοχή σήμερα και ζητήστε από τους Δικηγόρους του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ να σας συνδράμουν στην εξασφάλιση ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ !!!


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΛΩΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ...... ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ !!!

Ο βίος και η πολιτεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου !!!
Ο χαφιές των τραπεζών !!!




Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Παπαδημητρίου, ο βραδινός απρόσκλητος προπαγανδιστής του ΔΝΤ, ήταν και παραμένειγνωστός με το προσωνύμιο «Χλωμό Πρόσωπο».
Ο άνθρωπος παντός καιρού για κάθε αφεντικό…, βασιλικότερος του βασιλέως που προκειμένου να σώσει το τομάρι του δεν διστάζει να καρφώσει, να διαστρεβλώσει, να συκοφαντήσει, να ρίξει λάσπη.

Ο επί πολλά χρόνια κρατικοδίαιτος αλλά… ανεξάρτητος «δημοσιογράφος», που δεν έγινε ποτέ μέλος της Ενωσης Συντακτών, ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 από το Γραφείο Τύπου του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Βαΐτσου, παρέμεινε για λίγο καιρό στο υπουργείο επί Κώστα Σημίτη και μετακόμισε στη συνέχεια στην Εμπορική Τράπεζα, σε οργανική θέση και επί διοικήσεως Αδαμάντιου Πεπελάση προήχθη στον βαθμό του διευθυντή.
Από την Εμπορική μετατάχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος παραμένοντας δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο επί σειρά ετών. Εν τω μεταξύ η σχέση του με τον Αδ. Πεπελάση τον οδήγησε στο συγκρότημα Λαμπράκη και συγκεκριμένα στο «Βήμα», όπου…ξεκίνησε τη «δημοσιογραφική» του καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας απογειώθηκαν οι πολιτικές του μεταλλάξεις, σύμφωνα πάντα με τις εκλογικές – κομματικές επιταγές, ενώ επί Βρανόπουλου πέρασε ένα φεγγάρι και από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.
Κάθε φορά που εναλλασσόταν η πολιτική εξουσία, ο Μπάμπης πηγαινοερχόταν από το «Βήμα» στην «Καθημερινή», από εκεί ξανά στο «Βήμα» και ξανά πίσω στην «Καθημερινή», όπου διέπρεψε κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο.
Διατηρώντας την οργανική του θέση στην Εμπορική, επί διοικήσεως Γιάννη Στουρνάρα, πιέστηκε να αρχίσει να δουλεύει για την τράπεζα όπου εξακολουθούσε να κατέχει θέση διευθυντού.
Την ίδια περίοδο ήταν διευθυντής του οικονομικού τμήματος της «Καθημερινής» (στα μέσα και στα έξω δηλαδή) και προτίμησε να παραιτηθεί από την Εμπορική και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Eurobank, όπου προσελήφθη «πουλώντας» τα χρήσιμα κονέ του στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο πολιτικό σύστημα. Ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τις φιλοδοξίες του Μπάμπη, που τα παράτησε ξανά για να επιστρέψει στο συγκρότημα του Φαλήρου ως διευθυντής στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.
Από κει και πέρα διαπρέπει, στο κάρφωμα και στο γλείψιμο, από τους ελάχιστους που διασώθηκαν σε κάθε επιχείρηση-σκούπα του συγκροτήματος. Ο πρώην συνεργάτης Σημίτη ήταν ο πρώτος που τον κατηγόρησε δημόσια. Ο δήθεν αριστερός προοδευτικός έγινε ο σκληρότερος νεοφιλελεύθερος υμνητής του νεότερου καραμανλισμού, υμνητής του συστήματος Ρουσόπουλου, του Πάκη και των προστατευόμενων του Φαλήρου.
Ε, και ο Ριρής αντάμειψε το αφεντικό του. Δωρεάν άδεια του έδωσε για τον σταθμό του και άπειρες κρατικές χορηγίες.
Μία εξ αυτών το 2008-2009 από τον ΟΠΑΠ, ύψους 7 εκατ. ευρώ. Το παρατσούκλι (χλωμό πρόσωπο) κατ’ ουσία αντιπροσώπευε την πολλαπλή αντιφατικότητα των ρόλων που αναλάμβανε, πάντα σε σχέση με τη δράση του στα «μέσα σκοτεινά δωμάτια» της εξουσίας αλλά και την εμπλοκή του στο κυβερνητικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο.
Ο «νονός» του, ο παλαίμαχος αλλά αειθαλής Νίκος Νικολάου, όμως, ως έμπειρος παίκτης της πολιτικής και δημοσιογραφικής αγοράς αλλά και της οικονομικής «πιάτσας», είχε διακρίνει και ορισμένα άλλα πολύ αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά που συγκέντρωνε πάνω του ο «βαφτιστικός» του.
Είναι γεγονός ότι μπορούσε να κάνει δίχως ενδοιασμούς και άλλες συναισθηματικές ενστάσεις «αστικού τύπου» τη βρόμικη δουλειά για τις κάθε φορά ανάγκες ή ψυχώσεις του εκάστοτε αφεντικού του…
Και όλα αυτά, με την παλιά καλή συνήθεια της «στοχοπροσήλωσης»! Παρ’ όλα αυτά το όπλο της προσωπικής του ίντριγκας τον έχει οδηγήσει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης στην εφημερίδα με την οποία συνεργάζεται και στην οποία δεν του προσφέρεται επαρκής και προβεβλημένος χώρος για να αναπτύσσει τα «επιχειρήματά» του υπέρ του ΔΝΤ, όπως το κάνει καθημερινά με τη βοήθεια της κυρίας Κοσιώνη.
Κάτι προφανώς γνωρίζει ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και φυλάει… Θερμοπύλες.

SUCCESS STORY !!! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΚΩΝ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 50% & 72 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!

Αυτή είναι η πρόταση συμβιβασμού της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ προς  μέλος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ που συμμετέχει στην Ομαδική Αγωγή κατά των τραπεζών για κούρεμα δανείων και αποζημίωση ηθικής βλάβης !!!

-- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ 
-- ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 50%
-- ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΕ 72 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Δηλαδή συνολικό κούρεμα 65% !!!



Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, είναι πλέον μονόδρομος για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ !!!

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Πρώτα καταγγέλλετε απόπειρα δωροδοκίας !!!
Και μετά βγάζετε εσείς οι ίδιοι από το κάδρο τον πρωθυπουργό !!!
Ενώ, εν τω μεταξύ, δεν τολμάτε ούτε ακόμη να ψελλίσετε το όνομα του Τραπεζίτη !!!
Και παράλληλα, ενώ δεν καταθέτετε ούτε μια στοιχειώδη μήνυση, περιμένετε να κάνει το θαύμα από μόνος του ο Εισαγγελέας !!!
Ρε σεις, μας δουλεύετε ;;;
ΜΗΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠτΔ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ;;; 
Σταματήστε λοιπόν να ζητάτε ευθύνες από τους άλλους για τον εξευτελισμό σας.
Φταίτε μόνον εσείς οι ίδιοι.
Επειδή απλά είστε κότες και τζάμπα μάγκες.
Δεν τολμήσατε να καταθέσετε μήνυση.
Δεν τολμάτε να πάτε απέναντι στον πρωθυπουργό και τον τραπεζίτη.
Χτυπήσατε εκ του ασφαλούς μόνο τον ηλίθιο διαμεσολαβητή, χωρίς όμως ούτε αυτόν να τον μηνύσετε, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.
Ενώ κάθε φορά που μιλάτε λέτε και από ένα διαφορετικό σενάριο, αλλάζοντας από μόνοι σας τις αρχικές σας καταγγελίες και κατηγορίες.
Για να μην αναφερθούμε στα εγκλήματα που ομολογείτε οι ίδιοι ότι διαπράξατε, ούτε στο προηγούμενο κωμικοτραγικό περιστατικό του Αλβανού θαυμαστή, που επιχείρησε να δωροδοκήσει από το Φ/Β την Σ. Ξουλίδου.  
Κάπως έτσι, την υπόθεση τη στείλατε στο αρχείο εσείς οι ίδιοι !!!
Τα πολλά αναπάντητα <<γιατί>> θα τα απαντήσει κάποια στιγμή η ιστορία.
Ένα πάντως είναι βέβαιο.
Ότι αυτή τη φορά είχατε πραγματικά την ευκαιρία να ρίξετε την κυβέρνηση αλλά, αυτογελοιοποιούμενοι,  επιλέξατε και πάλι να μην το πράξετε !!!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ : Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Όσοι επιχειρείτε να ρίξετε τη χώρα στα βράχια, κινδυνολογώντας, δυναμιτίζοντας το πολιτικό σκηνικό και εξευτελίζοντας τους θεσμούς, μην ελπίζετε ότι την επόμενη μέρα θα έχετε την τύχη να ακούσετε την απόφαση του βίντεο που ακολουθεί !!!
Ειδικά αν με τις πράξεις σας οδηγήσετε τους Έλληνες να συστήσουν ΛΑΪΚΑ ΔIΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!



Άδωνις : Πιθανότατα εντός τριμήνου να βγούμε από το ευρώ


Άδωνις Γεωργιάδης

«Ξέρω πως υπάρχουν συνάδελφοι που καταλαβαίνουν ποια είναι η ευθύνη, αν η χώρα πάει σε εκλογές, αυτή την κρίσιμη περίοδο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
Ο κοινοβουλευτικός εκπόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο Σταύρος Δήμας δεν συγκέντρωσε 200 ψήφους, δήλωσε πως υπάρχουν επιπλέον βουλευτές οι οποίοι είναι πρόθυμοι στην τρίτη ψηφοφορία να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.
«Δεν θα μπω στα εσωτερικά τού κάθε κόμματος, ωστόσο ξέρω πως υπάρχουν συνάδελφοι που καταλαβαίνουν ποια είναι η ευθύνη, αν η χώρα πάει σε εκλογές, αυτή την κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πρόωρη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ίδιος είπε: «Η διαπραγμάτευση δεν μπορούσε να κλείσει με την τρόικα, καθώς οι δανειστές έβαζαν στο τραπέζι, από το Νοέμβριο, την προεδρική εκλογή. Ήθελαν να ξέρουν με ποιον θα συνομιλούν στο μέλλον. Συναλλάσσονται με κράτη, πρέπει να γνωρίζουν με ποιον συνομιλούν». 


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ : ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...... ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ / ΜΠΟΡΕΙ ; ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη, 

λέει ο Guardian

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ  ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ν' ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ; ή θα απογοητευτούμε βλέποντας τελικά ΕΝΑΝ ΜΑΝΩΛΙΟ ΝΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ....;;; 
Σε δημοσίευμά του ο βρετανικός «Guardian» και αναπαράγει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (http://www.ethnos.gr/) ένα κείμενο που υπογράφει ο αρθρογράφος Όουεν Τζόουνς, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα το οποίο με την ενδεχόμενη εκλογή του θα μπορούσε να φέρει τα άνω κάτω σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο
«Ένας ακόμη πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη: όχι όμως με όπλα και τανκς, αλλά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υπαγορεύσεις της ΕΕ. Η κλυδωνισμένη από τη λιτότητα ίσως είναι στα πρόθυρα εθνικών εκλογών που μπορεί να φέρει στην εξουσία μία κυβέρνηση που αντιτίθεται στη λιτότητα. Το βαρυσήμαντο της υπόθεσης: αυτό δεν έχει συμβεί στα έξι χρόνια των περικοπών και της συρρίκνωσης των βιοτικών επιπέδων που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers», σημειώνει στην εισαγωγή του.
SSL Certificates