.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..... ΟΔΗΓΟΥΝ ΣE 3ο ΔΑΝΕΙΟ - MNHMONIO ; (Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ;)

Πιέσεις για τρίτο δάνειο και νέο μνημόνιο

από την τρόικα

Με απαιτήσεις της Τρόικα για μέτρα κάλυψης δημοσιονομικού κενού 2 δισ. ευρώ και με πιέσεις τρίτο δάνειο (και τρίτο Μνημόνιο στην ουσία) για κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 12 δισ. το 2015, έρχονται τη Δευτέρα στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των δανειστών.
 
Κυβέρνηση και Τρόικα συμφωνούν προς το παρόν ότι «έρχονται να συζητήσουμε, όχι να τα σπάσουμε». Ακόμα και για την ενόχληση που βγάζουν οι Βρυξέλλες λέγοντας ότι «οι αλλαγές σε στόχους του Μεσοπρόθεσμου για το πλεόνασμα του 2015 δεν είναι καλό μήνυμα για τις αγορές», η Αθήνα αφήνει περιθώρια για συμφωνία (στην περιοχή του 2,3%-2,5% του ΑΕΠ) έως τις 6 Οκτωβρίου που θα καταθέσει στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και η Τρόικα θα βρίσκεται ακόμη στην  Αθήνα.
 

Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΚΑΣΕ !!! Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ !!!

Όταν οι αρχιδιαπλεκόμενοι πολιτικοί φίλοι σου, με πρώτο τον κρατικοδίαιτο εθνικό μεγαλοεργολάβο, προβάλουν μέσα από τις φυλάδες και τα πτωχευμένα ΜΜΕ τους, δημοσκοπήσεις με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 11 μονάδες διαφορά, τότε ANTONIS it's time !!! όπως λένε και στην Αμερική, it's time να πάρεις τον πούλο
γιατί η χειροβομβίδα έσκασε !!!








Προβάδισμα 11 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δίνει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (35% έναντι 25%) παρουσιάζεται κατά πέντε μονάδες αυξημένη από την τελευταία έρευνα της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο (31%-24%).
Τρίτο κόμμα με 9,5% εμφανίζεται το Ποτάμι ενώ τέταρτη είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Πέμπτο είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, μετά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1% και οι λοιποί με 5%.
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 146 (από 142 έως 150), Ν.Δ. 66 (από 61 έως 72), Ποτάμι 25 (από 20 έως 30), Χρυσή Αυγή 20 (από 16-24), ΚΚΕ 17 (από 15-20), ΠΑΣΟΚ 15 (από 12-17), Ανεξάρτητοι Έλληνες 11 (από 8-13) και ΔΗΜΑΡ καμία.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 40 μονάδων (64%-24%).
Παρόλα αυτά το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τελικά με μικρή διαφορά, έναντι του 21% που βλέπει μεγάλη διαφορά και του 22% που πιστεύει ότι τελικά θα επικρατήσει η ΝΔ με μικρή διαφορά.
Τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Το ποσοστό φτάνει το 42% έναντι του 31% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και του 22% που δείχνει επμπιστοσύνη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Σε σχετικό ερώτημα για το αν η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία ή μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 54% απαντά πως μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 37% πως η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία και το υπόλοιπο 9% δεν εκφέρει γνώμη. Λάθος η πορεία της χώρας λένε επτά στους δέκα πολίτες (72%) ενώ το 64% ζητεί διαπραγμάτευση για το χρέος.

ΠΡΟΦΙΛ ΚΥΠΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΟ Φ/Β, ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!











Κυβέρνηση, Τράπεζες και Τρόικα τρέμουν στην ιδέα της μαζικής, οργανωμένης και νομικά τεκμηριωμένης στάσης πληρωμών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και επιστρατεύουν κάθε λογής ψεκασμένα σούργελα και πληρωμένα πρακτοράκια, που με ανώνυμα προφίλ μέσα από τα social media καλούν τους Πολίτες σε ψευτοεπαναστάσεις της πλάκας και σε παραίτηση από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα νομικής άμυνας κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών, της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων !!!


Πρόσφατο κρούσμα, το ανώνυμο προφίλ στο Φ/Β κάποιου φερόμενου ως Τάσος Μαστρογιάννης,  που χωρίς να δείχνει στους Έλληνες ούτε ακόμη τη φωτογραφία του και χωρίς να δηλώνει ιδιότητα, τόπο και διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας, καλεί τους Πολίτες να μην ασκούν ένδικα μέσα και να μην στρέφονται νομικά κατά των τραπεζών και της εφορίας, με το επιχείρημα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ότι θα σωθούν υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ που διακινεί ο ίδιος μέσα από το Φ/Β.
Τελευταία μάλιστα τόλμησε να κατηγορήσει ακόμη και το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ισχυριζόμενος ότι το δικόγραφο της Ομαδικής Αγωγής κατά των Τραπεζών είναι κατοχικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Η παραίτηση και η μη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας, εντός των προβλεπομένων από το νόμο προθεσμιών, οδηγούν αυτόματα στην αναγνώριση και την αποδοχή των οφειλών μας σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία και καθιστούν παντελώς αδύνατη την οποιαδήποτε άμυνά μας κατά διαταγών πληρωμής, κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Όσοι διακινούν τέτοιου είδους επαναστάσεις του καναπέ, του Φ/Β και των υπεύθυνων δηλώσεων ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ είναι βαλτοί και επικίνδυνοι, στημένοι κυπατζήδες και ψεκασμένα πρακτοράκια του συστήματος, αφού στην πράξη σας οδηγούν με ασφάλεια στην παγίδα Κυβέρνησης, Τρόικα και Τραπεζών, που δεν είναι άλλη από την απώλεια της περιουσίας σας, από τα σπίτια και τα αυτοκίνητά σας, μέχρι τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις σας.

Όταν σας ξαναπλησιάσουν ζητήστε τους :
  • Φωτογραφία, ιδιότητα και διεύθυνση & τηλέφωνο κατοικίας ή/και εργασίας, για να ξέρετε ποιανού το κεφάλι θα πρέπει να σπάσετε όταν χάσετε τα σπίτια σας και όταν οδηγειθείτε στη φυλακή, αφού οι οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι ποινικοποιημένες.
  • Έγγραφη γνωμοδότηση και υπογραφή τουλάχιστον ενός δικηγόρου, στα κωλόχαρτα που εμφανίζουν ως μεγάλα νομικά επιτεύγματα, για να διαπιστώσετε ότι ούτε πακιστανός δικηγόρος δεν υπογράφει τις νομικές αθλιότητες που επιχειρούν να σας πουλήσουν.
  • Στοιχεία επικοινωνίας ενός τουλάχιστον Πολίτη που έσωσαν με τις οδηγίες τους, για να διαπιστώσετε ότι τα ψεκασμένα αυτά σούργελα δεν είναι σε θέση να σώσουν ούτε τον εαυτό τους.
  • Και τέλος, όσοι από αυτούς τους δήθεν νταήδες δημοσιεύουν φωτογραφίες με καραμπίνες, όπως ο ανωτέρω καραγκιόζης, ο φερόμενος ως Τάσος Μαστρογιάννης, ζητήστε τους να σας απαντήσουν πόσους δικαστικούς επιμελητές έχουν σκοτώσει μέχρι σήμερα με τις καραμπίνες τους ή, έστω, αν σταμάτησαν τουλάχιστον έναν πλειστηριασμό πυροβολώντας στον αέρα, για να διαπιστώσετε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για χέστες και κότες, για δειλά ανθρωπάκια που τις περισσότερες φορές τρώνε ξύλο από τις γυναίκες τους επειδή αργούν να πλύνουν τα πιάτα, που δεν τολμούν όχι καραμπίνα να πιάσουν στα χέρια τους, αλλά ούτε ακόμη να δώσουν δημόσια τα πραγματικά τους στοιχεία. 

Σε όσους βέβαια συνεχίζουν ακόμη να τους πιστεύουν, εμείς ευχόμαστε ολόψυχα ....... καλά ξεμπερδέματα !!!

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΣ ΤΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ Ή ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ;

Α. Σαμαράς - Δεν θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο - Τα μισόλογα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν φορολογική επιδρομή


Ειχα μια βόμβα στα χέρια μου και την εξουδετέρωσα, δεν την άφησα να σκάσει. 
Αυτή είναι η παρακαταθήκη της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

μόνο κ. Σαμαρά, τα θραύσματα της χειροβομβίδας δεν τα νοιώσατε εσείς ...ούτε οι δικοί σας.... ..   
ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ όμως ... ΝΑΙ !  

"Λεφτά υπάρχουν, εμείς δεν είπαμε ποτέ"
Μήνυμα εθνικής ενότητας απηύθυνε από τη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση για την επαίτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
«Η πολιτική πολλές φορές διχάζει, αλλά η αγάπη για την κοινή πατρίδα απαιτεί τη συνεχή συμφιλίωση. Η εθνική ενότητα είναι πρωταρχικό καθήκον αυτών που δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους. Πρέπει να δώσουν το χέρι ακόμα και σε αυτούς που έβλαψαν τον τόπο. Δεν σημαίνει να συνεχίσουμε τα ίδια λάθη, αλλά να προχωρήσουμε όλοι μπροστά και όχι να ξαναζήσουμε τους διχασμούς του χθες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
"Ελευθερία σημαίνει να είσαι όρθιος και ισχυρός" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΚΑ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Με μια σκληρή, προειδοποιητική επιστολή παραιτήθηκε από το ΧΡΙΚΑ ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, προκειμένου να διευκολύνει το ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ στην εκλογική του συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες !!!
Καταγγέλει μεθοδευμένη, τηλεοπτική κατασυκοφάντηση του από τον βουλευτή Γιώργο Νταβρή,  στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Κυριάκου Βελόπουλου στο Extra3  και υπονόμευσή του από μεγαλοστέλεχος των ΑΝΕΛΛ,  που διαπλέκεται με μεγάλη ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!




Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ζητώντας του να κατονομάσει ποιό είναι το μεγαλοστέλεχος των ΑΝΕΛΛ που διαπλέκεται με εισπρακτικές εταιρείες, μας απάντησε τα εξής :  
"Πρόκειται για υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος των ΑΝΕΛΛ, που εξασφαλίζει εντελώς δωρεάν την τηλεφωνική υποστήριξη της προεκλογικής του εκστρατείας από μεγάλη εισπρακτική εταιρεία. Αν έδινα το όνομα του τώρα, θα υπονόμευα την επερχόμενη εκλογική μάχη του ΧΡΙΚΑ, αφού συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ένα σας λέω μόνο. Βρίσκεται ψηλα, πολύ ψηλά στον κομματικό μηχανισμό των ΑΝΕΛΛ και αποφασίζει για τις πολιτικές δράσεις του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ !!!

Όταν αναπαράγεις τη λάσπη, αρνούμενος την ανάγνωση της πραγματικότητας, όπως αυτή προκύπτει από σειρά εγγράφων, οι παραμορφωτικοί φακοί που χρησιμοποιείς δεικνύουν το δόλο σου.
Στο «αποκαλυπτικό» Δελτίο Ειδήσεων της 25ης Σεπτεμβρίου του τηλεοπτικού σταθμού «ΕXTRA 3» ενεφανίσθη ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Νταβρής, ισχυριζόμενος ότι κατέχω μετοχές εισπρακτικής εταιρείας, αναπαράγοντας τα συκοφαντικά και άθλια δημοσιεύματα του προηγούμενου μήνα που μου «φιλοτέχνησαν» το προφίλ του «κορακιού» που επιτίθεται δια της επαγγελματικής του δραστηριότητας στα χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά, που λόγω της δυσμενούς τους οικονομικής κατάστασης, ελέω μνημονίου, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Ευτυχώς για μένα, το γεγονός ότι καλούμαι για πολλοστή φορά να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, αίρει τις επιφυλάξεις για το εάν οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκα και δέχομαι εμπεριέχουν το στοιχείο του δόλου.

Η προσφυγή στην αστική και ποινική δικαιοσύνη αποτελεί υποχρέωση απέναντι στην εσκεμμένως πληγείσα τιμή μου. Με τον κ.Νταβρή και με όλους εκείνους που μου απέδωσαν την ιδιότητα του «κορακιού» θα συναντηθούμε στα ακροατήρια. Δηλώνω εκ των προτέρων ότι το σύνολο των αποζημιώσεων που θα επιδικαστούν θα δοθεί εξ ημισείας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κρητική Εστία».

Συνοπτικώς διαφωτίζω τους επίδοξους συκοφάντες που θα θελήσουν να «βουτήξουν» και αυτοί με τη σειρά τους στο βόρβορο, για τα κάτωθι:

1) Από την εταιρεία Phonemarketing S.A., της οποίας υπήρξα υπάλληλος από Νοέμβριο 2009 εώς Ιούνιο 2011, η οποία ουδέποτε υπήρξε εισπρακτική εταιρεία, έλαβα μετοχές τιμής ένεκεν, των οποίων η αξία δεν υπερέβαινε τις 5000€, όπως συνέβη και με όλο το διοικητικό προσωπικό της κατά την εισαγωγή της στο ΧΑΚ (είθισται οι εταιρείες που εισάγονται σε χρηματιστήρια να δωρίζουν τιμής ένεκεν στα στελέχη τους μετοχές ευτελούς αξίας).

2) Η εταιρεία Executive S.A., η οποία είχε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Phonemarketing S.A., δεν είναι εισπρακτική εταιρεία και τούτο τεκμαίρεται από το γεγονός ότι δε διαθέτει μητρώο (άδεια) άσκησης τέτοιας δραστηριότητας. Οι άπιστοι ας επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος για να πιστούν.

3) Η PRS S.A., πρώην EFS S.A., που τυγχάνει εισπρακτική εταιρεία, τεχνιέντως παρουσιάστηκε ως Executive S.A. επί σκοπώ τη δημιουργία μίας τεχνητής διακλάδωσης που στην απόληξή της θα με καθιστούσε μέτοχο εισπρακτικής εταιρείας. Οι άπιστοι ας επισκοπήσουν συγκριτικώς τα ΑΦΜ των δύο εταιρειών.

Επειδή πιθανολογώ βασίμως ότι η αθλιότητα θα καταρεύσει στα ακροατήρια μετά τη διαξαγωγή των εθνικών εκλογών και προκειμένου να αποφευχθεί το «στραπατσάρισμα» του ΧΡΙΚΑ, σήμερα το απόγευμα υπέβαλα στον Πρόεδρο Ν.Νικολόπουλο την παραίτησή μου, η οποία έγινε αποδεκτή. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους απλούς φίλους και οπαδούς του ΧΡΙΚΑ για τη συμπαράσταση που επέδειξαν απέναντι του προσώπου μου όλο αυτό το διάστημα που κατασυκοφαντούμαι.

ΥΓ 1: Ο επαναστάτης γιαλατζί που ενορχήστρωσε την εις βάρος μου επίθεση με προφανή σκοπό να με εξουδετερώσει, φοβούμενος ότι κάποια στιγμή θα αποκάλυπτα το αγοραίο και ευτελές νταραβέρι που έκανε με στέλεχος της ΝΔ, προκειμένου να επιστρέψει στη ΝΔ μετά τις εκλογές του Μαϊου 2012, όντας μη εκλεγμένος, – το οποίο γνωρίζει ότι γνωρίζω στη λεπτομέρειά του - μπορεί να κοιμάται ήσυχος μέχρι και τις εκλογές, γιατί δεν πρόκειται να προβώ αφελώς στην αποκάλυψη του προσώπου του και δη στην προνομιακή σχέση που είχε κατά το παρελθόν με «καραμπινάτη» εισπρακτική εταιρεία που ανέλαβε ατελώς να υποστηρίξει τηλεφωνικώς την προεκλογική του δραστηριότητα στις εθνικές εκλογές του 2012, γιατί τούτο θα έπληττε «συγγενή» κομματικό σχηματισμό του ΧΡΙΚΑ, καθότι ο «λεβέντης» ανήκει στην ηγετική ομάδα του εν λόγω σχηματισμού.

ΥΓ 2: Ας αφήσουν κάποιοι τα σενέρια ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Ν.Δ., δεδομένου ότι, κατά το παρελθόν, νομίμως και τυπικώς συνεργάστηκε με την εταιρεία Phonemarketing S.A., η οποία έχω την υποχρέωση να επαναλάβω ότι ουδέποτε υπήρξε εισπρακτική.

ΥΓ 3: Δεν δικαιούσαι να παριστάνεις τον κοινωνικό επαναστάτη όταν με τη γαμψή σου μύτη εν είδει αρπακτικού όρμηξες στο ακίνητο ενός φουκαρά και του το πήρες λόγω της αδυναμίας του να εξυπηρετήσει το δάνειό του.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ !!!!

ΔΙΚΑΣΤΕΣ : ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 2014 ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ !

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 2014 

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ  100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Εδώ και τώρα απαιτούν οι δικαστικές ενώσεις όλων των βαθμίδων και των δικαστηρίων της χώρας την καταβολή των αναδρομικών τους που υπολογίζονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ! 

Με επιστολή που υπογράφεται από τους  προέδρους και των 6 μεγάλων δικαστικών ενώσεων και απευθύνεται με δριμύ ύφος προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, αναπληρωτή Οικονομικών, ζητούν άμεση έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία που προβλέπει την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται. Ουσιαστικά δηλαδή τους κατηγορούν για «αθέτηση των συμφωνηθέντων».

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ !!!

Κόκκινα Δάνεια και Χρημστοδοτικό Κενό 2015, λόγω των αλλαγών σε ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚ Καυσίμων, αποτελούν το σκληρό πηρύνα των συζητήσεων Κυβέρνησης και Τρόικα !!! 



Την διαπραγματευτική του γραμμή ολοκληρώνει ο ΥΠΟΙΚ, Γκ. Χαρδούβελης, με την τρόικα να ξεκινά την Τρίτη τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. Μία πρώτη… γεύση των κυκλωτικών πιέσεων έγινε φανερή χθες από τις τοποθετήσεις πηγής της Κομισιόν: προανήγγειλε μεν ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος "είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το Νοέμβριο» αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν 1.000 μνημονιακοί στόχοι, περιλαμβανομένων των μέτρων 2 δισ. ευρώ για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ το 2015, νέων παρεμβάσεων σε εργασιακό, ασφαλιστικό, δημόσιο, μισθούς, αγορές, ενώ εκτίμησε και χρηματοδοτικό κενό στα 12 δισ. ευρώ το 2015. 
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται στις χθεσινές αναφορές του κοινοτικού αξιωματούχου. Παραμένουν… λιτοί στην θέση της ελληνικής πλευράς περί Πρωτογενούς Πλεονάσματος, βλέπουν μικρότερο από 12 δις ευρώ χρηματοδοτικό κενό, χαράσσουν κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό- απολύσεις, καταγράφουν όμως και την ικανοποίησή τους στην απουσία αναφοράς περί νέου δανείου και προαναγγέλλουν επίσπευση αλλαγών στα κόκκινα δάνεια. Η θέση του οικονομικού επιτελείου αποκρυσταλλώνεται, προς το παρόν, σε 5 σημεία:

- Λιτή παραμένει η απάντηση από ελληνικής πλευράς, στην άρνηση που φάνηκε και χθες από τις κοινοτικές πηγές περί αλλαγής στόχων στον προϋπολογισμό. «Το προσχέδιο θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου» αφού θα έχει συζητηθεί με την τρόικα και επιτύχουμε να κατατεθεί με συμφωνία αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

- Στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική πλευρά προαναγγέλλει «επίσπευση» αποφάσεων για τα κόκκινα δάνεια καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι «θέλουμε και οι δύο να υπάρξει λύση». Αντιθέτως παραμένει η «κόκκινη γραμμή» για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ομαδικές απολύσεις πεδία στα οποία «είναι γνωστές οι θέσεις τις κυβέρνησης». Σημειώνεται ότι χθες, εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε να φανεί ότι υπάρχει κάποιος… χώρος για διαπραγμάτευση σε αυτά τα πεδία, όχι όμως για πλήρη αλλαγή θέσης.

- Απόκλιση υπάρχει και στο χρηματοδοτικό κενό. Τα 12 δισ. ευρώ που εκτιμώνται από την ΕΕ για το 2014 και σύμφωνα με την ελληνική πλευρά είναι πολλά. Στηρίζονται στις προβλέψεις του ΔΝΤ και δεν προσμετρούν την προσπάθεια και την δυνατότητα της Ελλάδας να βγεί ομαλά στις αγορές, αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

- Στα θετικά της στάσης των δανειστών αποτιμάται η απουσία πιέσεων – προθέσεων περί ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας.

- Για τις αναφορές περί πλαισίου αλλαγής των όρων επιτήρησης από το 2015 στα θετικά προσμετρά η ελληνική πλευρά ότι υπάρχει συζήτηση για την μετάμνημονιακή εποχή. Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Το μεγάλο αγκάθι του Προϋπολογισμού 

ΒΙΝΤΕΟ : ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΑΟΡΑΤΗ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ !!!

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πως κάνουμε την πινακίδα του αυτοκινήτου μας αόρατη στα ραντάρ της τροχαίας και γλυτώνουμε κλήσεις, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας !!!





Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ .. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !

ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Απελευθέρωση απολύσεων και μείωση μισθών και συντάξεων, ζητά η τρόικα ! 

Υ.Γ. κι..οι δικοί μας πήραν μια κούτα καλτσόν για σκίσιμο μπροστά στις κάμερες !!!

Να διασφαλιστούν απόλυτα οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015 ζητά η τρόικα προκειμένου να ...ανάψει το πράσινο φως για φοροελφρύνσεις αναμένοντας από την Αθήνα να είναι έτοιμη να λάβει ισοδύναμα μέτρα.
Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπογράμμισε ότι το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ και το χρηματοδοτικό φθάνει στα 12 δισ. ευρώ. Έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση υπό το πρίσμα ότι θα πρέπει να πιστοποιηθεί η υλοποίηση 1.000 προαπαιτούμενων δράσεων. Για την επόμενη ημέρα στην Κομισιόν αναγνωρίζουν ότι η τρόικα δε μπορεί να συνεχίσει την δράση της με την σημερινή μορφή πλην όμως οι κοινοτικές υπηρεσίες θα έχουν σημαντική επιτήρηση στην Ελλάδα. Για την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο οι Βρυξέλλες προτείνουν στην Ελλάδα να ζητήσει ανοιχτή πιστωτική γραμμή από τον EFSF.
Oι ίδιες πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 20.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

Εκτός ρύθμισης 20.167 φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν τις δόσεις της ληξιπρόθεσμης οφειλής !!!
Η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτων !!!




Η διόγκωση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει θορυβήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Σε νέο «φακέλωμα» των φορολογουμένων με οφειλές προς το Δημόσιο προχωρά η Εφορία, η οποία «πετάει» εκτός ρύθμισης 20.167 άτομα που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις προβλεπόμενες δόσεις του ρυθμισμένου ληξιπρόθεσμου χρέους με το οποίο βαρύνονται.
Ο αριθμός των οφειλετών που εγκαταλείπουν τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αυξάνεται ραγδαία το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το υπολειπόμενο ποσό από τις απολεσθείσες ρυθμίσεις συνολικά έφτασε τα 203,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (παραγγελία κατάσχεσης, πρόγραμμα πλειστηριασμού, κατάσχεση σε χέρια τρίτου κ.λπ.), σε 2.293 περιπτώσεις.
Οι προαναφερθείσες ενέργειες σε βάρος των συγκεκριμένων φορολογουμένων σε ποσό ισοδυναμούν με 78,6 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 203,5 εκατ. που αθροίζουν οι χαμένες ρυθμίσεις.
Η διόγκωση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει θορυβήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία «σφίγγει» και άλλο τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την παρακολούθηση των φορολογουμένων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού.
Με απόφαση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ, καθορίζεται ο τρόπος κωδικοποιημένης καταγραφής κάθε οφειλής του φορολογουμένου προς την Εφορία καθώς και απαίτησής του από αυτήν, όπως για παράδειγμα οι επιστροφές φόρων.
Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική καρτέλα για κάθε φορολογούμενο στην οποία θα έχουν εγγραφεί κωδικοποιημένα όλα τα φορολογικά δεδομένα που αφορούν ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους φορολογουμένους και ποσά που πρέπει να πληρωθούν.
Το ηλεκτρονικό αρχείο που καθιερώνεται σε κάθε μία Εφορία θα περιλαμβάνει δηλαδή όλο το πάρε-δώσε του φορολογουμένου με τις φορολογικές αρχές.


-23,5 ΔΙΣ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!

Στα 17 Δις ευρώ η αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ στις τράπεζες !!!
Το ΤΧΣ επένδυσε 40,5 Δις των φορολογουμένων σε μετοχές πτωχευμένων ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες σήμερα αξίζουν μόλις 17 Δις, πετυχαίνοντας έτσι ένα μοναδικό success story της τάξης των -23,5 Δις !!!
Ξαναζούμε το έπος του Χρηματιστηρίου του 1999 !!!
Καθόλου παράξενο, αφού έχουμε ακόμη Κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ !!!

Στα 17 δισ. ευρώ μειώθηκε η αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ στις 4 συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με την εξαμηνιαία οικονομική κατάσταση για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2014 και έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Πιο αναλυτικά, η αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ αποτιμήθηκε στα 19,7 δισ. ευρώ στο τέλος α’ εξαμήνου 2014 έναντι 22,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013 λόγω της επίπτωσης του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποίησης, ενώ σήμερα αποτιμάται στα 17 δισ. ευρώ λόγω των διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών στην αγορά.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, το Ταμείο εισέπραξε από τις εκκαθαρίσεις των τραπεζών το συνολικό ποσό των €40 εκ.(€38εκ. από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και € 2 εκ. από την T-Bank). Παράλληλα, στο τέλος Ιουνίου το κεφαλαιακό απόθεμα διαμορφώθηκε στα 10,938 δις. ευρώ έναντι 10,938.
Η κα Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ είπε: "Το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν μια ιδιαίτερα δραστήρια και εποικοδομητική περίοδος για το Ταμείο. Πιο συγκεκριμένα, ο δεύτερος γύρος της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ολοκληρώθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης. Επιπλέον, το Ταμείο σε στενή συνεργασία με τις τράπεζες και τις Αρμόδιες Αρχές, οριστικοποίησε και ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους. Οι συμμετοχές του Ταμείου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποτιμώνται σε τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, επομένως η διακύμανση στην αγορά επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά αποτελέσματα του Ταμείου. Στις 31/12/2013 η αξία του χαρτοφυλακίου του Ταμείου αποτιμήθηκε στα € 22.6δις έναντι € 19.7δις στις 30/06/2014, λόγω της επίπτωσης των τιμών στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των ανακεφαλαιοποιήσεων. Σήμερα η αποτίμηση ανέρχεται στα € 17δις αντανακλώντας τις πρόσφατες διακυμάνσεις της αγοράς. Το Ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των τραπεζών να βελτιώσουν την ποιότητα του ενεργητικού τους και να διαφυλάξουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια με σκοπό τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους.»

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ αναφέρει:

I. Χρηματοοικονομικά Στοιχεία του Ταμείου

Έσοδα από τόκους: Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα έσοδα από τόκους ανήλθαν σε € 38,9εκ. έναντι €129,9εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η μείωση των εσόδων από τόκους οφείλεται
στη μείωση των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που διακρατούσε το Ταμείο λόγω της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών στο τέλους του Ιουνίου του 2013.

Δαπάνες προσωπικού: Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι δαπάνες προσωπικού ανήλθαν στο ποσό των € 1,4εκ. έναντι ποσού € 1,2εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ο αριθμός προσωπικού και Διοίκησης του Ταμείου κατά την 30/06/2014 ανερχόταν σε 30, ενώ στις 31/12/2013 σε 26.

Γενικά διοικητικά και λοιπά λειτουργικά έξοδα: Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε € 16,0εκ. έναντι € 5,4εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η αύξηση των λειτουργικών εξόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο α) στην αύξηση κατά € 0,3εκ. στα έξοδα θεματοφυλακής για τις μετοχές των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών που απέκτησε το Ταμείο στα τέλη του Ιουνίου του 2013 και β) στις αμοιβές συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρείχαν επενδυτικές τράπεζες για τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των συστημικών τραπεζών, οι οποίες ανήλθαν σε € 14,2εκ., ως συνέπεια της συμμόρφωσης του Ταμείου στην απαίτηση του νέου νομικού πλαισίου για τη λήψη δύο εκθέσεων αποτίμησης ανά ΑΜΚ ανά τράπεζα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αμοιβές €14,2 εκ. αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό € 8,3δισ αντληθέντων κεφαλαίων από τις ΑΜΚ των συστημικών τραπεζών (δηλαδή στο 0,17% του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων).

Ταμείο και διαθέσιμα στην Κεντρική Τράπεζα: Κατά την 30/06/2014 ο εν λόγω λογαριασμός ανερχόταν στο ποσό των € 630,8εκ. έναντι ποσού € 488,8εκ. την 31/12/2013.

Επενδυτικό χαρτοφυλάκιο: Κατά την 30/06/2014 το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ ανήλθε σε
€ 10.938,6εκ. χωρίς μεταβολή από το τέλος του 2013.

Χρηματοοικονομικά μέσα σε εύλογη αξία μέσω αποτελεσμάτων: Κατά την 30/06/2014 η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου του Ταμείου αποτιμήθηκε στα € 19,7δις. έναντι € 22.6δις. την 31/12/2013.
Κατά το τέλος του τρίτου τρίμηνου του 2014 το χαρτοφυλάκιο αποτιμήθηκε σε €17δις.

Απαιτήσεις από τράπεζες υπό εκκαθάριση: Το εκτιμώμενο ανακτήσιμο πόσο για το χρηματοδοτικό κενό που καλύφθηκε από το Ταμείο αντί του ΤΕΚΕ ανήλθε την 30/06/2014 στο ποσό των € 2.792εκ. έναντι του ποσού των € 2.853,1εκ την 31/12/2013. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, το Ταμείο αναγνώρισε στην κατάσταση συνολικού εισοδήματος ζημία από απομείωση από τις εν λόγω απαιτήσεις ποσού € 34,3εκ. και εισέπραξε το ποσό των € 40εκ. Τον Ιούλιο του 2014 η ΤτΕ οριστικοποίησε το χρηματοδοτικό κενό της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ήταν αυξημένο σε σχέση με το προσωρινό χρηματοδοτικό κενό κατά € 13,2εκ. Σημειώνεται ότι το προϊόν εκκαθάρισης ενδέχεται να είναι διαφορετικό, καθώς η διαδικασία εκκαθάρισης είναι δυναμική, η διάρκειά της είναι άγνωστη και το προϊόν εξαρτάται από παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους εκκαθαριστές, όπως η μακροοικονομική θέση.

ΙΙ. Systemic Banks’ overview

ΟΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ .... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΦΑΙΔΡΟΣ..! .

Νέο χτύπημα Γεωργιάδη- αυτή τη φορά προβλέπει ομαδικές αυτοκτονίες αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ !


Την πρόβλεψη ότι θα έχουμε ομαδικές αυτοκτονίες αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε σε στελέχη του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι έχουν επενδύσει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Ονομάτισε την κυρία Βαλαβάνη και τους κυρίους Σταθάκη και Τσακαλώτο.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος ρωτήθηκε αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τις ομαδικές αυτοκτονίες, ενώ σχολιάζεται ευρέως ότι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών έχουν κηρύξει πόλεμο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Έρχονται εκλογές και προφανώς έχει ξεκινήσει η μάχη της έδρας

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ : ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ & ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Πολλοί μιλούν για την προστασία και το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά οι καταθέσεις και ποιες από αυτές προστατεύονται !!!

Στην Ελλάδα ο νομοθέτης, δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων, με προφανή την παρέμβαση του τραπεζικού συστήματος, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το νομοθετικό κενό, είχε φροντίσει μέχρι το 2009 να μην έχει ούτε ακόμη ορίσει τι σημαίνει κατά το νόμο "τραπεζική κατάθεση", αφήνοντας έτσι την έννοια των τραπεζικών καταθέσεων έρμαιο αντικρουόμενων αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες τελικά αποδόθηκε στην τραπεζική κατάθεση η έννοια της ανώμαλης παρακαταθήκης, που στην πράξη σημαίνει ότι  η κυριότητα του χρήματος των καταθετών περιέρχεται αυτομάτως στην τράπεζα, η οποία, ακόμη και αν σου κλέψει τις καταθέσεις (πχ Κοσκωτάς, κλπ) δεν διαπράττει το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης, αλλά ευθύνεται απέναντι σου μόνον αστικά !!!
Έχει, πληρώνει !!! 
Δεν έχει, σου κουνάει το μαντήλι !!!
Εσύ πάντως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!

Κάπως έτσι, το 2009, ιδρύθηκε το ΤΕΚΕ, που με λιγότερα από 2 Δις διαθέσιμα, εγγυάται σήμερα 165 Δις καταθέσεων.
Θα με ρωτήσετε εύλογα, πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα τέτοιο θαύμα ;;;
Να εγγυάται με 2 μόλις Δις, 165 ολόκληρα Δις ;;;

Η απάντηση είναι απλή και την δίνει ο ίδιος ο νόμος 3746/2009 (ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) για την ίδρυση του ΤΕΚΕ !!!
Οι εξαιρέσεις του νόμου της δήθεν προστασίας των καταθέσεων, μπορεί τελικά να σουμάρουν ακόμη και περισσότερα από 163 Δις !!!
















Διαβάζουμε από την Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, το Κεφ. Κεφάλαιο 3ο : Η Εγγύηση της Απόδοσης Καταθέσεων και Επενδύσεων,  η Ενίσχυση της της Κεφαλαιακής Επάρκειας και η Ενίσχυση της Ρευστότητας των πέντε (5) πρώτων εδώ εναγομένων.
3.Α.     ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Τ.Ε.Κ.Ε.)
Κλικ ΕΔΩ :

Το ανώτατο όριο κάλυψης που προβλέπεται για κάθε καταθέτη, του οποίου οι καταθέσεις δεν ανήκουν στην κατηγορία των εξαιρουμένων καταθέσεων, και αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταθέσεών του σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και συμψηφιστούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς αυτό, είναι 100.000 ευρώ (άρθρο 9 παρ. 2(α), ν. 3746/2009, – ΦΕΚ 27 Α΄ 16/02/2009).

Άρα, 1ο συμπέρασμα, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ και όχι η κάθε κατάθεση !!!

Και 2ο και βασικότερο συμπέρασμα, ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΑ !!!
Δηλαδή αν έχεις καταθέσεις 50.000 ευρώ και χρωστάς σε ΕΝΗΜΕΡΟ δάνειο 60.000 ευρώ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, παρότι το σύνολο των καταθέσεών σου είναι μικρότερο των 100.000 ευρώ !!! 

Το ποσό αυτό καταβάλλεται ως αποζημίωση σε κάθε καταθέτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση. Όσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ.
Οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους δεν υπόκεινται σε κανενός είδους φόρο, τέλος ή εισφορά.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3746/2009 (ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) ως κα­ταθέσεις ορίζονται τα πιστωτικά υπόλοιπα των κατατε­θειμένων σε λογαριασμούς κεφαλαίων ή τα πιστωτικά υπόλοιπα προσωρινού χαρακτήρα που προκύπτουν κατά τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές και τα οποία το πι­στωτικό ίδρυμα οφείλει να επιστρέψει βάσει των εφαρ­μοζόμενων νόμιμων και συμβατικών όρων, καθώς και οι υποχρεώσεις για τις οποίες το πιστωτικό ίδρυμα έχει εκ­δώσει παραστατικούς τίτλους.

Στην έννοια των καταθέ­σεων δεν εμπίπτουν οι συμφωνίες πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς (repos).

Άρα, 3ο συμπέρασμα, αν η τράπεζα σου έκανε τις καταθέσεις repos με το κόλπο του μεγαλύτερου επιτοκίου, δεν λέγεσαι πλέον ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ αλλά ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ και τα χρήματά σου δεν προστατεύονται ως καταθέσεις αλλά καλύπτονται μόνο με την προστασία και τους όρους των επενδύσεων, κατ΄ανώτατο όριο μέχρι 30.000 ευρώ !!!
Να λοιπόν πως ξεκινάει να γίνεται το θαύμα, αφού τα 100.000 ευρώ της εγγύησης γίνονται αυτόματα 30.000, με το θαύμα των repos !!!
Πόσοι από εσάς γνωρίζεται αν οι προθεσμιακές καταθέσεις σας έχουν γίνει repos ;;;

Κατά τα ανωτέρω, το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων κάθε δικαιούχου καταθέτη, εφόσον δεν ανήκουν στις κατωτέρω κατηγορίες εξαιρούμενων καταθέσεων, καλύπτεται από το ΤΕΚΕ μέχρι του ύψους των 100.000 ευρώ.

Από εδώ και μετά το θαύμα ολοκληρώνεται !!!
Διαβάστε λοιπόν ποιες καταθέσεις - εκτός των repos - εξαιρούνται από την προστασία των καταθέσεων, δηλαδή για ποιες καταθέσεις δεν πρόκειται να πάρετε ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ !!!

Από την κάλυψη του συστήματος και σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3746/2009 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες καταθέσεων :

  • Οι καταθέσεις άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 3601/2007, που τηρούνται στο όνομα τους και για ίδιο λογαριασμό.
  • Οι τίτλοι που αποτελούν στοιχεία των «Ιδίων Κεφα­λαίων» των πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά την έννοια της ΠΔ/ΤΕ 2587/2007.
  • Οι καταθέσεις που προέρχονται από συναλλαγές πελατών, για τις οποίες εξεδόθη τελεσίδικη καταδικα­στική δικαστική απόφαση για ποινικό αδίκημα σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότη­ση της τρομοκρατίας, κατά τις εκάστοτε διατάξεις της νομοθεσίας ή την αντίστοιχη νομοθεσία άλλων κρατών.
  • Οι καταθέσεις για ίδιο λογαριασμό των Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση 1 του ν. 3606/2007.
  • Οι καταθέσεις των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, κα­τά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση 11 του ν. 3601/2007.
  • Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, κατά την έννοια του ν.δ. 400/1970, όπως εκάστοτε ισχύει.
  • Οι καταθέσεις των οργανισμών συλλογικών επενδύ­σεων σε κινητές αξίες κατά την έννοια του ν. 3283/2004, όπως εκάστοτε ισχύει, συμπεριλαμβανομένων των εται­ρειών διαχείρισης τους.
  • Οι καταθέσεις των νομικών προσώπων που είναι συνδεδεμένα, κατά την έννοια του άρθρου 42ε παράγρα­φος 5 του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, με το συμμετέχον στο ΤΕΚΕ πιστωτικό ίδρυμα που περιέρχε­ται σε αδυναμία.
  • Οι καταθέσεις της Κεντρικής Διοίκησης (ως τέτοιες νοούνται οι καταθέσεις των Υπουργείων και των αποκε­ντρωμένων Υπηρεσιών των Υπουργείων) και των υπερε­θνικών οργανισμών, των ομοσπονδιακών, ομόσπονδων, επαρχιακών και τοπικών διοικητικών αρχών, καθώς και των ΟΤΑ.
  • Οι καταθέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβου­λίου (περιλαμβανομένων των κατά νόμο δύο τουλάχι­στον υπεύθυνων για τον προσανατολισμό δράσης του προσώπων) του συμμετέχοντος στο ΤΕΚΕ πιστωτικού ιδρύματος που περιέρχεται σε αδυναμία και των ανώτα­των διευθυντικών στελεχών του.
  • Οι καταθέσεις των μετόχων του συμμετέχοντος στο ΤΕΚΕ πιστωτικού ιδρύματος που περιέρχεται σε αδυναμία, των οποίων η συμμετοχή άμεσα ή έμμεσα στο κεφάλαιο του ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με πέντε τοις εκατό (5%) του μετοχικού του κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου, καθώς και των προσώπων που είναι υπεύθυνα για τη διενέργεια του προβλεπόμενου στη νομοθεσία ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του εν λόγω πιστωτικού ιδρύματος.
  • Οι καταθέσεις των προσώπων που κατέχουν σε εταιρείες συνδεδεμένες, κατά την έννοια του άρθρου 42ε παράγραφος 5 του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, με το συμμετέχον στο ΤΕΚΕ πιστωτικό ίδρυμα που περιέρχεται σε αδυναμία, θέσεις ή ιδιότητες αντί­στοιχες με τις απαριθμούμενες στις περιπτώσεις 10 και 11.
  • Οι καταθέσεις των συγγενών μέχρι δευτέρου βαθ­μού και των συζύγων των προσώπων που απαριθμούνται στις περιπτώσεις 10, 11 και 12, καθώς και των τρίτων που τυχόν ενεργούν για λογαριασμό των προσώπων αυτών.
  • Ομολογίες και ομόλογα εκδοθέντα από το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα και υποχρεώσεις από αποδοχές συ­ναλλαγματικών και από υποσχετικές επιστολές ή γραμ­μάτια έκδοσης του.
  • Τα διαπραγματεύσιμα πιστοποιητικά καταθέσεων.
Καλυ­πτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες ορίζονται για τους σκοπούς του παρόντος νόμου οι επενδυτικές υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 4 του ν. 3606/2007 (ΦΕΚ 195 Α' 17/8/2007) παράγραφοι 1 (α) - (δ), (στ), (ζ) και της παρεπόμενης υπηρεσίας της παραγρά­φου 2 (α) του ίδιου άρθρου. 
Εξαιρούνται από την κάλυψη του ΤΕΚΕ οι απαι­τήσεις από καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες που αντιστοιχούν στις περιπτώσεις 1 και 3 έως 13 των εξαιρουμένων καταθέσεων οι οποίες εφαρμόζονται αναλόγως.

Οι περιπτώσεις του άρθρου 11 παρ. 14 και 15 με το ν. 3746/2009 συνεχίζουν να εξαιρούνται από το σκέλος αποζημίωσης καταθετών αλλά θα αποζημιώνονται στο εξής από το επενδυτικό σκέλος του φορέα καθώς σύμφωνα με την νέα Οδηγία 2004/39ΕΚ
MiFID που αφορά τους κανόνες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αποτελούν αντικείμενο επενδυτικών υπηρεσιών. 

Τα
repos εξαιρούνται από την έννοια των καταθέσεων οι απορρέουσες εκ των οποίων απαιτήσεις καλύπτονται από το σύστημα αποζημίωσης επενδυτών του ΤΕΚΕ.

Και αφού το θαύμα ολοκληρώθηκε, αν είστε από τους ελάχιστους τυχερούς που θα πάρουν λίγα ψιλά από τα 2 Δις του ΤΕΚΕ, διαβάστε στη συνέχεια ποια είναι η διαδικασία για να τα πάρετε !!!

Το ΤΕΚΕ αποζημιώνει τους καταθέτες εφόσον μια κατάθεση καταστεί μη διαθέσιμη.
Μια κατάθεση καθίστα­ται μη διαθέσιμη όταν οφείλεται, είναι ληξιπρόθεσμη και δεν έχει καταβληθεί από συμμετέχον στο Σκέλος Κάλυ­ψης Καταθέσεων του ΤΕΚΕ πιστωτικό ίδρυμα.

Το ΤΕΚΕ ενεργοποιεί τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων εφόσον :

a)    Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κοινοποιήσει στο ΤΕΚΕ απόφαση της, την οποία εκδίδει εφόσον διαπιστώσει ότι το συμμετέχον πιστωτικό ίδρυμα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των καταθετών ή επενδυτών-πελατών του, κατά περίπτωση, για λόγους που συνδέονται άμεσα με την οικονομική του κατάσταση και η αδυναμία αυτή προβλέπεται ότι δεν είναι αναστρέψιμη στο προσεχές μέλλον ή

b)    Δικαστική αρχή, βασιζόμενη σε λόγους που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση του συμμετέχοντος πιστωτικού ιδρύματος έχει εκδώσει απόφαση για την αναστολή της δυνατότητας, κατα περίπτωση, των καταθετών ή των επενδυτών πελατών να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους κατά του εν λόγω πιστωτικού ιδρύματος.

Όταν το ΤΕΚΕ ενημερωθεί για την απόφαση είτε της Τράπεζας της Ελλάδος είτε των αρμόδιων δικαστικών αρχών, προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες :
·            Καταρτίζει κατάλογο καταθετών, οι οποίοι δικαιούνται αποζημίωση με βάση τα στοιχεία που του υποβάλλονται από το πιστωτικό ίδρυμα. Ενημερώνει τους καταθέτες, μέσω του ημερήσιου τύπου σχετικά με το δικαίωμά τους για αποζημίωση.
·            Καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν μη διαθέσιμες καταθέσεις, χωρίς καταβολή τόκου για το διάστημα μέχρι την καταβολή της αποζημίωσης.
·            Σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης σε καταθέ­τες, χρησιμοποιε­ίται αρχικά, μέχρι την εξάντληση της, η ατομική μερίδα του συμμετέχοντος πιστωτικού ιδρύματος στο Πρόσθε­το Κεφάλαιο Κάλυψης Καταθέσεων. Στην συνέχεια θα διατίθενται ποσά  ίσα με ποσοστό τουλάχιστον 5% του Ενεργητικού του Σκέλους Κάλυψης Καταθέσεων του ΤΕΚΕ, όπως αυτό προέκυψε την ημέρα του τελευταίου εγκριθέντος ισολο­γισμού του. Στο τέλος, για το υπόλοιπο ποσό θα γίνεται χρήση των κεφαλαίων του Πρόσθετου Κεφαλαίου Κάλυψης Καταθέσεων.
·            Αποζημιώνει τους καταθέτες εντός είκοσι εργάσιμων ημερών από την ημέρα κατά την οποία οι καταθέσεις κατέστησαν μη διαθέσιμες και τους επενδυτές-πελάτες το αργότερο μετά από τρεις μήνες από την αποστολή από το ΤΕΚΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος του πρακτικού των δικαιούχων αποζημίωσης. Προκειμένου για την καταβολή αποζημιώσεων σε καταθέτες, η παράταση της προθεσμίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα εργάσιμες ημέρες, ενώ για την καταβολή αποζημιώσεων σε επενδυτές πελάτες τους τρεις μήνες. 


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ, ΟΣΟ ΤΑΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.
ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!! 

ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΣΟΥ :
SSL Certificates