.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ & ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες ποιο είναι το βρώμικο κύκλωμα ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ, ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, που διακινεί στοιχεία αχυρανθρώπων και μπροστινών σε τραπεζικές απάτες στην Ελλάδα !!!
Εισάγουν μέχρι και Έλληνες δεύτερης γενιάς από ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ και ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, που έχουν εκεί υπηκοότητα, άλλα διαβατήρια και αλλαγμένα ονόματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν ούτε ακόμη από τις διεθνείς διωκτικές αρχές !!! 
Τους κρατούν στην Ελλάδα για λίγες ημέρες, τους φτιάχνουν νέες ελληνικές ταυτότητες, τους ανοίγουν ΑΦΜ, τους φτιάχουν μαϊμού φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να αποκτούν εκκαθαριστικά, συνάπτουν στο όνομά τους εικονικά μισθωτήρια ακινήτων, προκειμένου να αποκτούν διεύθυνση κατοικίας και φορολογική έδρα στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, τους ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους μάλιστα εκδίδονται και μπλοκ επιταγών, των οποίων τα φύλλα πωλούνται στα λεγόμενα "ριχτάδικα" για 1.500 ευρώ το κομμάτι, τους πληρώνουν για την μπροστάντζα, τους φυγαδεύουν ξανά πίσω από εκεί που τους έφεραν και, στη συνέχεια, ξεπλένουν στο όνομά τους όλο το μαύρο χρήμα της ελληνικής παραοικονομίας !!!



ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ereportaz :
Καλύπτουν το παρατραπεζικο κύκλωμα με τα κλεμμένα ΑΦΜ !!!
Πίσω από το πρόσχημα του φορολογικού απορρήτου, αρνήθηκε το ΥΠΟΙΚ να δώσει απαντήσεις για το μεγάλο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει το ereportaz και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός τον Νοέμβριο του 2013 για παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών που φρόντιζε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011. 
Μάλιστα οι αποκαλύψεις του ereportaz κινητοποίησαν την βουλευτή Ραχήλ Μακρή και οδήγησε το πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ στη Βουλή τον Ιούνιο του 2014.

  

Η κ. Μακρή επανέφερε το ζήτημα, μιας και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με νεότερη της ερώτηση (στις 21/11) προς τον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό»

Η κ. Μακρή ζήτησε απαντήσεις και σχετικά με τη άλλη μεγάλη αποκάλυψη του e-reportaz και το περιοδικό «Αντίποινα» για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του γαλλικού κολοσσού Lafarge που έβγαλε στο εξωτερικό 33.2 εκατομμύρια ευρώ στο όνομα ενός οδηγού ταξί.


Αναλυτικά η ερώτηση της ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ :

ΘΕΜΑ: «Υφίσταται παρατραπεζικό κύκλωμα παράνομης διακίνησης χρηματικών ποσών στο Εξωτερικό;»

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 κατέθεσα την ερώτηση με αρ. πρωτ. 5549 προς τον Υπουργό Οικονομικών αξιοποιώντας δημοσιευμένα στοιχεία του e-reportaz, τα οποία ανέφεραν ότι υφίσταται παρατραπεζικό ξέπλυμα χρήματος και λίστα 52.000 καταθετών εξωτερικού.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι το παρατραπεζικό κύκλωμα χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών ενέβαζε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Με την ανωτέρω Ερώτηση ζητούσα να ενημερώσετε για το εάν υφίσταται λίστα 52.000 προσώπων που διακίνησαν χρήματα στο εξωτερικού, εάν έχει ελεγχθεί η λίστα ως προς την ακρίβεια των στοιχείων και εάν έχουν ταυτιστεί τα εμβάσματα με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των διακινούμενων ποσών.

Επιπρόσθετα ζητούσα να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ευθύνες στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος ή εμπορικών τραπεζών ή και οποιουδήποτε άλλου εποπτικού ή ελεγκτικού φορέα, εάν έχουν εντοπιστεί ευθύνες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες απόδοσής τους και τέλος, πώς σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να θωρακίσει τους πολίτες από παρόμοιες περιπτώσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στερείται την ικανότητας ή και της θέλησης να απαντήσει στην ανωτέρω Ερώτηση παρά τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Στις 29 Μαΐου 2014 είχα καταθέσει την με αρ. πρωτ. 8298 με την οποία σας είχα γνωστοποιήσει το δημοσίευμα του περιοδικού «Αντίποινα» (τεύχος 4, 30-4-14), ότι ο γαλλικός κολοσσός Lafarge περιλαμβάνεται στις εταιρείες που ευεργετήθηκαν από τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κο Χατζηδάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε διαπιστωθεί ότι η εταιρεία Lafarge είχε «φυγαδέψει″ 33.2 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό μέσω ενός 92χρονου αυτοκινητιστή. Στην συγκεκριμένη ερώτηση σας ζητούσα τα εξής: σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι διαπιστώσεις από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης αδειοδότησε μια εταιρεία που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για εμβάσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό, πώς ακριβώς η Lafarge κατάφερε να εμβάσει ένα υπέρογκο ποσό, με το ΑΦΜ του συνταξιούχου αυτοκινητιστή, δεδομένου ότι ακόμη και για έμβασμα 300 ευρώ τα πιστωτικά ιδρύματα ζητούν πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του αποστολέα, καθώς και εάν πρόκειται για ένα «τυχαίο λάθος» ή για έναν τρόπο φυγάδευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας στην ερώτηση επικαλούμενο το φορολογικό απόρρητο.

Στο θέμα επανήλθα με την υπ. αρ. πρωτ. 175-12/18-6-14 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, στην οποία βασιζόμενη σε δημοσίευμα του e-reportaz ζητούσα να επιβεβαιωθεί η πληροφορία για το εάν η υπόθεση του παρατραπεζικού ξεπλύματος με τη λίστα των 52.000 καταθετών του εξωτερικού, μπήκε στο αρχείο.

Επιπλέον, σας ζητούσα τα σχετικά έγγραφα με τα οποία διαπιστωνόταν εάν η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ είχε βάλει τις υποθέσεις στο αρχείο, εάν είχε συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά από το ΣΔΟΕ καθώς και εάν είχαν γίνει ενέργειες από την Κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν οι παραπάνω υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό»

Γίνεται κατανοητό ότι τα ονόματα των εταιρειών (ΝΠΙΔ) δεν εμπίπτουν ούτε στα προσωπικά δεδομένα καθώς σύμφωνα με την Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα» και φυσικά δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 133 του ΚτΒ.

ΣΥΡΙΖΑ : Η ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ !!!

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

Το αποκαλύψαμε πρώτοι τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τη νέα ατζέντα Κυβέρνησης και Τρόικα, που οδηγεί στην τελική κατάρρευση των τραπεζών, για να διευκολυνθεί το ξεπούλημά τους στους ξένους !!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, ΕΝΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΠΕΡ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!
Μοναδική πλέον λύση για να προστατέψετε οι Δανειολήπτες την περιουσία και την αξιοπρέπειά σας, είναι μόνον η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!








Αυτό παθαίνεις όταν δεν παίρνεις καθαρά θέση και όταν επιχειρείς μονίμως να επιβιώσεις ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, επιλέγοντας πάντα αποχρώσεις του γκρι !!! 
Την προηγούμενη εβδομάδα τους έδωσε ως μαξιλάρια της συγκυβέρνησης η "Αγορά" του Ν. Χατζηνικολάου !!!
Σήμερα τους δίνει στεγνά και το "ΧΩΝΙ", χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα χειρότερους ακόμη και από τον απόλυτα απαξιωμένο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!


  


Μιλήστε λοιπόν καθαρά κ.κ. Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, πριν σας αποδομήσει επικοινωνιακά ακόμη και ο τελειωμένος ΓΑΠ !!!
Μαζεύετε υπογραφές για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού ή για να βγάλετε ΠτΔ ;;;
Ζητάτε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με Σαμαρά και Βενιζέλο, ναι ή όχι ;;;
Το δεν μας ενδιαφέρουν ο ΠτΔ, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, δεν είναι θέση.
Είναι υπεκφυγή έκφρασης θέσης, που σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και το περιθώριο.
Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικού σκοπού με Σαμαρά, Βενιζέλο και ΠτΔ εκλεγμένο από τους βουλευτές που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση.
Γιατί υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν υπάρχει ένας κοινός, ενιαίος εθνικός σκοπός, τον οποίο να μπορεί να υπηρετήσει η συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης. 
Με αποτέλεσμα, η συλλογή των υπογραφών σας να πουλιέται από κάθε πλευρά, συστημική και αντισυστημική, μνημονιακή και αντιμνημονιακή, ως μαξιλάρι διάσωσης των Σαμαρά, Βενιζέλου και των διαπλεκόμενων ελληνικών και ξένων συμφερόντων που τους στηρίζουν. 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ 2014 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 2010 !!!

BINTEO BOMBA : ΟΙ 8 ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!

Δείτε με προσοχή στο βίντεο που ακολουθεί ποιοι είναι και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν οι 8 σοφοί της ΕΕ, που αποφάσισαν το 2008 τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών με τα χρήματα και την περιουσία των φορολογουμένων !!! 




Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗ EUROBANK !!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ΠΟΥ 
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ !!!
Η  ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ 
ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ,
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΟΛΙΤΣΟΥ.



ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΙΝΑΙ
ΥΠΕΡΒΑΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ : 28-0




ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ !!!

Σε απάντηση των αναρτήσεων του ιστολογίου μας :
τις οποίες ο βουλευτής κ.ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ θεωρεί ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές προς το πρόσωπό του, μας έστειλε τη δήλωση που ακολουθεί, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, χωρίς καμία περικοπή και λογοκρισία, σεβόμενοι όπως πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας. 


Η δήλωση του κ.ου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ έχει ως εξής :
<< Ό,τι αναρτήσατε στο blog  kinima-ypervasi.blogspot.gr, του οποίου είστε διαχειριστής, είναι αισχρά ψεύδη, κακοήθειες και συκοφαντικές λασπολογίες.
Εγώ καταψήφισα το Μνημόνιο, λειτουργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού λαού και ποτέ και πουθενά δεν έχω αναφέρει ότι θα ψηφίσω νέα Μνημόνια. Αυτό είναι αισχρό και κακόηθες ψέμα δικό σας.
Όσο για την εκλογή ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει πρώτα όλοι να κρίνουμε χωρίς αγκυλώσεις, ποια θα είναι η λύση, που θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό σε καλύτερο δρόμο και ύστερα να αποφασίσουμε. Αυτό μελετώ σε βάθος και μετά θα αποφασίσω, τι θα πράξω.
Γι αυτό, να μη διαστρεβλώνετε, να μην αλλοιώνετε, να μην παραποιείτε, μέσα από κακοήθεια και αισχρότητα αυτά που έχω εκφράσει.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς που κάνετε, είναι βρώμικοι, αισχροί, κακοήθεις και συκοφαντικοί και δεν γνωρίζω τα κίνητρά σας και τους υποκινητές σας.
Ως Βουλευτής, έχω λειτουργήσει διαχρονικά, με πλήρη εντιμότητα και πάνω από όλα έχω βάλει το όφελος του Ελληνικού λαού, προσπαθώντας πάντα να είμαι χρήσιμος για τους πολίτες, όπως ήμουν και ως γιατρός.
Γι αυτό, για τα αισχρά και συκοφαντικά που έχετε αναρτήσει, εάν δεν τα ανακαλέσετε και δεν ζητήσετε συγνώμη, θα προβώ στην άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου >>.

Κ.ε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ,
Κατ' αρχήν σας ευχαριστούμε για την απάντηση, που βοηθά τους αναγνώστες του ιστολογίου να ακούσουν και τις δύο πλευρές και να βγάλουν από μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Διαβάζοντας όμως την απάντηση-δήλωσή σας στις ανωτέρω, επίμαχες αναρτήσεις, μας γεννώνται εύλογα τα εξής ερωτήματα :

Σε ποιόν απευθύνεται η δήλωσή σας, τον οποίο μάλιστα κατονομάζετε και ως διαχειριστή του ιστολογίου <<kinima-ypervasi.blogspot.gr>>  ;;;

Γιατί ισχυρίζεστε ότι το περιεχόμενο των επίμαχων αναρτήσεων που σας αφορούν, συνιστά ψευδείς, κακοήθεις και συκοφαντικές λασπολογίες του ιστολογίου μας ;;; 
Δεν γνωρίζετε ότι οι αναρτήσεις αυτές συντάχθηκαν απλά αναπαράγοντας κείμενα, σχόλια και δηλώσεις του Προέδρου, βουλευτών, στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματός σας, που κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο ;;;

Αν λοιπόν συνεχίζετε να θεωρείτε το περιεχόμενο των επίμαχων αναρτήσεων ψευδές, συκοφαντικό και δυσφημιστικό, τότε απευθυνθείτε στον Πρόεδρο, τους βουλευτές, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματός σας, που σας περνούν κυριολεκτικά γενιές 14 τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και τα social media.
Εμείς απλά αναπαράξαμε τις δικές τους δηλώσεις και αξιολογήσεις προς το πρόσωπό σας.
Έτσι, αφενός δεν έχουμε καμία δυνατότητα να ανακαλέσουμε εμείς δηλώσεις και σχόλια τρίτων, ούτε επομένως υποχρέωση να ανακαλέσουμε τίποτα και,  αφετέρου, δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να απολογηθούμε επειδή εκφράσαμε απόψεις τρίτων για το πρόσωπό σας, για το περιεχόμενο των οποίων δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Ενδεικτικά μόνο παραθέτουμε τα εξής :

  


  





































Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ DIGEA, ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ !!!

Η Κυβέρνηση χορηγός της Digea, ο λογαριασμός στους πολίτες !!!

Όσοι νόμιζαν ότι τα πλούσια δώρα της κυβέρνησης στην κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, την Digea, τελείωσαν με την παραχώρηση του φάσματος συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης, έναντι πινακίου φακής, κάνουν μεγάλο λάθος.
Η Digea, τα ήθελε όλα για να ελέγξει σε απόλυτο βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Κατόρθωσε να το πετύχει, αφού σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση έστησαν μια υποτιθέμενη δημοπρασία, έναν "πλειοδοτικό" διαγωνισμό, στον οποίο δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει κανένας άλλος, λόγω των πολυάριθμων διατάξεων των προδιαγραφών που φωτογράφιζαν με ακρίβεια την Digea. Θα μου πείτε, αυτό έρχεται σε σύγκρουση και με τον ίδιο τον ορισμό της δημοπρασίας ή του πλειοδοτικού διαγωνισμού, αφού για να πλειοδοτήσει κάποιος απαιτούνται τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες. Και τί μ' αυτό; Στις ίδιες τις προδιαγραφές της "δημοπρασίας" υπήρχε ο εξωφρενικός όρος ότι, αν είναι μόνον ένας ο συμμετέχων, δεν ακυρώνεται ο διαγωνισμός αλλά συνεχίζεται. Τέτοιος όρος δεν έχει υπάρξει ποτέ σε διαγωνισμούς δημοσίου γιατί αντιβαίνει τον Κανονισμό Προμηθειών του Δημοσίου και την ενσωματωμένη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπουν ότι σε περίπτωση μιας μόνον συμμετοχής, ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναλαμβάνεται για ευρύτερη συμμετοχή, ώστε να επωφεληθεί το Δημόσιο από τον ανταγωνισμό.

Η Digea, όμως, δεν ήθελε μόνο να παίξει μόνη της. Υπερχρεωμένοι, όπως είναι οι μέτοχοί της, ήθελαν να πάρουν τις συχνότητες μπιρ παρά. Η κυβέρνηση ακολούθησε απέναντί τους τη στάση με την οποία αντιμετωπίζει και την τρόικα: Ναι σε όλα! Έβαλε λοιπόν μια αστεία  τιμή εκκίνησης (18,3 εκατομμύρια €) για την 15ετή εκμετάλλευση του  συνόλου του φάσματος της ψηφιακής τηλεόρασης (240 MHz), στην οποία και αναδείχτηκε πανηγυρικά ...πλειοδότης, ελλείψει αντιπάλου, η Digea.

Αρκεί μια σύγκριση, με μιαν άλλη δημοπρασία, που ολοκληρώθηκε προσφάτως για να φανεί το μέγεθος του εγκλήματος. Το ψηφιακό μέρισμα, δηλαδή φάσμα συχνοτήτων 72 MHz, στην ίδια περιοχή συχνοτήτων, παραχωρήθηκε (μετά από 10 γύρους δημοπρασίας)  στις τρεις εταιρείες κινητής για 15ετή εκμετάλλευση έναντι 309 εκατομμυρίων €! Έδωσαν δηλαδή για το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια περιοχή συχνοτήτων,  φάσμα 240 MHz για 18,3 εκ. € στην Digea, ενώ στις εταιρείες κινητής 72 MHz για 309 εκ. €. Μικρή λεπτομέρεια: Τα 309 εκ. € έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2014 και με απαίτηση της τρόικας έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους προς τους πιστωτές μας. Το γιατί δεν ζήτησε η τρόικα ανάλογα κονδύλια και από τις συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης, φαίνεται ότι αποτελεί ανταπόδοση του δικού της "χρέους" στους μεγαλοκαναλάρχες, για την πολύτιμη στήριξη της πολιτικής που κατέστρεψε τη χώρα.

Νομίζετε όμως, ότι οι απαιτήσεις της Digea σταματούν εδώ; Όχι βέβαια. Ως μοναδικός πάροχος δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης, η Digea θα έπρεπε να προσφέρει καθολική υπηρεσία, δηλαδή τουλάχιστον στο 98% του πληθυσμού της χώρας (υπενθυμίζουμε ότι η ΕΡΤ κάλυπτε αναλογικά το 99,8% του πληθυσμού με 1.100 κέντρα εκπομπής). Η υποχρέωσή της αυτή θα σήμαινε αυξημένο κόστος, αφού ο αριθμός των αναμεταδοτών αυξάνεται εκθετικά, όταν θέλεις να καλύψεις δύσκολες για τη μετάδοση του σήματος περιοχές με μικρό σχετικά πληθυσμό.

Η Κυβέρνηση φρόντισε να ξαλαφρώσει την Digea και από αυτό το βάρος. Ας δούμε πώς τα κατάφερε και σε ποιους φόρτωσε το βάρος αυτό.  
 
 Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις

Αμέσως μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και τη δημιουργία της τριμερούς κυβέρνησης υπό τον κ. Σαμαρά, τον Ιούλιο 2012, διορίζεται Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΝΔ. Ο κ. Δασκαλάκης βρίσκει σε εξέλιξη τότε, τη διαμόρφωση του λεγόμενου χάρτη συχνοτήτων ο οποίος (μετά από διαγωνισμό) είχε ανατεθεί από το Υπουργείο σε μια κοινοπραξία δύο Τμημάτων ασύρματων επικοινωνιών, του Ε.Μ. Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ). Τα τμήματα αυτά ολοκληρώνουν το πρώτο σχέδιο του χάρτη συχνοτήτων και το Υπουργείο το θέτει (όπως είχε υποχρέωση) σε δημόσια διαβούλευση. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε, ότι για την κάλυψη του 97,2% του πληθυσμού της χώρας απαιτούνταν 275 σημεία εκπομπής, ενώ με έναν αριθμό συμπληρωματικών σημείων όπου θα έπρεπε (πάντα με ευθύνη του παρόχου δικτύου) να τοποθετηθούν μικροί αναμεταδότες (gap fillers) για κάλυψη των υπολοίπων περιοχών, η κάλυψη θα έφθανε το 99%. Η Digea, σαν να γνώριζε από τότε ότι θα είναι ο μελλοντικός πάροχος δικτύου, αντιδρά αμέσως, θεωρώντας υπερβολικό τον αριθμό των σημείων εκπομπής και μεγάλο το κόστος για τον πάροχο δικτύου.

Διαρκούσης της διαβούλευσης, ο κ. Δασκαλάκης αναθέτει σε ένα στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τον κ. Νίκο Παπαουλάκη, να επέμβει για την αναδιαμόρφωση του χάρτη. Κάποιοι που ασχολούνται με το θέμα, αντιλαμβάνονται εκείνη την περίοδο μια στενή επικοινωνία του κ. Παπαουλάκη με στελέχη της Digea. Και ω του θαύματος! Λίγες ημέρες  μετά τη λήξη της προθεσμίας της διαβούλευσης (23/09/2012) και χωρίς να έχει μεσολαβήσει η δημοσίευση των προτάσεων που είχαν κατατεθεί, ούτε  κανένας σχολιασμός του Υπουργείου, αλλά και χωρίς να ενημερωθούν οι νόμιμοι συντάκτες του σχεδίου (ΕΜΠ και ΠΑ.ΠΕΙ), υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 5/10/2012 ο τελικός χάρτης συχνοτήτων , ο οποίος έχει ελαττώσει το πλήθος των σημείων εκπομπής από 275 σε 156!  

Ο κ. Παπαουλάκης έχει αλματώδη εξέλιξη. Διορίζεται αρχικώς Ειδικός Σύμβουλος του κ. Δασκαλάκη και λίγες μέρες πριν την προκήρυξη της διαβόητης "δημοπρασίας" για την παραχώρηση του φάσματος των συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Εδώ ίσως μας ψέξει κάποιος ότι προτρέχουμε να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση και την Digea, αντικρούοντας ότι ακόμα και αν μειώθηκαν τα κύρια σημεία εκπομπής από 275 σε 156, αν διατηρηθεί το ίδιο πληθυσμιακό ποσοστό κάλυψης, το κόστος θα μεταφερθεί στο μεγαλύτερο πλήθος των μικρών αναμεταδοτών που θα απαιτηθούν. 

Το σχέδιο κυβέρνησης - Digea, όμως, τα είχε προβλέψει όλα. Ούτε το ίδιο πληθυσμιακό ποσοστό κάλυψης θα διατηρηθεί, ούτε το κόστος των μικρών αναμεταδοτών θα το πληρώσει η Digea. 
 
Η μεταφορά του κόστους στους πολίτες 

Οι προδιαγραφές της  "δημοπρασίας", μαζί με μια  ΚΥΑ (27217/505/4-6-2013) που εκδίδεται μια βδομάδα πριν το μαύρο της ΕΡΤ, ικανοποιούν απολύτως ό,τι κατάφερε με τόσο "κόπο" (και διαπλοκή) να επιβάλει η  Digea και μεταφέρουν τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να βαρύνουν τον πάροχο δικτύου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή πάλι στους πολίτες.  

Όλα αυτά αποτυπώνονται, χωρίς αιδώ, στη σύμβαση παραχώρησης του φάσματος συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης στην Digea ΦΕΚ 1693/Β, 2014 :
- Στο άρθρο 6, παρ. 1, αναφέρεται ότι:

"...ο κάτοχος των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων οφείλει να καλύπτει τουλάχιστον το 95% του πληθυσμού της χώρας εφαρμόζοντας τον χάρτη συχνοτήτων. ".

Όποια κάλυψη, δηλαδή, υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν τα 156 σημεία εκπομπής και τίποτα παραπάνω. Ποιος, όμως θα πληρώσει το επί πλέον κόστος των υπόλοιπων μικρών αναμεταδοτών;

- Στο ίδιο άρθρο (6), παρ.2, αναφέρεται:

"Μετά την ολοκλήρωση του δικτύου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω υπό 1 παρ. του παρόντος άρθρου (σ.σ. μόνον τα 156 σημεία εκπομπής) και εάν υφίσταται μέρος του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός της περιοχής κάλυψης του δικτύου, ο Κάτοχος  των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυό του στις περιοχές αυτές, οφείλει ... να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με  Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν το κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης και να διαθέσουν την απαραίτητη έκταση για τις εν λόγω υποδομές..."  

Όσοι δηλαδή πολίτες είχαν την ατυχία να εξαιρεθούν από την κάλυψη του χάρτη συχνοτήτων, που έξω από κάθε δεοντολογική διαδικασία συνέταξε ο κ. Δασκαλάκης και οι συν αυτώ, έχουν δύο επιλογές: Ή να μην βλέπουν καθόλου τηλεόραση ή να πληρώσουν ένα νέο  χαράτσι στην Digea, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντίστοιχη βεβαίως αύξηση των δημοτικών τελών. Και όπως θα διαπιστώσατε, το χαράτσι αυτό θα είναι μόνιμο, διότι δεν είναι μόνον η προμήθεια των αναμεταδοτών, των κεραιοσυστημάτων, κ.λπ. και η εγκατάστασή τους που θα πληρωθεί εφάπαξ με τα γνωστά τιμολόγια της Digea. Είναι και η συντήρηση, οι επισκευές, η λειτουργία (κατανάλωση ρεύματος) και η παραχώρηση των χώρων εγκατάστασης των υποδομών. Και επειδή οι αναμεταδότες αυτοί θα τοποθετηθούν σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε βουνά, το κόστος της ενοικίασης για την παραχώρηση των χώρων δεν είναι καθόλου αμελητέο. Όπως δεν είναι αμελητέο και το κόστος της προμήθειας των αναμεταδοτών.

Υπολογίζουμε ότι σε όλη τη χώρα θα απαιτηθούν γύρω στα 600 συμπληρωματικά σημεία εκπομπής για τέτοιους αναμεταδότες. Σε κάθε σημείο θα πρέπει να τοποθετηθούν 6 αναμεταδότες (όσες και οι συχνότητες που εκμεταλλεύεται η Digea). Με μέτριους υπολογισμούς το κόστος κάθε αναμεταδότη είναι γύρω στα 7.000 €. Αυτό σημαίνει ότι μόνον η προμήθεια των αναμεταδοτών θα κοστίσει στον έλληνα πολίτη όχι λιγότερο από 25 εκατομμύρια €. Ο έλληνας πολίτης γίνεται αυτόματα χρηματοδότης των υποχρεώσεων της Digea.

Στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιήθηκε η "ψηφιακή μετάβαση". Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποσοστά της κάλυψης είναι πολύ μικρότερα από το επικαλούμενο 95%. Ολόκληρες περιοχές, πολλές κωμοπόλεις, ακόμα και Δήμοι έχουν απόλυτο μαύρο στις οθόνες τους. Άλλες περιοχές βλέπουν τηλεόραση σποραδικά - έρχεται και φεύγει. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των δημοτικών αρχών αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους (Υπουργείο και ΕΕΤΤ) είτε με απαξιωτικό τρόπο (κάνετε λάθος - οι χάρτες κάλυψης λένε άλλα) είτε με αλαζονικό (βρίσκεστε σε "λευκή" περιοχή, ας πληρώσει ο Δήμος σας να έχετε τηλεόραση. Ο κ. Δασκαλάκης και ο κ. Παπαουλάκης, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα στις συναντήσεις τους με τοπικές αρχές, σαν να είναι συνήγοροι της Digea και όχι υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, ως όφειλαν.

Κάποιοι Δήμοι άρχισαν να υποκύπτουν στον εκβιασμό, χωρίς να αντιλαμβάνονται ακόμη το πραγματικό κόστος που θα καταβάλλουν διαρκώς στην Digea.

Άλλες "πρόθυμες" δημοτικές αρχές, ποιος ξέρει κάτω από ποιες πιέσεις, όπως ο Δήμος Σκύρου με απόφασή του , παραχωρούν δωρεάν εκτάσεις στην  Digea, ακόμα και για ένα από τα βασικά (156) κέντρα εκπομπής, με το "επιχείρημα" ότι όλοι οι Δήμοι έχουν παραχωρήσει δωρεάν εκτάσεις στην Digea!

Εν τούτοις, άλλες δημοτικές αρχές δείχνουν να αντιστέκονται. Δείτε στο videoτη χαρακτηριστική τοποθέτηση του Διευθυντή του Δημοτικού Σταθμού Θεσσαλονίκης  TV 100, κ. Φίλιου Στάγκου, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρει τα υπέρογκα ποσά που ζητά η Digea για να μεταφέρει ψηφιακά τον TV 100, ενώ ζητάει να της παραχωρηθούν δωρεάν οι χώροι του Δήμου για να εγκαταστήσει τους πομπούς της.
 
Η επιστράτευση ευρωπαϊκών κονδυλίων  για τη χρηματοδότηση της Digea

ΕΙΣΦΟΡΑ Ν. 128/1975 : ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ !!!

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΣ !!!


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΡΟΪΚΑ !!!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ "ΟΧΙ", ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΝΕ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ & ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015 !!!
Το αποκαλύψαμε εδώ πριν λίγες ημέρες, με τις δηλώσεις του Μιχάλη Σαλλα της Τράπεζας Πειραιώς & του Άδωνη Γεωργιάδη :
Και με το φλέγον ζήτημα της τροποποίησης του ΚΠολΔ :



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ !!!

Μοναδική λύση για να προστατέψετε οι Δανειολήπτες την περιουσία και την αξιοπρέπειά σας, είναι μόνον η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Διαβάζουμε σήμερα στο protothema.gr : 
Για δεύτερη φορά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανεξαρτήτως της κατάληξης των διαπραγματεύσεων Kυβέρνησης καιTρόικα !!!
Για δεύτερη φορά μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 11 Νοεμβρίου κορυφαία τραπεζκά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης-κύριας κατοικίας για το 2015, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας για το θέμα αυτό.
Όπως δηλώνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας το 2015 αφού κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, θα προκαλούσε νέα βουτιά στις τιμές στην κτηματαγορά ενώ η συγκέντρωση και διαχείριση χιλιάδων μικρών ακινήτων θα ήταν ασύμφορη λόγω υψηλού κόστους για τις τράπεζες.
«Είτε αρθούν, είτε δεν αρθούν οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική μας στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Το κόστος διαχείρισης είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα» ήταν η δήλωση την Τετάρτη του επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρου Καλαντώνη.
Η απόφαση αυτή των τραπεζιτών είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά μετά τη σύσκεψη των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, μετά από σχετική ερώτηση, ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. 


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ !!!

Οι πλούσιοι έγιναν... πλουσιότεροι και περισσότεροι στην Ελλάδα το 2014 !!! 

Διαθέτουν περιουσία που φτάνει τα 70 Δις ευρώ !!!


Οι πλούσιοι έγιναν... πλουσιότεροι και περισσότεροι στην Ελλάδα το 2014! - Διαθέτουν περιουσία που φτάνει τα 70 δισ. ευρώ
Τι κι αν η χώρα δίνει μάχη για να ξανασταθεί στα πόδια της ... Ο αριθμός των πολύ πλούσιων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε στα 565 το 2014 από 505 την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Η συνολική περιουσία των 565 Ελλήνων κροίσων ανέρχεται στα $70 δισ., υψηλότερη κατά 16,7% σε σχέση με πέρυσι.
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, τo 2014 προστέθηκαν 12.040 άτομα στην λίστα με τους πολύ πλούσιους του πλανήτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο επίπεδο ρεκόρ των 211.275 ατόμων. Η συνολική περιουσία των πολύ πλούσιων (ultra high net worth individuals) – όσων έχουν πάνω από $30 εκατ. καθαρή περιουσία – αυξήθηκε κατά 7% την φετινή χρονιά, στα $29,725 τρισ.
Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, των ΗΠΑ.
Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη συνεχίζουν να κυριαρχούν το παγκόσμιο τοπίο ως οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό πολύ πλούσιων ατόμων. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν 69.560 άτομα με περιουσία πάνω από $30 εκατ., αριθμός 6% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

ΕΡΕΥΝΑ : ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ !!!

Σε ποιο τεστ υπεβλήθησαν :
Έπρεπε να ρίξουν δέκα φορές με μυστικό τρόπο κορώνα-γράμματα με ένα νόμισμα και να αναφέρουν τα αποτελέσματα !!!
Το πείραμα, κατά τους επιστήμονες, δείχνει ότι η τάση ανεντιμότητας ενός στελέχους τράπεζας συνδέεται με τις απαιτήσεις και την ευρύτερη κουλτούρα του εργασιακού περιβάλλοντός του !!!


Οι τράπεζες δεν θεωρούνται το πιο ανιδιοτελές και τίμιο περιβάλλον στον κόσμο, ιδίως μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 που ξεκίνησε από αυτές, καθώς και τα ουκ ολίγα τραπεζικά σκάνδαλα.Τώρα μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα έρχεται να κάνει τα πράγματα χειρότερα, καθώς απέδειξε, μέσα από πειράματα, ότι η ευρύτερη τραπεζική κουλτούρα καλλιεργεί ένα κλίμα ανεντιμότητας και ωθεί -αυτή περισσότερο από κάθε άλλη επιχείρηση- τα τραπεζικά στελέχη να λένε ψέματα και να τείνουν σε απάτες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή πειραματικής οικονομικής έρευνας Μισέλ Μαρεσάλ του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το ίδιο, τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», πειραματίστηκαν με 208 τραπεζικούς -128 εργαζόμενους σε μια μεγάλη μη κατονομαζόμενη πολυεθνική επενδυτική τράπεζα και 80 από άλλες τράπεζες- από τους οποίους ζήτησαν να υποβληθούν σε μια σειρά από τεστ. Το πείραμα επαναλήφθηκε για λόγους σύγκρισης και με εργαζόμενους σε άλλους κλάδους της οικονομίας (τηλεπικοινωνίες, φαρμακευτικές, πληροφορική κ.α.), καθώς και με φοιτητές.

Τα τραπεζικά στελέχη και όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να ρίξουν δέκα φορές με μυστικό τρόπο κορώνα-γράμματα με ένα νόμισμα και να αναφέρουν τα αποτελέσματα. Υπήρχε μια χρηματική αμοιβή 20 δολαρίων για κάθε «ριξιά» που θα κέρδιζε (αν το νόμισμα ήταν κορώνα) και έτσι οι συμμετέχοντες είχαν κίνητρο να δηλώσουν άλλα αποτελέσματα από αυτά που βγήκαν στην πραγματικότητα.

Προηγούμενα πειράματα έχουν δείξει ότι αν το παιxνίδι αυτό παιχτεί πολλές φορές στη σειρά, με βάση το νόμο των πιθανοτήτων το αποτέλεσμα θα είναι περίπου 50% - 50% ανάμεσα σε κορώνα και γράμματα, αν όλοι δηλώσουν τίμια το αποτέλεσμα κάθε ριξιάς. Επίσης η εμπειρία έχει δείξει ότι, ακόμη κι αν υπάρχει χρηματικό δέλεαρ, οι άνθρωποι που παίζουν αυτό το παιγνίδι, τείνουν να είναι απρόσμενα ειλικρινείς.

Σε γενικές γραμμές ειλικρινείς ήσαν στην αρχή και οι τραπεζικοί, εωσότου οι ερευνητές έκαναν την πονηριά και τους ζήτησαν να δηλώσουν και έτσι να θυμηθούν το επάγγελμά τους. Μόλις οι τραπεζικοί θυμήθηκαν πού δούλευαν, άρχισαν να γίνονται πιο ανειλικρινείς και να δηλώνουν περισσότερα ψέματα ως αποτέλεσμα κάθε ριξιάς του νομίσματος, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα (ακριβώς αυτό δηλαδή που συχνά χρειάζεται να κάνουν και στην τράπεζα).

Έτσι το αποτέλεσμα που κέρδιζε (π.χ. η κορώνα), αυξήθηκε στο 58,2% έναντι ποσοστού 51,6% μεταξύ όσων δεν εργάζονταν σε τράπεζα και αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου του πειράματος. Όσοι δεν ήσαν τραπεζικοί, δεν γίνονταν πιο ψεύτες, όταν καλούνταν να δηλώσουν και να θυμηθούν το επάγγελμά τους.

Το πείραμα, κατά τους επιστήμονες, δείχνει ότι η τάση ανεντιμότητας ενός στελέχους τράπεζας συνδέεται με τις απαιτήσεις και την ευρύτερη κουλτούρα του εργασιακού περιβάλλοντός του. Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ηθική συμπεριφορά του προσωπικού τους. Μεταξύ άλλων, πρότειναν να υιοθετήσουν έναν κώδικα συμπεριφοράς αντίστοιχο με τον όρκο του Ιπποκράτη στους γιατρούς, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ηθικής, έτσι ώστε να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα εντιμότητας σε βάθος χρόνου, αντί να ενισχύουν το κυνήγι του βραχυπρόθεσμου κέρδους - ακόμη και με μέσα που ξεφεύγουν από τους ηθικούς κανόνες.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι «το πρόβλημα αφορά ειδικά τους εργαζόμενους σε τράπεζες, καθώς οι εργαζόμενοι σε άλλα επαγγέλματα, όπως έδειξαν τα πειράματα, δεν γίνονται λιγότερο έντιμοι, όταν έρχεται στο προσκήνιο η επαγγελματική ταυτότητά τους. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η κυρίαρχη επιχειρηματική κουλτούρα στην τραπεζική βιομηχανία εξασθενίζει και υποσκάπτει τους ηθικούς κανόνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να αποκατασταθεί μια τίμια κουλτούρα».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ !!!

Τα ΟΧΙ της Τρόικας και οι αλλαγές που ετοιμάζονται για να ξαναψηφιστούν από την παραδομένη άνευ όρων Κυβέρνηση, δεν αφήνουν τη Γενική Γραμματεία Εσόδων να εκδόσει τη σχετική εγκύκλιο !!!


Εμπαίζουν εκατομμύρια οφειλέτες: Ούτε σήμερα η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις!

Εμπαίζουν εκατομμύρια οφειλέτες : Ούτε σήμερα η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις !!!
Ταλαιπωρία δίχως τέλος !!! 
Αν δεν εκδοθεί ούτε την Παρασκευή, πάει για την ερχόμενη Δευτέρα !!!
Παράταση στην αγωνία για εκατομμύρια οφειλέτες, που αναμένουν να εκδοθεί η εγκύκλιος Σαββαΐδου, για να ξεκινήσει η ρύθμιση με τις 100 δόσεις.
Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, «η εγκύκλιος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο συλλογής υπογραφών» από αρμόδιους παράγοντες και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης.
Έστω και για «γραφειοκρατικούς» λοιπόν λόγους, καθώς η ρύθμιση πιο εύκολα... γράφεται, παρά υπογράφεται, η νέα εγκύκλιος δεν προλαβαίνει πια να δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτι όμως που, αν δεν συμβεί και την Παρασκευή, τότε... αναβάλλεται από Δευτέρα.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΩΝ Κε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Προφανώς η χθεσινή ανάρτηση του ιστολογίου μας δεν ήταν και πολύ ευχάριστη για τον βουλευτή των ΑΝΕΛΛ κ.ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ !!!
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_45.html



Και σήμερα έσπευσε να μου τηλεφωνήσει προσωπικά ο ίδιος, διαμαρτυρόμενος για το περιεχόμενο, απειλώντας με μάλιστα με μηνύσεις και ζητώντας μου επιτακτικά τα στοιχεία του συντάκτη της ανάρτησης, προκειμένου λέει να τον οδηγήσει στα δικαστήρια !!!
Κατ' αρχήν κε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ, αν ψάχνετε για ρουφιάνους στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ατυχήσατε !!!
Αυτά που μάθατε τόσα χρόνια στη ΝΔ, τα οποία, δυστυχώς, μεταφέρατε και στους ΑΝΕΛΛ, οδηγώντας το κίνημα από το 10,6% στην κατάρρευση και εκτός βουλής στις επόμενες εκλογές, καλά θα κάνετε να τα ξεχάσετε.
Δεν περνάνε εδώ οι τζάμπα μαγκιές σας, αυτές που πληρώνονται με τα χρήματα της Τρόικα και των φορολογουμένων, από τον κρατικό προϋπολογισμό !!!
Αν θέλετε τα στοιχεία του συντάκτη της ανάρτησης και γνωρίζετε αγγλικά, απευθυνθείτε στη Google.
Είναι η μόνη αρμόδια να σας τα χορηγήσει.
Και αν φυσικά έχετε αντίλογο ως προς το περιεχόμενο της ανάρτησης, να μας τον στείλετε και πολύ ευχαρίστως να τον δημοσιεύσουμε, χωρίς καμία περικοπή και λογοκρισία.
Ακόμη και αν μας βρίζετε, εμείς την άποψή σας θα την αναρτήσουμε ολόκληρη !!!
Επί της ουσίας όμως γιατί ενοχληθήκατε ;;;
Επειδή τολμήσαμε να αναρτήσουμε αυτά που ψιθυρίζουν όλοι στους διαδρόμους της Χαροκόπου και που δεν τολμούν να τα πουν δημόσια, επειδή ντρέπονται για το κατάντημα του κινήματος που ακόμη (???) φέρεστε να εκπροσωπείτε ;;;
Ή επειδή τολμήσαμε να υπονοήσουμε αυτά που εσείς ο ίδιος μου μεταφέρατε στο τηλέφωνο εναντίον του Προέδρου σας, αποκαλώντας "μ@λ@κίες" αυτά που καταγγέλλει περί πολιτικών αποκεφαλισμών, μαξιλαριών και προθύμων της κυβέρνησης ;;;

Η άποψή μας είναι ότι έπρεπε να σας είχε ήδη παραπέμψει με το αίτημα της διαγραφής, στα αρμόδια κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα των ΑΝΕΛΛ.
Και το ότι δεν το έκανε θα του κοστίσει πολύ σύντομα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, τη θέα του κτιρίου της βουλής από τα καφέ στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τέλος, αν σας έχει μείνει έστω η στοιχειώδης αξιοπρέπεια, παραιτηθείτε εδώ και τώρα και παραδώστε την έδρα σας στο κόμμα και στους ψηφοφόρους του, που έκαναν το λάθος να σας στείλουν στη βουλή.
Σ'αυτούς οφείλετε την εκλογή σας και σε αυτούς υποχρεούστε να την επιστρέψετε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ !!!

Στο σημείο να φορολογήσει ακόμα και την αιμοδοσία έφτασε το υπουργείο Οικονομικών που υποχρεώνει τους εθελοντές αιμοδότες να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος !!!
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης αιμοδοτικών συλλόγων Καβάλας, κ. Αντώνης Καραγιαννίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι αιμοδοτικοί σύλλογοι δεν έχουν έσοδα και αδυνατούν να καταβάλλουν το τέλος !!!


ΒΙΝΤΕΟ-Φορολογούν τους εθελοντές αιμοδότες…
«Έχουμε μηδενικό εισόδημα» λέει ο κ. Καραγιαννίδης την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών απαντάει πως «βελτιούμενες οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, θα εξεταστούν προσεχτικά όλες οι προτάσεις για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών»…
ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/economy/278818,BINTEO-Forologoyn_toys_e8elontes_aimodot.html

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ !!! Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ !!!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ, 
ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟ KONTRA CHANNEL !!!
ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ 
"ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ"
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗ 
ΤΗΣ FM VOICE !!!










Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Επιτέλους, ακούστηκε μια ελληνική φωνή να στριμώχνει με σοβαρά επιχειρήματα τον κορυφαίο τραπεζίτη της ΕΕ και της Τρόικα, τον Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι !!!




Και αποδείχθηκε περίτρανα ότι τα επιχειρήματα στα οποία επιμένουμε εδώ και 4 χρόνια, όχι μόνο έχουν βάση αλλά δεν μπορούν ούτε να αντικρουστούν στις Βρυξέλλες !!!
Κάπως έτσι γίνεται η διαπραγμάτευση !!!
Ο Ντράγκι δεν μπορούσε ούτε να απαντήσει στο ζήτημα της κερδοσκοπίας με τα ομόλογα της ΕΚΤ και έλεγε άλλα γι' άλλα, προκειμένου να αποφύγει το σφυροκόπημα του Νότη Μαριά, που τον εξευτέλισε ακόμη περισσότερο με τη δευτερολογία του.
Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν, από το 2010 μέχρι και σήμερα, όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές έκαναν ακριβώς το ίδιο.
Συντεταγμένα, ενιαία και οργανωμένα !!!
Θα είχαμε κουρέψει από τότε το χρέος, δεν θα ήμασταν σήμερα σε Μνημόνια, θα είχε εξασφαλιστεί η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και η Ελλάδα θα είχε μπει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και θα είχε αληθινά πρωτογενή πλεονάσματα.
Αντ' αυτού, συνεχίζουμε να συντηρούμε τη μιζέρια του αγράμματου, υποταγμένου και εξωνημένου πολιτικού προσωπικού που μας εκπροσωπεί εδώ και στις Βρυξέλλες και που έχει ως μοναδική του ατζέντα να τσεπώνει κάθε μήνα μισθούς, έξτρα, χαρτζιλίκια, μίζες και προνόμια.



Και καλά το ανεπαρκές ελληνικό πολιτικό προσωπικό, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από κακομαθημένους και ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπάλληλους.
Σαν αυτούς που θέλει να απολύσει. 
Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι οι τραπεζίτες !!!
Που σε λίγο καιρό η Τρόικα θα τους αφήσει χωρίς τράπεζες, δηλαδή χωρίς τη δυνατότητα να ελέγχουν την οικονομία, τις εσωτερικές ισορροπίες και το εγχώριο πολιτικό σύστημα και θα τους έχει φορτώσει με τόσες δικογραφίες, που την επόμενη μέρα θα τους προφυλακίζουν με πρωτοφανή ευκολία ακόμη και οι πιο δειλοί εισαγγελείς και ανακριτές, υπό το φόβο να μη κατηγορηθούν για συγκάλυψη.
Ακούω από σοβαρούς συμβούλους τους ότι έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να τους τα λένε, αλλά ότι αυτοί αρνούνται να τα ακούσουν, όπως επίσης αρνούνται να ακούσουν ότι δεν τους αρέσει ή οτιδήποτε τους ξεβολεύει από την ανέμελη προσωρινή ευδαιμονία που ζουν μέχρι την ημερομηνία λήξης που έχει ορίσει και γι' αυτούς η Τρόικα.
Έτσι, έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι οι δικογραφίες τους θα τεθούν στο αρχείο.
Κοιμούνται όρθιοι.
Ζουν στον κόσμο τους, περισσότερο ακόμη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Τους εύχομαι, την ημέρα που θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα του κτιρίου 9 στην Ευελπίδων, να μπορέσουν να αντέξουν, ψυχικά και σωματικά, το μεγάλο φορτίο της προσωπικής τους αφέλειας, που θα κληθούν να σηκώσουν μόνοι τους.
SSL Certificates