.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΠΡΑ ΣΤΟ DAILYNEWS.GR - 15/10/2014 !!!

Kiriakos Tobras

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK !!!




Η ΑΠΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : ΕΔΩΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ !!!

Απόστολος Κακλαμάνης : 
«Δεν ξέρω ποιοι επέβαλαν τον κ. Χαρδούβελη...» !!!
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΕ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗ ;;;

Απ. Κακλαμάνης: «Δεν ξέρω ποιοι επέβαλαν τον κ. Χαρδούβελη...»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, από τα έδρανα της βουλής.
Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος της βουλής δήλωσε ότι: «Δεν ξέρω ποιοι υπέδειξαν ή επέβαλαν τον κ. Χαρδούβελη για υπουργό Οικονομικών. Μπορεί να είναι πολλοί ισχυροί, πάντως σίγουρα αν κρίνω από την εμφάνιση του υπουργού, δεν σέβονται, αφού και ο ίδιος δεν σέβεται, το κοινοβούλιο».  
Ακόμα, ο Απόστολος Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι: «Μπορεί να υπάρχει στην ψυχή τους το δηλητήριο του αντικοινοβουλευτισμού, αλλά δεν ξέρω τι είδους δημοκρατία έχουν στο μυαλό τους. Η βάση του πολιτεύματος μας βλακωδώς ονόμασε πολιτικό σύστημα, το άθλιο κομματικό μας σύστημα».
Παράλληλα, τόνισε ότι το προσωπικό του ζήτημα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, είναι ότι εδώ και ένα μήνα αποφεύγει να βρεθεί στη βουλή και να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη πρόταση φορολόγησης των μη φορολογηθέντων εμβασμάτων στο εξωτερικό και καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, μετά από την παρέμβαση της αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έχει κινηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Η παρούσα Βουλή θα βγάλει Πρόεδρο..... επιμένει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς.
Όταν το πρωτάκουσα διερωτήθηκα...... τι πίνει και δεν μας δίνει ;;;
Έκανα, ξανάκανα άνω κάτω όλη την αριθμητική, αλλά δεν μούβγαινε ο Πρόεδρος.
Ο Σαμαράς όμως συνέχισε να επιμένει ότι θα τα καταφέρει.
Τι θα κάνει, ξανασκέφτηκα ;;;
Θα αγοράσει όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές ;;;
Είναι αδύνατον.
Αλλά ακόμη και στην απίθανη περίπτωση αυτού του σεναρίου, η Κυβέρνηση δεν θα στεκόταν ούτε μια μέρα από το ντόρο εντός τέτοιου, πρωτοφανούς σκανδάλου, αφού το φάντασμα του 65 συνεχίζει να τρομάζει ακόμη και σήμερα τα δήθεν και τον ψευτοκαθωσπρεπισμό της μεταπολιτευτικής ελληνικής δημοκρατίας.

Παραπομπή και των 18 βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε δίκη προτείνει ο Εισαγγελέας

Είχα ξεχάσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, που τον ξαναθυμήθηκα σήμερα, με την ευκαιρία της είδησης της πρότασης παραπομπής όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, από τον Εισαγγελέα κ.ο Ντογιάκο.
Τον παράγοντα Χρυσή Αυγή.
Η οποία, ειδικά μετά την πρόταση παραπομπής σε δίκη και των 18 βουλευτών της, μπορεί να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων για την εκλογή του ΠτΔ.
Όχι σε σχέση με τη συνταγματική ακροβασία του Ε. Βενιζέλου, κατά τον οποίο θα χωρούσε και ερμηνεία του Συντάγματος που βγάζει Πρόεδρο ακόμη και με μία μόνο ψήφο, δηλαδή τη δική του.
Αλλά σε σχέση, πέραν της πολιτικής, με την ατομική πλέον επιβίωση και την προσωπική ελευθερία των 18 βουλευτών και των δεκάδων στελεχών της, που θα βρεθούν σύντομα κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση πολύ σοβαρών κακουργημάτων, ακόμη και κατά της ζωής.
Σκέφτηκα λοιπόν.
Τι θα κάνουν άραγε οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ;;;
Θα ψηφίζουν Πρόεδρο ή όχι ;;;
Αν δεν ψηφίσουν, θα πάμε σίγουρα σε εκλογές και αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα υπόδικοι και με τον αρχηγό και τους πρωτοκλασάτους βουλευτές τους φυλακισμένους ή με περιοριστικούς όρους.
Και τι τύχη θα μπορούσε να έχει η Χρυσή Αυγή συμμετέχοντας στην εκλογική αναμέτρηση υπό αυτές τις συνθήκες ;;;
Θα κατόρθωνε να μπει στη Βουλή ;;;
Ή οι ψηφοφόροι της θα ξαναγύριζαν στα μαντριά που εγκατέλειψαν, για να ζήσουν τον συστημικά ασφαλή, γυφτομπαρόκ μύθο της άρειας, αριστεροφοβικής Ελλάδας, που καταδικάζει τους τοκογλύφους δανειστές, αλλά δεν βγαίνει έξω ούτε για καφέ την ημέρα που επισκέπτεται την Αθήνα η κ.α Μέρκελ ;;;
Συμφέρει στη Χρυσή Αυγή να πάει σε εκλογές υπόδικη ;;;
Ασφαλώς όχι, αφού η δικαίωσή της στο δικαστήριο - που τη θεωρώ δεδομένη, παρά την άποψή μου για το συστημικό αυτό πολιτικό υβρίδιο - θα της δώσει τη δυνατότητα να κατέβει στις εκλογές το 2016 δικαιωμένη και με τους βουλευτές και τα στελέχη της να κυκλοφορούν ελεύθεροι και, σε κάθε περίπτωση, απενοχοποιημένοι από το σημερινό τους status του υπόδικου εγκληματία.
Αλλά και αν ακόμη η Χρυσή Αυγή αναλάμβανε το - έντιμο κατά τα λοιπά - ρίσκο της εκλογικής αναμέτρησης υπό τις σημερινές συνθήκες της ποινικής κατάστασης των πρωταγωνιστών της και, έστω και αν ακόμη κατόρθωνε να μπει στη Βουλή, κόντρα ακόμη και σε ένα τυχόν παραπεμπτικό βούλευμα όλων των βουλευτών της, ποια θα ήταν η τύχη της την επομένη των εκλογών, με δεδομένη την επικράτηση του Σύριζα και με επόμενο Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ;;;
Ποια θα ήταν η τύχη της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο της μετά Σαμαρά, Βενιζέλου και Αθανασίου εποχής, με την "ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη" να έχει ως προϊστάμενο Υπουργό, π.χ. τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ;;;
Θα είχε έστω και μια στατιστική πιθανότητα αθώωσης και δικαίωσης ή μήπως η καταδίκη σε ισόβια θα ήταν το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσαν να φανταστούν οι δικηγόροι της ;;;
Επιστρέφοντας λοιπόν στο αρχικό ερώτημα, η Χρυσή Αυγή δεν έχει κανένα συμφέρον να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον σε χρόνο προγενέστερο της δίκης της.
Και υπό αυτό μόνον το σκεπτικό, έχει κάθε συμφέρον να ψηφίσει τον όποιο Πρόεδρο προτείνει το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου, ακόμη και αν αυτός είναι απόγονος του Στάλιν ή παιδί λαθρομεταναστών.
Έτσι, η Κυβέρνηση, μετά την καβάτζα των 155 της ψήφου εμπιστοσύνης και των 18 της Χρυσής Αυγής, θα έψαχνε πλέον το πολύ για 7 μόνον ψήφους, προκειμένου να βγάλει Πρόεδρο και να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που επιζητούν μετά μανίας Τρόικα και Δανειστές, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του ξεπουλήματος, της λεηλασίας και της καταστροφής της Πατρίδας, της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας.
Και το 7 βρίσκεται εύκολα, αφού δεν είναι 25. 
Και, στη χειρότερη, αν δεν βρίσκεται εύκολα...... ξέρετε...... back to 65.
Bravo Antonis, θα ξανάλεγε για μια ακόμη φορά η Α. Μέρκελ στον Πρωθυπουργό, χτυπώντας τον στην πλάτη.
Πάλι τα κατάφερες.
Έπαιξες μπάλα και τη Χρυσή Αυγή, αφού την έκλεισες στη φυλακή για να την υποχρεώσεις να ψηφίσει Πρόεδρο και να σε κρατήσει στο Μαξίμου για όσο καιρό ακόμη χρειάζεται για να ολοκληρώσεις την εντολή σου.
Όχι αυτή που σου έδωσαν οι Έλληνες, αλλά τη δική μου.

ΣΤΑΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ : Κε ΚΑΘΗΓΗΤΑ...... ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!!

Κύριε Καθηγητά,
Επειδή ΔΕΝ είμαστε ζώα κι εσείς ο τσομπάνης .....
Επειδή "τυχαίνει" να γνωρίζουμε την υπόθεση SOCOBELGE ....
Επειδή "τυχαίνει" να βασίστηκε στην ΑΣΥΛΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ κι όχι σε δήθεν πολιτικές θέσεις του πρωκτού.........

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΙΑΣ ...... (βλ. Ανοικτή Επιστολή προς Τσίπρα)

ΥΣ: Κατά την παραπληροφόρηση γίνεται προβολή των επιλεγμένων πτυχών ενός γεγονότος.....





Τα νομικά της διαγραφής του χρέους
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

«Οι αλλοδαποί που δανείζουν χρήματα σε κάποιο κράτος δεν μπορούν (...) να περιμένουν από αυτό να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του». Δήλωση της Νότιας Αφρικής στην Επιτροπή της Συνθήκης της Χάγης για την Κωδικοποίηση του Διεθνούς Δικαίου (1930).
Θεσμοί υπεράνω κάθε αντιμνημονιακής υποψίας, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, αλλά και το καθ' ημάς Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή βεβαιώνουν το αυτονόητο: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, χωρίς γενναίο κούρεμα, δηλαδή διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του. Προφανώς ο προτιμότερος τρόπος για κάτι τέτοιο είναι, όπως σε όλα τα πράγματα, ο συναινετικός: να αποφασιστεί από μια Διεθνή Διάσκεψη με συμμετοχή της Ελλάδας και των δανειστών, όμοια με αυτή του Λονδίνου που απομείωσε το 1953 το χρέος της Γερμανίας. Γιατί να δεχθούν όμως -διαμαρτύρονται τα παπαγαλάκια- παρόμοια προοπτική οι δανειστές; Μα, για να μη χάσουν όλα τα χρήματά τους, όπως θα συμβεί αν επιλέξουν το δρόμο συνέχισης των μνημονιακών εκβιασμών ή άλλων μονομερών ενεργειών.
Και τούτο γιατί κράτη που έχουν την πολιτική βούληση, έχουν και νομικά όπλα να αντιτάξουν στους δανειστές τους. Οι δύο βασικές κατασκευές για αυτό είναι η «κατάσταση ανάγκης» και η θεωρία του «επονείδιστου» ή «απεχθούς» χρέους («odious debt»). Στην τελευταία η άρνηση πληρωμής δεν ανάγεται σε αδυναμία αποπληρωμής, αλλά στην επίκληση του αντιδημοκρατικού ή καταχρηστικού χαρακτήρα του χρέους. Ετσι έγινε -με πρωτοβουλία των ΗΠΑ- η διαγραφή τού επί Χουσεΐν χρέους του Ιράκ, αλλά και η κατά τα τρία τέταρτα απομείωση του χρέους του Ισημερινού, βάσει των πορισμάτων Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. (Ιστορικά, το επιχείρημα προβλήθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ ήδη το 1898, μετά τη λήξη του ισπανοαμερικανικού πολέμου, για να μην εξοφληθεί το χρέος της Κούβας στην Ισπανία).
Είναι σκόπιμο να διερευνηθεί ποιο τμήμα του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι «επονείδιστο», ώστε να μάθουμε πώς διογκώθηκε και ποιοι, μιζαδόροι και διαπλεκόμενοι, επωφελήθηκαν από αυτό. Αλλά το δικαίωμα διαγραφής «επονείδιστου» χρέους δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωρισθεί ως εθιμικός κανόνας από διεθνή δικαστήρια. Παραμένει κυρίως μία κυριαρχική απόφαση που επιβάλλεται πολιτικά. Αντιθέτως, η «κατάσταση ανάγκης» ως λόγος αναστολής ή διαγραφής τμήματος του χρέους αποτελεί κανόνα του διεθνούς δικαίου, τον οποίο μάλιστα η Ελλάδα είχε επικαλεστεί στο πλαίσιο της χρεοκοπίας του 1932, στην υπόθεση Socobelge.
Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης για την «Ευθύνη των Κρατών από Παράνομες Πράξεις», που έγινε δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 12 Δεκεμβρίου του 2001, τα κράτη μπορούν να επικαλεστούν κατάσταση ανάγκης ως λόγο μη συμμόρφωσης σε διεθνή τους υποχρέωση, εφ'όσον αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθεί ζωτικό τους συμφέρον έναντι άμεσου και επικείμενου κινδύνου. Με άλλα λόγια, εάν ένα κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει ταυτόχρονα τις βασικές κοινωνικές του λειτουργίες και τις υποχρεώσεις του έναντι των δανειστών του, οφείλει να δώσει προτεραιότητα στις πρώτες. Την αρχή αυτή συνοψίζει η δήλωση της προμετωπίδας, στην οποία και αναφέρθηκε η Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ για να στοιχειοθετήσει τη θέση ότι αποτελεί εθιμικό διεθνές δίκαιο η επίκληση κατάστασης ανάγκης από ένα κράτος έναντι των δανειστών του.
Μάλιστα, ακόμη και το Διεθνές Κέντρο για τη Διευθέτηση Επενδυτικών Διαφορών (International Centre for Settlement of Investment Disputes - ICSID), το οποίο αποτελεί διαιτητικό/δικαιοδοτικό όργανο της Παγκόσμιας Τράπεζας, του δίδυμου οργανισμού του ΔΝΤ, σε αποφάσεις του σχετικές με τη στάση πληρωμής της Αργεντινής δέχθηκε την ύπαρξη παρόμοιου εθιμικού διεθνούς κανόνα. Τον κανόνα έχουν επιβεβαιώσει τα περισσότερα συνταγματικά δικαστήρια των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κρίνοντας ότι αποτελεί προστατευόμενο από την ΕΣΔΑ σκοπό δημοσίου συμφέροντος η ικανοποίηση των βασικών κοινωνικών αναγκών έναντι των οικονομικών απαιτήσεων των δανειστών (Malysh v. Russia, σκέψη 80).
Για το λόγο αυτό, αν οι δανειστές δεν επιλέξουν τη φωνή της λογικής και της συναινετικής λύσης, η χώρα μπορεί να επικαλεστεί κατάσταση ανάγκης. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα των χιλιάδων αυτοκτονιών, των δεκάδων χιλιάδων πεινασμένων μαθητών, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και των εκατομμυρίων νεοπτώχων αντιμετωπίζει πράγματι παρόμοια κατάσταση;

ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ & ΑΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟ !!!



Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!!

Προχειρότητα, δυσλειτουργία, έλλειψη συντονισμού και αντιφατικότητα χαρακτηρίζουν τον πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της νέας Γενικής Γραμματέως Εσόδων !!!
  1. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι έχει εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ !!!
  2. Παραμένουν οι δυσλειτουργίες στο TAXISNET !!!
  3. Το νέο σύστημα απόδοσης ΦΠΑ (αποδίδω μόνον ότι εισπράττω)  κατόρθωσε να μην είναι ελκυστικό για τις επιχειρήσεις, αφού τελικά εντάχθηκε ποσοστό μικρότερο του 1% !!!
  4. Συνεχίζουν να χρεώνονται με ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς !!!
  5. Συνεχίζει το αλαλούμ με την φορολόγηση των παροχών σε είδος στους υπαλλήλους !!!
  6. Δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τους παρακρατούμενους φόρους των συναλλαγών και οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν !!!
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ !!!



Τα έργα και οι πρώτες 100 ημέρες της κας Σαββαϊδου !!!

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Και το πρωί, δηλαδή οι πρώτοι μήνες της θητείας της νέας γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας Σαββαϊδου, δυστυχώς για τους φορολογούμενους, δεν προδιαγράφουν σίγουρη επιτυχία. Αντιθέτως. Δείχνουν ότι η αντίληψη της αγοράς και της καθημερινής λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού δεν περισσεύει. Ενός μηχανισμού ο οποίος συναλλάσσεται με εκατομμύρια φορολογούμενους και υποτίθεται ότι τους λύνει προβλήματα, αντί να τους τα δημιουργεί.

Βρισκόμαστε ήδη στις 15 Οκτωβρίου και η κα Σαββαϊδου δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσει την κυβέρνηση για το ακριβές ποσό ΕΝΦΙΑ που έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι. 
Το πόσο κρίσιμο είναι αυτό για τη συνεχιζόμενη εξ αποστάσεως διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι περιττό να εξηγηθεί. Ωστόσο, οι όποιες δικαιολογίες για την τεράστια καθυστέρηση που εμφανίζεται στο να ενημερωθεί το taxisnet με τις πληρωμές φόρων από τους φορολογούμενους, δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι κάποιοι φαίνεται ότι εργάζονται με ρυθμούς αναντίστοιχους των απαιτήσεων της εποχής.

Μεγάλο και επτάψυχο φαίνεται ότι είναι και το πρόβλημα συνολικά του taxisnet, την ευθύνη για το οποίο ως προϊσταμένη και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών, φέρει η κα Σαββαϊδου. 
 Όσοι προσπαθούσαν να μπουν στο σύστημα την ημέρα που φορτώθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετά τις διορθώσεις στα εντός σχεδίου αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος οικόπεδα βίωσαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ιντερνετική ταλαιπωρία. Αντί το ίντερνετ να εξυπηρετεί, στην περίπτωση της ΓΓΔΕ φαίνεται ότι είναι συνώνυμο της ταλαιπωρίας. 
Με ένα απλό ερώτημα σε έναν από τους χιλιάδες φοροτεχνικούς, η κα Σαββαϊδου θα είχε αντιληφθεί το Γολγοθά τους τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών για κάθε είδους δηλώσεις.

Και δεν είναι μόνο τα τεχνικής φύσεως προβλήματα -στα οποία θα μπορούσε κάποιος να έχει μια επιείκεια για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της ΓΓΔΕ. 
Είναι και αυτά που ταλαιπωρούν και καθιστούν «τρύπες στο νερό» ακόμη και εξαγγελίες που έχει πάρει επάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. 
Στην απόφαση για την εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω ΦΠΑ μόνο εφόσον τον εισπράττω» η ΓΓΔΕ εξάντλησε τη φαντασία της στο να το… ακυρώσει στην πράξη. 
Αποκαλύπτοντας μια βαθιά και δυνατή σχέση με τους τύπους έγραψε στην απόφαση ότι απαιτούνται πρόσθετα βιβλία (και κατ’ επέκταση διοικητικό κόστος) για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο σύστημα. Και το καλύτερο. Απαιτούνται πρόσθετα βιβλία και για τις επιχειρήσεις που δεν θα ενταχθούν στο σύστημα αλλά θα κάνουν το λάθος να πάρουν ένα τιμολόγιο με επιχείρηση που έχει ενταχθεί. Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται πρόσθετο βιβλίο και ενημέρωση ανά τρίμηνο του ήδη γονατισμένου taxisnet. Κατά τα άλλα απορούν στο υπουργείο Οικονομικών γιατί μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει ένταξη στο σύστημα δεν ξεπερνούν ούτε το 1% του συνόλου των επιχειρήσεων.

Ας επιστρέψουμε στον ΕΝΦΙΑ. 
Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά (όλο το νησί έχει με διάταξη απαλλαγεί από το φόρο) , έχουν αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ( έχουν επίσης με διάταξη απαλλαγεί από το φόρο) ή απαλλοτριωμένα ακίνητα ( και αυτά έχουν απαλλαγεί) με έκπληξη διαπιστώσαν ότι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. 
Τους έχει επιβληθεί συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ. 
Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με έναν ιδιότυπο τρόπο (μέθοδο των τριών) όπου ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό από πού προέρχεται αυτός. 
 Επίσημες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί για αυτό.
Και πάμε στο καλύτερο. 
Η επικεφαλής της ΓΓΔΕ εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση με την οποία έδειξε ότι δεν έχει διδαχθεί και πολλά από τα παθήματα των προκατόχων της. 
Την απόφαση για την φορολόγηση των παροχών σε είδος. 
Με έναν ερμηνευτικό ακροβατισμό (ο λόγος για τον οποίο ακόμη αναζητείται) απήλλαξε -και ορθώς- τα εταιρικά κινητά από τη φορολόγησή τους ως εισόδημα. 
Εν ψυχρώ, όμως, διεύρυνε τη φορολογική βάση ερμηνεύοντας διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και έβαλε φόρο εισοδήματος σε παροχές που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, όπως είναι η κάλυψη βρεφονηπιακού σταθμού ή ιατρικών εξόδων που πληρώνει η επιχείρηση. 
Το χειρότερο είναι ότι η επικεφαλής της ΓΓΔΕ επιχείρησε την ίδια ημέρα (προφανώς μετά την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά μόνο στα λόγια. 
Η εγκύκλιος παρά τις προφορικές διευκρινίσεις είναι ακόμη σε ισχύ και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το νέο έτος.
Πάμε και στις επιχειρήσεις. 
Ακόμη περιμένουν να μάθουν αν πρέπει να παρακρατήσουν φόρους από διάφορες συναλλαγές καθώς οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή διατάξεων δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ !!!

Σκανδαλώδης τροπολογία σώζει τα υπερχρεωμένα ταμεία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ !!!
Ακατάσχετο το 40% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων !!!



ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΥΠ.ΑΝ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ !!!
Και σήμερα, μετά την τακτοποίηση των κόκκινων δανείων των συστημικών μπαταχτσήδων των ΜΜΕ, 
με ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ, τακτοποιήθηκαν και τα κόκκινα δάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ !!!
Την ώρα που η Κυβέρνηση ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ζητά να κατάσχονται οι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ για την εξόφληση των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ψηφίζει να είναι ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ενώ αυτές είναι ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ 100% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ως καλύμματα των δανείων τους στις τράπεζες !!! 

Διαβάζουμε σήμερα στο Bankingnews :
Ο Γ. Κουτσούκος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα
Τους εαυτούς τους από τις τράπεζες και την οικονομική κατάρρευση αποφάσισαν να σώσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με μια σκανδαλώδη τροπολογία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ενέταξε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, η οποία προβλέπει ότι ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής επιδότησης που δικαιούνται τα κόμματα θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο.
Τη ρύθμιση υπογράφουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης (ΝΔ) και ο Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).
Η προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζει «ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο στα κόμματα για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κουτσούκος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χρεοκοπημένο, καθώς οι τράπεζες παρακρατούν το 100% της κρατικής επιδότησης του κόμματος.
Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε χθες, Τρίτη, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ότι η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.
Στο θέμα επανήλθε σήμερα με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή», με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ.», στο οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για «χτυπητή εξαίρεση» του κόμματος «από το καθεστώς της τρόικας, των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα».

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ SUCCESS STORY !!!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση !!!
Καταρρέει το χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων !!!
Μόνη λύση πρόωρες εκλογές !!!



Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί την κρίση και προκαλεί πανικό στις αγορές - Εκτός ελέγχου η κατάσταση.
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην ελληνική αγορά καθώς το χρηματιστήριο καταρρέει και στα ομόλογα οι αποδόσεις και τα spreads εκτινάσσονται σε επίπεδα που θέτουν ξεκάθαρα εκτός αγορών την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που αν άμεσα δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο οι επιπλοκές και οι συνέπειες θα είναι δραματικές για την εθνική οικονομία.
Οι επενδυτές αποδοκίμασαν την κυβέρνηση και έδειξαν ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση αλλά μόνο την Τρόικα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι επενδυτές βίαια αποδοκίμασαν το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια και την Τρόικα.
Αυτή η βιαστική και επιπόλαιη στάση της κυβέρνησης για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας έφερε την καταστροφή καθώς χάος επικρατεί στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα.
Στο χρηματιστήριο οι μετοχές καθημερινά χάνουν -6% έως -8% δηλαδή καταστροφή και στα ομόλογα οι αποδόσεις εκτινάσσονται στο 7,44% στην 10ετία καθώς οι επενδυτές αποχωρούν πουλώντας άρον άρον.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει σε καθεστώς πολιτικής και επενδυτικής καραντίνας.
Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση και η μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση και προκαλεί πανικό.
Ούτως ή άλλως η σημερινή βουλή είναι αντιπροσωπευτική των πραγματικών δυνατοτήτων των πολιτικών κομμάτων;
Η σημερινή βουλή αντιπροσωπεύει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν σημειωθεί στα πολιτικά κόμματα;
Η σημερινή βουλή έχει ηθική νομιμοποίηση για μεγάλες αποφάσεις που θα κρίνουν την πορεία της Ελλάδος;
Περίπου 70 βουλευτές δεν έχουν ηθική νομιμότητα και σίγουρα δεν έχουν εκλογική νομιμότητα.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Η ΝΔ όπως διαπιστώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις χάνει περίπου 6% από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα η πραγματική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ δεν είναι οι 127 βουλευτές αλλά περίπου 70 βουλευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έως 6% έναντι της ΝΔ άρα η πραγματική του εκλογική επιρροή είναι μεγαλύτερη της σημερινής τους κοινοβουλευτικής δύναμης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει από τρίτο κόμμα με 28 βουλευτές στην 5η θέση με βάση τις δημοσκοπήσεις που σημαίνει 10 βουλευτές.
Η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει 10 βουλευτές αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα εισέλθει στην βουλή άρα οι 10 βουλευτές είναι στον αέρα.
Το ίδιο ισχύει και για τους 23 ανεξαρτήτους βουλευτές.
Η σημερινή βουλή είναι αναντίστοιχη με τις νέες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία σε τόσο μεγάλο βαθμό που αποτελεί πρόκληση.
Η σημερινή βουλή δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση.
Οι πρόωρες εκλογές είναι όχι απλά επιβεβλημένες αλλά απαραίτητες ώστε να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και η νομιμότητα μεταξύ της βούλησης της κοινωνίας και των κοινοβουλευτικών ισορροπιών στην Βουλή.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μεγάλος μέρος των κοινοβουλευτικών ομάδων δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση.

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Οι ξένοι αποδοκίμασαν βίαια τα ψέμματα του Αντώνη Σαμαρά περί της δήθεν εξόδου της Ελλάδος από το Μνημόνιο !!! 
Υποτιμημένες πλέον οι τράπεζες !!!




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 2012 ΜΕ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2014 ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΜΑ :
ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο Bankingnews :
Οι μετοχές των τραπεζών στην Ελλάδα έχουν καταρρεύσει και πλέον βρίσκονται σε υποτιμημένη ζώνη....
Ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αποδοκιμάζοντας πλήρως τα σχέδια πρόωρης εξόδου από τα μνημόνια και την Τρόικα.
Επισκιάζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία των τελευταίων μηνών, οι ξένοι έστειλαν ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι αν η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωριστεί την Τρόικα και τα μνημόνια, θα καταστεί αξιόπιστη οικονομία και οι επενδυτές θα πάρουν τα χρήματα τους και θα αποχωρήσουν.
Η Ελλάδα δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό σοκ γιατί οι ξένοι ισοπέδωσαν τις μετοχές όχι μόνο των τραπεζών αλλά και ευρύτερα της χρηματιστηριακής αγοράς και εκτόξευσαν τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έως στα επίπεδα του 7,02%.
Το μήνυμα των ξένων επενδυτών είναι ότι μπορεί να θέσουν την Ελλάδα εκτός αγορών αν αποφασίσει πρόωρα να αποχωρήσει από το μνημόνιο.
Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμήχανα θεωρώντας ότι είναι υπερβολική η στάση των επενδυτών.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι αγορές μπλοκάρουν την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια και αυτό αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.
Οι αγορές έδειξαν ότι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ανεξάρτητη εθνική οικονομία αλλά εμπιστεύονται την Ελλάδα ελεγχόμενη από την Τρόικα και εφαρμόζοντας τα μνημόνια.
Οι αγορές έστειλαν ένα μήνυμα στην Ελλάδα ή τηρεί η χώρα το μνημόνιο ή οι ξένοι αποχωρούν από την Ελλάδα σπέρνοντας το επενδυτικό χάος.
Το επενδυτικό χάος χτύπησε τα ομόλογα που έφθασε η 10ετία έως το 7,02% για να υποχωρήσει στο 6,90% ενώ επιθετικό sell of χτύπησε και τις τράπεζες και ευρύτερα το χρηματιστήριο.
Το -10% της Eurobank ή το -7,31% της Alpha bank ήταν ακραία συμπεριφορά.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ελληνικές τράπεζες στα stress tests θα εμφανίσουν λελογισμένες κεφαλαιακές ανάγκες τις οποίες και θα καλύψουν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου λογικής κλίμακας.
Οι μετοχές των τραπεζών μετά τις ακραίες ρευστοποιήσεις βρίσκονται σε υποτιμημένη ζώνη.
Ωστόσο τα ερωτήματα είναι
1)Πόσο θα είναι το αρχικό και το τελικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών;
2)Ποιο θα είναι το ύψος των αυξήσεων κεφαλαίου;
3)Οι τράπεζες θα μπορούν να υλοποιήσουν ΑΜΚ τέτοιας κλίμακας ώστε να φθάσουν στο 51% οι ιδιώτες μέτοχοι;

Απαντήσεις 

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ !!!

Και νέα καταδίκη Γ. Μπόμπολα μετά από μήνυση του Νίκου Νικολόπουλου !!!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, εξερχόμενος από το Εφετείο Αθηνών, και μετά την έκδοση και της νέας καταδικαστικής απόφασης κατά του Γ. Μπόμπολα για συκοφαντική δυσφήμιση, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ :
«Η “εργολαβία” που δεν ολοκληρώθηκε.
Η Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν “γνωρίζει” πρόσωπα, πορτοφόλια και χρώματα, αλλά μόνο το δίκαιο και το νόμιμο.
Για άλλη μια φορά ο “εθνικός εργολάβος” ο κ. Γ. Μπόμπολας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο, για δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», που εκδίδει ο ίδιος. Η εφημερίδα του κ. Μπόμπολα αμέσως μετά την παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως απεδείχθη και στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο ήσαν ανυπόστατα και φανταστικά.
Σκοπός τόσο των «σεναριογράφων» – συντακτών όσο και του εκδότη να καταστήσουν, τόσο εμένα όσο και την πολιτική μου επιλογή της παραίτησης “μειωμένης σημασίας και αξίας”.
Ήταν προφανές και επιβεβαιώθηκε πλέον και από τους δυο βαθμούς της Δικαιοσύνης, ότι επρόκειτο για άλλη μια “εργολαβία” λάσπης.
Με την σημερινή απόφαση μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και τους ψηφοφόρους μου και να επαναλάβω ότι είμαι περήφανος για την επιλογή μου.
Μια επιλογή – η παραίτηση μου από το Υπουργείο Εργασίας – την οποία έκανα συνειδητά και με αίσθημα ευθύνης, αμέσως όταν πήρα την πρωθυπουργική εντολή στα «4» και κατάλαβα ότι η νεοεκλεγείσα τρικομματική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα πήγαινε για διαπραγμάτευση αλλά ήδη είχε “δώσει τα κλειδιά της χώρας μας ” στους ξένους δανειστές – δυνάστες.
Δυο και πλέον χρόνια μετά, δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιώνονται, τα όσα υποστήριξα τότε και η χώρα μας παραδίδεται κομμάτι – κομμάτι. Ούτε μια στιγμή δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου αυτή. Ούτε μια μέρα δεν σκέφτηκα ότι έπρεπε να μείνω στην ζεστασιά της υπουργικής μου καρέκλας και στην αγκαλιά του συστήματος.
Διάλεξα έναν δύσκολο, δύσβατο και επίπονο δρόμο. Τότε μόνος . Τώρα είμαστε – δυστυχώς για αυτούς – πολλοί!
Η συγκεκριμένη “εργολαβία” δεν πέτυχε !!!!
Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Τα δημοσιεύματα είχαν στόχο να μειώσουν την προσωπικότητα και την υπόληψη μου.
Τέλος, θέτω το εξής ερώτημα:
Να περιμένω ο κ. Μπόμπολας να βρει ην γενναιότητα να αποκαταστήσει την αλήθεια, αν όχι να δημοσιεύσει την καταδικαστική εις βάρους του απόφασης, τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια να ενημερώσει το αναγνωστικό και τηλεοπτικό του κοινό, από τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει, ότι η παραίτηση μου από το Υπουργείο έγινε για λόγους αρχής, όσο και αν του φαίνεται παράδοξο γιατί απλά διαφωνούσα με την παράδοση της πατρίδας μου στους ξένους δανειστές και την συμμετοχή μου στην δυστυχία των Ελλήνων ;

ΑΠΑΤΗ 600 ΔΙΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ : Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Καταγγείλαμε την απάτη του μπατιρομεγιστάνα Αρτέμη Σώρρα πριν 2 ολόκληρα χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2012 !!!
Η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορούσε από τότε, ΑΝ ΗΘΕΛΕ, να παρέμβει αυτεπάγγελτα, αφού στην Ελλάδα, εκτός από την απάτη, διώκεται αυτεπάγγελτα ακόμη και η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ, αφού η απάτη είναι κατά τον ποινικό μας κώδικα αδίκημα σκοπού.




Ειδικά δε στην περίπτωση του Αρτέμη, όπου η απόπειρα της απάτης στρέφεται ακόμη και σήμερα, επειδή δεν έχει ουδέποτε αποσύρει τις προτάσεις του, κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Τραπεζικού Συστήματος, αφού ο γίγαντας Αρτέμης απαιτούσε δημόσια, αποστέλλοντας μάλιστα και εξώδικες δηλώσεις στις αρμόδιες αρχές, την ανταλλαγή της κάλπικης λίρας των 600 Δις που έχει στα χέρια του, είτε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, είτε με μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών, μέσω του ΤΧΣ. 
Όμως, παραδόξως, ο μπατιρομεγιστάνας Αρτέμης, όχι μόνο δεν διώχθηκε ποτέ μέχρι σήμερα αλλά, αντιθέτως, εκμεταλλευόμενος την ΥΠΟΠΤΗ απουσία του πολιτικά ενάγοντος Άδωνι Γεωργιάδη στην εναντίον του ποινική δίκη,  με την αθωωτική απόφαση που πέτυχε να εκδοθεί υπέρ του εξαπατώντας το Δικαστήριο - αφού ο πολιτικώς ενάγων μάρτυρας κατηγορίας και ο δικηγόρος του απουσίαζαν - στην πράξη βοηθήθηκε στο έργο του, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που ο ποινικός κώδικας περιγράφει ως  "..........σύσταση συμμορίας με το σκοπό της κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση τέλεσης του αδικήματος της απάτης, με βλάβη του Δημοσίου και του Τραπεζικού Συστήματος..........".
Έχουμε επανειλημμένα τονίσει τους λόγους για τους οποίους η Δικαιοσύνη αδράνησε προκλητικά στην περίπτωση του μπατιρομεγιστάνα Αρτέμη, αφήνοντάς τον ελεύθερο να εξαπατά τους Πολίτες και τις αρμόδιες αρχές,  εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την Ελλάδα στις αγορές, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον Πλανήτη.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ.
Γι' αυτό και τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος και να προκαλεί καθημερινά Κυβέρνηση, Τρόικα, Δανειστές, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΤΧΣ, Τράπεζες, ΤτΕ και ΗΠΑ, έχοντας στα χέρια του μόνον ένα μάτσο μαϊμού συναλλαγματικές, τις οποίες εμφάνιζε ως δήθεν ομόλογα των ΗΠΑ αξίας 600 Δις, για τις οποίες συναλλαγματικές έχουν ήδη εκδοθεί προ πολλού καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη στα Δικαστήρια των ΗΠΑ και της Ιταλίας και, μάλιστα, για ποσά ακόμη μεγαλύτερα από τα 600 Δις του μπατιρομεγιστάνα Αρτέμη. 
Η μέχρι σήμερα αμέλεια των Εισαγγελικών Λειτουργών στην περίπτωση του Αρτέμη ήταν τουλάχιστον προκλητική, αφού οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, σε πλειάδα άλλων περιπτώσεων σαφώς μικρότερου ποινικού ενδιαφέροντος, σπεύδουν να παρέμβουν αυτεπάγγελτα, εκδίδοντας μάλιστα με μεγάλη ευκολία ακόμη και εντάλματα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής των υπόπτων.
Από σήμερα όμως, μετά και τις πρόσφατες απαντήσεις των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, η όποια περαιτέρω αμέλεια των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών δεν θα είναι μόνο προκλητική αλλά, επιπροσθέτως, θα είναι και εγκληματική.
Ειδικά δε τη στιγμή που εκκρεμεί ποινική δικογραφία για απειλή κατά της ζωής του δημοσιογράφου-ιατρού Ε. Ρήνου, στην οποία καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, μαζί με τον Γιάννη Μασσέλο, εκθέσαμε αναλυτικά στην αρμόδια Πταισματοδίκη όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα έγγραφα που αποδεικνύουν κατά αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση την απάτη που αποπειράθηκε να τελέσει ο μπατιρομεγιστάνας Αρτέμης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Τραπεζικού Συστήματος.
Και επειδή κατά την διαδικασία κατάθεσης στην κ.α Πταισματοδίκη γίναμε αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος ότι τόσο ο Αρτέμης, όσο και οι συνεργοί του στην εγκληματική οργάνωση είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και, επομένως, ύποπτοι φυγής, απαιτείται οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές να εκδώσουν άμεσα εντάλματα σύλληψής τους, πριν διαφύγουν στον εξωτερικό.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ή ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;;

21 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ !!!

Οι πολιτικοί απατεώνες της Κυβέρνησης και οι κάθε λογής παπαγάλοι τους καλά θα κάνουν να σταματήσουν το παραμύθι του success story, της δήθεν βιωσιμότητας του χρέους, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές !!!




Ας ενεργοποιήσουν, αν τολμούν, το σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ με τα ελληνικά ομόλογα αναφοράς σε κυκλοφορία, για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πόσο πραγματικά είναι το δήθεν βιώσιμο ελληνικό δημόσιο χρέος, πόσο χρεώσαν την Ελλάδα με τα Μνημόνια και με πόσα ΔΙΣ εγγυάται ο ελληνικός λαός με τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία του, τα δάνεια των ΔΕΚΟ (25 ΔΙΣ) και των 4 συστημικών τραπεζών (175 ΔΙΣ) από την ΕΚΤ και τον ELA !!!
21 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ !!!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;

Για του λόγου το αληθές, κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-13-50

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΜ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Η Κοντσίτα της Κυβέρνησης, η Εκπρόσωπος Αργεντινολόγος - Ροδακινοπαραγωγός κυρά Σοφία, ξαναξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη !!!
Σοφία Βούλτεψη : Δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα !!!

Διαβάζουμε σήμερα στον enikos.gr :
Λάδι στην ήδη αναζωπυρωμένη φωτιά του πολιτικού σκηνικού βάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μιλώντας στα «παραπολιτικά», δήλωσε μεταξύ άλλων πως «σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παλικαριές στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο».
«Δεν θέλει και πολύ να κλείσει το ΑΤΜ εάν πάει ο κ. Τσίπρας και κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στο Mega, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή, τονίζοντας ότι «υπήρξε ρεσιτάλ αθλιότητας και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη να το αποδείξει».

Άκου λοιπόν κυρά Σοφία :
Μετά τα 200 και πλέον ΔΙΣ που έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι τράπεζες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και της ρευστότητας,  ΤΑ ΑΤΜ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο CATMAN !!!
Αν πιστεύετε ότι θα εκβιάσετε τους Έλληνες με τέτοια φτηνά ψευτοδιλήμματα, τότε να θυμάστε ότι, αν κάνετε πράξη τις απειλές σας, ενώ έχετε δώσει 200 ΔΙΣ στις τράπεζες,  η κατάληξή σας θα είναι ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!
Σταματήστε λοιπόν να παριστάνετε τους τρομοκράτες και δείτε πως θα σώσετε το τομάρι σας, ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Να θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν θα μπορεί να δώσει στους Έλληνες ΑΡΤΟ, θα δώσει ΘΕΑΜΑΤΑ !!!
Και εσύ κυρά Κοντσίτα θα γίνεις υπερπαραγωγή !!!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΜΟΧΛΕΥΣΗ 19/1 ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΧΛΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!
Το μέγεθος της ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ των ελληνικών συστημικών τραπεζών, δηλαδή του λόγου μεταξύ των δανειακών και των ιδίων κεφαλαίων τους, χωρίς τις προβλέψεις, προσεγγίζει την αναλογία 19/1,
με αποτέλεσμα τα δανειακά κεφάλαια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ήτοι κατά κύριο λόγο οι καταθέσεις και, ειδικότερα, το μέρος αυτών που δημιουργείται από τις 4 συστημικές τράπεζες από το μηδέν, ως πλασματικό χρήμα που συγκροτείται από τα δανείσματα των χορηγούμενων πιστώσεων, 
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΑ των ιδίων κεφαλαίων τους !!!
Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat του 2011, που απεικονίζονται στον πίνακα που ακολουθεί, τo ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα και, κατ’ επέκταση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και, ειδικότερα,  οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες, είναι οι πλέον μοχλευμένες και υποκεφαλαιοποιημένες στην ΕΕ !!!


Ομαδική Αγωγή Κινήματος Υπέρβαση κατά των Τραπεζών, Κεφ.1.Β.4. Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Όμως, όπως ορθά επισημαίνει ο Λεωνίδας Στάμος, το ζήτημα της υπέρμετρης μόχλευσης των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών, δεν δημιούργησε μόνο τα γνωστά χρηματοοικονομικά προβλήματα στην εθνική μας οικονομία, διαταράσσοντας την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ασφάλεια, τη φερεγγυότητα και τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος αλλά, επιπροσθέτως, νόθευσε και τον ανταγωνισμό, αφού οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση που απέκτησαν δια της υπέρμετρης μόχλευσής τους στις αγορές, στις οποίες δραστηριοποιήθηκαν καθόλο το διάστημα από το έτος 2002 μέχρι και το 2012, προς βλάβη των ανταγωνιστών τους, δηλαδή των άλλων τραπεζών, ελληνικών και ξένων.

SSL Certificates