.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΑΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ, 
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ 
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ !!!

Διαστάσεις… επιδημίας λαμβάνουν οι αποστολές εξωδίκων στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους...
. Τα εξώδικα αποστέλλονται ακόμη και για οφειλές της τάξεως των 100 ευρώ ενώ τα έξοδα βαραίνουν, ποιον άλλον, τον δανειολήπτη
Ανάμεσα στη Σκύλα τη Χάρυβδη εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που πλέον «βομβαρδίζονται» με εξώδικα από τις τράπεζες, ακόμα και αν η οφειλή τους είναι μόλις 100 ευρώ, ενώ ο καθημερινός τους εφιάλτης έχει όνομα και είναι οι εισπρακτικές εταιρείες..
Και μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος να ανακοίνωσε 22 ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια -οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στο ΦΕΚ- ωστόσο προς το παρόν οι τράπεζες ακολουθούν άλλη πολιτική.
Απειλούν με καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, ακόμα και αν το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής είναι είναι μικρότερο των 2 μηνών.
Τι σημαίνει αυτό;
Για παράδειγμα η δόση του δανείου είναι 600 ευρώ και ο δανειολήπτης οφείλει 610 ευρώ. Αυτά τα επιπλέον 10 ευρώ, «κτυπάνε» στο σύστημα της τράπεζας ως να οφείλει το σύνολο της δόσης, δηλαδή τα 600 ευρώ.
Αν, η οφειλή ξεπεράσει ακόμα και για 5 ευρώ το τρίμηνο τότε λαμβάνει με θυροκόλληση από δικαστικό επιμελητή εξώδικο. Με το οποίο εξώδικο του ζητείται να καταβάλλει άμεσα το σύνολο της οφειλής, π.χ. 1200 ευρώ.
Και το παράλογο εδώ είναι το εξής: Μπορεί ο δανειολήπτης, ή ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας να χρωστάει στην τράπεζα για παράδειγμα 150 ευρώ, και η κάρτα να είναι σε τρίμηνη καθυστέρηση. Θα χρεωθεί και με τα έξοδα του εξώδικου τα οποία είναι στην καλύτερη περίπτωση 250 ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες έχουν εκχωρήσει μαζικά τις απαιτήσεις τους σε εισπρακτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία, τα οποία στην κυριολεξία αλωνίζουν και ασκούν στον δανειολήπτη ψυχολογική πίεση, ενώ απειλούν και με διαδικασίες πλειστηριασμού αν το χρέος δεν εξοφληθεί έγκαιρα.
Οι πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών συχνά ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας. Και αυτός είναι ο λόγος που η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έθεσε ορισμένους κανόνες που ρυθμίζουν το πλαίσιο λειτουργίας τους. Ωστόσο οι κανόνες αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν κενό γράμμα….
ΠΗΓΗ :
www.gkourou.com/2014/06/100_21.html#sthash.zzMN5zW2.dpuf

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 86, ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Το Ειδικό Δικαστήριο έχει εκδικάσει συνολικά τέσσερις (4) μόνο υποθέσεις, από το 1847 μέχρι σήμερα !!!

Όλες οι υποθέσεις για τις οποίες κινήθηκε η διαδικασία περί ποινικής ευθύνης υπουργών

Το Ειδικό Δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις ποινικής ευθύνης Υπουργών (παλαιότερα γνωστό ως Υπουργοδικείο, πολλές φορές αναφέρεται και απλά ως «Ειδικό Δικαστήριο») είναι ένα ειδικό δικαστήριο.

Η συγκρότηση και η αρμοδιότητά του ρυθμίζονται στο άρθρο 86 παρ. 4 του Συντάγματος. Το δικαστήριο αυτό έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδικάζει ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν από μέλη της Κυβέρνησης και Υφυπουργούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης σε αυτό το δικαστήριο παραπέμπεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας και της με πρόθεση παραβίασης του Συντάγματος. Το δικαστήριο αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Σύνθεση

Παλαιότερα συγκροτούνταν από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως πρόεδρο και από δώδεκα (12) τακτικούς και έξι (6) αναπληρωματικούς δικαστές μεταξύ όλων των αρεοπαγιτών και προέδρων εφετών που είχαν προαχθεί πριν από την κατηγορία, οι οποίοι κληρώνονταν από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής. Εξαίρεση αποτελούσαν το πρώτο Σύνταγμα του 1844 και τα Συντάγματα του 1925 και 1927, τα οποία προέβλεπαν την εκδίκαση των εγκλημάτων των Υπουργών όχι από ειδικό δικαστήριο αλλά από τη Γερουσία.
Μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 το «Ειδικό Δικαστήριο» συγκροτείται από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου που κληρώνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής. Πρόεδρος ορίζεται ο ανώτερος σε βαθμό και μεταξύ ισοβάθμων ο αρχαιότερος από τα μέλη του Αρείου Πάγου. Η αλλαγή στη σύνθεση του δικαστηρίου με τη συμπερίληψη μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ταυτόχρονη αφαίρεση των Προέδρων Εφετών από την κληρωτίδα αιτιολογήθηκε με τη φύση των αδικημάτων που θα κληθεί το δικαστήριο να δικάσει.
Παραπομπή και προδικασία
Αρμόδια για την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο στους Υπουργούς όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αποκλειστικά και μόνο η Βουλή με απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (με τουλάχιστον 151 ψήφους). Έτσι η Βουλή παραμένει και μετά τη συνταγματική αναθεώρηση η μόνη αρμόδια να απαγγείλει κατηγορία κατά Υπουργού (ή πρώην Υπουργού) για αδίκημα που διέπραξε κατά την τέλεση των καθηκόντων του. Την απόφασή της αυτήν μπορεί να την ανακαλέσει οποτεδήποτε σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.
Υποθέσεις
Η διαδικασία περί ευθύνης Υπουργών έχει κινηθεί ως τώρα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους 15 φορές (ή 16 εάν προστεθεί και η διαδικασία για τον Θ. Πάγκαλο ενώπιον 30μελούς επιτροπής Γερουσίας)

Το Ειδικό Δικαστήριο έχει εκδικάσει συνολικά τέσσερις υποθέσεις από το 1847 μέχρι σήμερα !

τα Σιμωνιακά το 1875

το σκάνδαλο Χατζηπάνου το 1951 

και κατά τη μεταπολίτευση (με την παλαιά του συγκρότηση) το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι το 1990 

και το σκάνδαλο Κοσκωτά το 1992.

ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

Το "μάτι" της ανεργίας - μόνο το 10% των εγγεγραμμένων ανέργων λαμβάνει επίδομα (360€)

Μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο, είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ωστόσο παρά τη σχετική αποκλιμάκωση, που οφείλεται μάλλον στην αύξηση της εποχικής απασχόλησης, μόλις ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας.
Αναλυτικά, το σύνολο των εγγεγραμμένων στη λίστα του ΟΑΕΔ ήταν τον Απρίλιο 993.118 άτομα, έναντι 1.054.626 τον Μάρτιο, δηλαδή παρουσιάζει μείωση κατά 59.508 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητά εργασία ήταν τον Απρίλιο 828.299 άτομα. Από αυτά, 444.492 (ποσοστό 53,66%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 383.807 (ποσοστό 46,34%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Σημαντική μείωση παρουσίασε τον Απρίλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που παρ” ότι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ δήλωναν πως δεν αναζητούν εργασία. Το σύνολο των λεγόμενων «μη αναζητούντων εργασία» ανήλθε σε 164.819 άτομα, όπου 65.912 (ποσοστό 39,99%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 98.907 (ποσοστό 60,01%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
ΠΗΓΗ :
https://www.facebook.com/jodigraphics

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !!!

Στόχος του οικονομικού επιτελείου να συγκεντρώσει 11 δις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου !!! 

Μηνιαίο θα είναι από τον Ιούλιο το ραντεβού των φορολογουμένων με την Εφορία καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει εισπράξει 11 δισ. ευρώ.


Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας θα «συντροφεύουν» κάθε μήνα περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.
Ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί, όπως γράφει το Έθνος, είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες δημινιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου η πρώτη, τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και τέλος Νοεμβρίου η τρίτη).
Αντίστοιχα ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε έξι μηναίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Ο συνολικός στόχος πάντως θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος καθώς ήδη κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια που θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το χρονολόγιο
31 Ιουλίου: 1η δόση φόρου εισοδήματος, 1η δόση ΕΝΦΙΑ
29 Αυγούστου: 2η δόση ΕΝΦΙΑ
30 Σεπτεμβρίου: 2η δόση φόρου εισοδήματος, 3η δόση ΕΝΦΙΑ
31 Οκτωβρίου: 4η δόση ΕΝΦΙΑ
30 Νοεμβρίου: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 5η δόση ΕΝΦΙΑ
31 Δεκεμβρίου: 6η δόση ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας 2015


ΠΗΓΗ :
http://www.protothema.gr/economy/article/389074/radevou-kathe-mina-me-tin-eforia-gia-tous-forologoumenous/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...........



Η ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Αναδημοσίευση από τον Λόγιο Ερμή)

Από το 1928 που Βενιζέλος και Ζαΐμης παρέδωσαν με νόμο την οικονομία της χώρας και την έκδοση νομίσματος στην ιδιωτική τράπεζα της "Ελλάδος" ...δηλαδή των Rothschild , έκτοτε γιοι και εγγονοί των υπουργών της κυβέρνησης Ben Selon ... έχουν δημιουργήσει ιδεολογικά "μαγαζιά" ώστε όλοι οι ψήφοι να μαζεύονται στα δικά τους χέρια κι έτσι να μην υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αλλάξει τους νόμους του 1928 που προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού.



Σημειώστε ότι στο Σύνταγμα δεν υπάρχει καμία αναφορά σε τράπεζα, σε εθνικό νόμισμα και σε τόκους. Ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας , η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας ελέγχεται και ρυθμίζεται από ένα ιδιωτικό ίδρυμα ξένων συμφερόντων που απαγορεύει στη χώρα να εκδώσει κρατικό νόμισμα.

Θυμίζουμε επίσης πως παρότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, εγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009)!

Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».

Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (!?!) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι, όπως σημειώνεται στα κιτάπια της Ιστορίας...

ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΝ: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Μετά την εξαφάνιση Καμμένου και την επανεύρεση του στο Χωνί, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συμμαχία με τους ίδιους αρχηγούς των χαμηλών ποσοστών και των διαφυγόντων βουλευτών, αποφάσισα να σας μιλήσω για κάτι που κανένας δεν σας έχει μιλήσει πλήρως, για τους νέους μετρητές της ΔΕΗ.
Εϊναι μια βόμβα μεγατόνων για ένα ακόμη success story της βοϊδο κυβέρνησης, που θα σκάσει στη μούρη του Σαμαρά και του Βενιζέλου, απλά και μόνο επειδή είναι στη κυβέρνηση. Παρείτσα είναι όλοι…

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΠρ Ξάνθης 63/2014 – Υπαγωγή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε ν. 3869/2010 & απόρριψη έφεσης ΤΠΔ


ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

Απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η έφεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Δέχεται την υπαγωγή του Τ.Π.&Δ στον ν. 3869/2010. Διατηρεί σε ισχύ την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ξάνθης με την οποία κρίθηκε ότι υπάγονται οι οφειλές του Τ.Π.&Δ στον ν. 3869/2010 και ρύθμισε τα χρέη της δανειολήπτριας σύμφωνα με τον νόμο και για τα χρέη προς αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ :

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ !!!

Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΠΔ/ΤΕ 42/ΦΕΚ 16-06-2014)  ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΥΠ.ΑΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6966.html

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html



ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!
Έχουμε ήδη σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ !!!
Τα κόκκινα δάνεια ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, με τον αυτόματο πιλότο, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος θα προτείνει κούρεμα 50% στα στεγαστικά, 70% σε επιχειρηματικά και καταναλωτικά και 90% στις πιστωτικές κάρτες.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!
Αυτά που ζητάμε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ μαζικά, ομμαδικά και οργανωμένα, με τη νομική οδο !!!

Η αρχή έγινε !!!
ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!
Τώρα πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας για ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ :
50 % ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ !!!
70% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ !!!
90% ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
http://www.koutipandoras.gr/article/116126/rythmisi-karmaniola-gia-ta-kokkina-daneia-pairnoyn-spitia-gia-na-sosoyn-tis-trapezes

ΕΞΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ ΕΩΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ


Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν κάθε μήνα από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, για να πληρώσουν μέχρι και έξι φόρους, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων που ενσωματώνουν το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου η πρώτη, τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και τέλος Νοεμβρίου η τρίτη).
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Όλοι οι φόροι θα πρέπει να πληρωθούν αποκλειστικά στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

πηγή: Εθνος

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !
ΣΤΑ 33 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!
Βαρεθήκαμε να το λέμε και να το γράφουμε.
Καταθέσαμε την ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και δημοσιεύσαμε μέχρι και τις ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ BLACKROCK, μήπως και ξυπνήσει το πολιτικο σύστημα απο το λήθαργο στον οποίο το έριξαν οι κρατικοδίαιτοι και πτωχευμένοι έλληνες τραπεζίτες, ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !!!

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3760.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/06/blackrock-2014.html

Μετά την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, σήμερα μας δικαιώνει και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, δια στόματος ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ !!!

Μετά τις δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Ανάπτυξης την Πέμπτη, ότι «κάποιες επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν εάν οι τράπεζες αναγνωρίσουν ότι ένα κομμάτι των δανείων τους δεν μπορεί να εισπραχθεί», χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε συνέδριο υπογράμμισε ότι «μετά και την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα και με επάρκεια στον διαμεσολαβητικό τους ρόλο και να παράσχουν την απαραίτητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :
http://www.kathimerini.gr/772719/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pieseis-stis-trapezes-apo-thn-kyvernhsh-gia-paroxh-reystothtas-stis-epixeirhseis

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ή ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ




Τι λέει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην Deutsche Welle για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, για τα ευρωομόλογα αλλά και για το χάσμα ανάμεσα σε Νότο και Βορρά
 
“Ναι” στην πολιτική ανάπτυξης και την ευρωπαϊκή συνοχή, αλλά “όχι” στα ευρωομόλογα δηλώνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle.
Αφορμή ήταν η ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης. Ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν μίλησε στους ευρωβουλευτές για την πολιτική του ατζέντα και στάθηκε ιδιαίτερα στη γεφύρωση των αντιθέσεων μεταξύ Βορρά και Νότου- αντιθέσεις που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στα πρώτα χρόνια της κρίσης. Επιπλέον, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε για μία ακόμη φορά αντίθετος, όπως υποστηρίζει, σε μία πολιτική που εστιάζει αποκλειστικά στη λιτότητα, παραβλέποντας την αναπτυξιακή διάσταση.
«Αυτό που ζήτησα είναι να βλέπουμε την δημοσονομική πειθαρχία και την πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης ως δύο όψεις του ιδίου νομίσματος» τονίζει ο Γιούνκερ. «Να συνδυάσουμε δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομική ανάπτυξη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ !!! ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ !!!

ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ !!!

Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. 
ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ !!!

Λάλησε ο Κινέζος με το super μπούστο της Όλγας.
Τα είδε όλα ο λιγούρης !!!
Αν είχαμε την ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ στο ΥΠ.ΑΝ., η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έτρεχε με τριψήφιους ρυθμούς.
Θα είχαμε ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ ξένων επενδύσεων (ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ), τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα (ΑΛΗΘΙΝΑ, όχι σαν του Στουρνάρα) και θα μηδενίζαμε σε λίγα χρόνια το χρέος.
Επειδή όμως ο ανασχηματισμός έγινε και η Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε στον Τουρισμό, προτείνουμε να ξεκινήσει ξανά η πετυχημένη διαφημιστηκή καμπάνια του ΕΟΤ "LIVE YOUR MYTH IN GREECE" με επίκεντρο την χαρισματική και super sexy Υπουργό μας!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΕΪΚΕΡ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΑΣ !!!

Μία ανώνυμη επιστολή ήταν αρκετή 
για να καταρρέυσει η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία.
Ενώ στην Ελλάδα, μετα από 4 χρόνια μηνύσεων, αγωγών και χιλιάδων επώνυμων καταγγελιών, 
ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!


Η μαζική απόσυρση καταθέσεων από την Corporate Commercial Bank (Corpbank), γνωστή και ως ΚΤΒ, οδήγησε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας (ΒΝΒ) να αναλάβει τα ηνία της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας (βάσει χορηγήσεων), σύμφωνα με το Reuters. 
Η BNB ανακοίνωσε ότι θα περάσει στα χέρια της η διαχείριση της Corpbank για ένα τρίμηνο, ενώ θα υπάρξουν και διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνουν την απομάκρυνση των διευθυντικών στελεχών και την στενή εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου. 
Το bank run πυροδοτήθηκε από τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκιώδεις συμφωνίες» που αφορούσαν την τράπεζα. 
Από την πλευρά της, η BNB δήλωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για μετάδοση της κρίσης σε άλλες τράπεζες και παράλληλα συνέστησε στους καταθέτες να επιδείξουν ψυχραιμία. 
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας επενέβη όταν το πρωί της Παρασκευής η Corpbank ανακοίνωσε στάση όλων των δραστηριοτήτων της, λόγο έλλειψης ρευστότητας. 
Επίσης η BNB αποσαφήνισε ότι η Corpbank δεν τελεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας, αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός. 
Παρ’ όλες τις ανακοινώσεις δεκάδες καταθέτες συγκεντρωθήκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Σόφια, ενώ την ίδια ώρα τα CDC του Βουλγαρικού χρέους έφτασαν σε υψηλό εξαμήνου, εν μέσω φόβων μετάδοσης της κρίσης. 
Από την στιγμή που η BNB ανέλαβε τον έλεγχο της Corpbank, απέκλεισε όλες τις δυνατότητες των καταθετών για αναλήψεις των χρημάτων τους. 
Όπως έγινε γνωστό, μια ανώνυμη επιστολή που διέρρευσε στα ΜΜΕ δημιούργησε τον πανικό. 

Πως είπαμε τον πίνεις τον φραπέ σου ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :
http://www.capital.gr/News.asp?id=2046441

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ !!!






















200 000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ !!! 
Πρόκειται για αυτά τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο, με τους ιδιοκτήτες να έχουν περιθώριο αντίδρασης μόνο σε ό,τι αφορά την αποζημίωση, μέσω προσφυγής τους στο δικαστήριο. 
Πρόκειται για ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999, σε 340 περιοχές όλη της χώρας, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα».Σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο, θα περιέχονται στο δημόσιο. Η προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα.
Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να πάρουν πίσω την κυριότητα του ακινήτου τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν το 2008 μέχρι σήμερα, η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.
Τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στα «παλαιά προγράμματα» σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου φτάνουν τα 200.000. Από αυτά, τα 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και τα 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. Όπως αναφέρουν πηγές του κτηματολογίου στην εφημερίδα, μέχρι σήμερα έχει γίνει αίτηση για διόρθωση για 30.000 περιπτώσεις ακινήτων, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ετσι, από το 2015 κινδυνεύουν άμεσα τα εν λόγω ακίνητα αρχικά σε 20 περιοχές, ενώ από το 2016- 2018 για τους κατοίκους του εξωτερικού- θα μπουν στην επίμαχη λίστα άλλες 92 περιοχές. Οι 20 περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν το 2015 τα ακίνητά τους είναι: Λαίικα, Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Αστρος, Παράλιο Αστρος (Αρκαδία), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Μεσιά, Πολύκαστρο, Πευκοδάσος (Κιλκίς), Φιλοθέη (Αρτα), Γλίνος (Τρίκαλα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Μεθώνη (Πιερία), Αγία Τριάδα (Θεσσαλονίκη), Καλαμπάκι, Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Αγιος Ανδρέας, Πηγές (Καβάλα), Αβατο, Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη). 


ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ;;; ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ !!! ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΟΛΗ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ !!!

Άνεργη μητέρα με ετήσιο εισόδημα 650€ πληρώνει φόρο 4.352 ευρώ!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!!

Αφού διάβασαν και ξαναδιάβασαν την ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ (100.000 αναγνώσεις μέχρι σήμερα), τελικά κατάλαβαν ότι
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ !!! 



Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Ανάπτυξης και Καταναλωτικές Οργανώσεις, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η μόνη λύση ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, είναι το  

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Κάλιο αργά παρά ποτέ !!!


«Κενό γράμμα» χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΠΔ/ΤΕ 42/2014, η  ΕΚΠΟΙΖΩ, τονίζοντας ότι οι δεν αποτελούν ουσιαστική τομή στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι με τρεις εξαιρέσεις, οι προβλεπόμενοι τύποι ρυθμίσεων στο Παράρτημα 1 επιβεβαιώνουν την άρνηση του τραπεζικού συστήματος να επωμισθεί ουσιαστικά κάποιο από το κόστος της οριστικής διευθέτησης των ήδη από ετών μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
Πιο τολμηρές προτεινόμενες ρυθμίσεις χαρακτηρίζονται η μόνιμη μείωση του επιτοκίου ή του συμβατικού περιθωρίου, η μερική διαγραφή των χρεών (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ)  και η ανταλλαγή ενός στεγαστικού δανείου με άλλο μικρότερης αξίας. 
Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» θεωρούν ότι για την οριστική επίλυση του προβλήματος των καθυστερούμενων δανείων, είναι απολύτως αναγκαία η προσαρμογή στις πραγματικές σημερινές συνθήκες και στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ !!!! ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΤΕΡΟ !!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !!!

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ 
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ 
ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Το κούρεμα των δανείων σου πρέπει να το διεκδικήσεις εσύ ο ίδιος !!!
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3679.html

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ!

Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ : Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών by Dr. KIRIAKOS TOBRAS - ΤΟΜΠΡΑΣ

ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ !!!

20.06.2014

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό:
• Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ»
Η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, λόγω λήξης τη θητείας του, επαναφέρει το ζήτημα του κατά πόσο ο πρώτος τραπεζίτης της χώρας και μέλος του Ευρωσυστήματος συμμετείχε τουλάχιστον αναλογικά στην απάνθρωπη λιτότητα που επέβαλαν στο λαό τα καταστροφικά μνημόνια 1 και 2, τα οποία φέρουν και τη δική του υπογραφή.
Με δεδομένη την ολοκλήρωση της αποστολής του απερχόμενου διοικητή, ερωτάται ο κ. υπουργός:

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ .................

Ο BILL GATES ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ 1977 ;;;
Bill%20Gates%27%20mug%20shot%20for%20driving%20without%20a%20license%201977

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ OSAMA BIN LANDEN ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ;;; (Δεύτερος από δεξιά ο Osama με το λαχανί μπλουζάκι)
A%20young%20Osama%20Bin%20Laden%20with%20his%20family%20in%20Sweden%20during%20the%201970s.%20Bin%20Laden%20is%20second%20from%20the%20right%20in%20a%20green%20shirt%20and%20blue%20pants.%20

ΣΚΑΝΔΑΛΟ EUROBANK. ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ 1,54 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ 0,31 !!!

 14.000.000.000 € πλήρωσαν οι πολίτες τη "διάσωση" της EUROBANK

ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, που σας υπόσχονται εκδόσεις εγγυητικών επιστολών από μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού με αντίτιμο από 6% μέχρι το 12% του ποσού της εγγυητικής επιστολής (SBLC ή BG) !!!

Το μόνο που θα καταφέρετε, αφού πρώτα σας φάνε τα χρήματα, είναι να βρεθείτε αργά ή γρήγορα κατηγορούμενοι σε κάποια δικογραφία ή, ακόμη χειρότερα, ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, χωρίς να γνωρίζετε ούτε το λόγο.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ !!!
Κάντε μόνοι σας μία έρευνα στο διαδίκτυο με τα λήμματα SBLC FRAUD/SCAM, LETTER OF CREDIT FRAUD/SCAM και θα καταλάβετε αμέσως ότι μέσα στην κρίση ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!  

Μεγάλη απάτη με πλαστές εγγυητικές επιστολές σε βάρος του Δημοσίου εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες, οι οποίες κατέθεταν πλαστές εγγυητικές επιστολές στο υπουργείο Ανάπτυξης, για επιδοτήσεις και άλλους σκοπούς. Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν αντίστοιχες πλαστές εγγυητικές επιστολές έχουν κατατεθεί και σε άλλα υπουργεία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, οι εγγυητικές επιστολές μαϊμού (σ.σ. οι πρώτες εντοπίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο) εκτιμάται ότι είναι ύψους 18 εκατ. ευρώ και κατατέθηκαν για επενδυτικά έργα 70 εκατ. ευρώ.

ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Σημ.Υπέρβασης: Αντώνη ! Πρόσεξε ! Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Γιαπωνέζοι,ούτε Λιβανέζοι, ούτε τα Νεφελίμ και οι Μαμελούκοι θα σώσουν το "μαγαζί"...Είσαι καλός οικονομολόγος εσύ...και πρώην επιχειρηματίας...ξέρεις.Δεν ξέρεις ; Mην τη πατήσεις...  

***

Του Γιάννη Αγγέλη

Η βουτιά που κατέγραψε χθες με την ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ στον τζίρο της βιομηχανίας (9,8%) για τον "προεκλογικό" μήνα Απρίλιο θα έπρεπε να είχε προκαλέσει ...πόλεμο στα οικονομικά υπουργεία και την Κυβέρνηση.

Πρόκειται για μία πτώση διπλάσια από την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους (4,6%) παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως το χρονικό διάστημα στο οποίο καταγράφεται η πτώση, η οικονομία αφ΄ ενός έχει αρχίσει να "φρενάρει" την αρνητική της πορεία και αφ΄ εταίρου έχει αρχίσει να δημιουργεί αναπτυξιακά ρήγματα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΡΕΛΑΝΣ ΣΤΟΥΣ "ΓΥΠΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ


SWAP ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΕΛ ΚΙΣΙΛΟΦ



Η χώρα καλείται να πληρώσει ώς τα τέλη Ιουνίου τόκους 907 εκατ. δολαρίων προς κατόχους ομολόγων της που αναδιαρθρώθηκαν νωρίτερα, σε πείσμα της αμερικανικής απόφασης.

του Μπάμπη Μιχάλη

Κίνηση ρελάνς στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έκανε χθες η Αργεντινή προτείνοντας την υπαγωγή των επίμαχων ομολόγων που έχουν εκδοθεί με βάση το αμερικανικό δίκαιο στο δικό της δίκαιο.

Τη σχετική πρόταση έκανε με τηλεοπτικό διάγγελμά του προχθές αργά το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ σε μια προσπάθεια να παρακαμφθεί το αδιέξοδο που προκάλεσε η άρνηση του αμερικανικού δικαστηρίου να επιδικάσει προσφυγή εναντίον προηγούμενης δικαστικής απόφασης για πλήρη αποπληρωμή πιστωτών που δεν είχαν δεχτεί κούρεμα των ομολόγων στην προηγούμενη δεκαετία.

Παραίτηση δικαιώματος

Βάσει του σχεδίου που ανακοίνωσε ο Κισίλοφ,

ΣΤΑ 30 ΔΙΣ. Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 30 δισ. ευρώ εκτιμά το ΙΓΜΕ ότι διαθέτει στο υπέδαφός της η χώρα, ενώ σε αυτούς τους υπολογισμούς δεν συμπεριλαμβάνονται και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ημερίδα για τις ορυκτές πρώτες ύλες.
Ο υπουργός σχολίασε ότι η χώρα μας ανήκει στην κατηγορία των ευνοημένων χωρών από άποψη αποθεματικού δυναμικού ορυκτών πρώτων υλών. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία ορυκτών και σε σημαντικές ποσότητες. «Γι' αυτό έχει μακρά παράδοση στον εξορυκτικό τομέα» εξήγησε ο ίδιος.
Ενδειτικά το ελληνικό υπέδαφος είναι πλούσιο σε κοιτάσματα και η χώρα:
- Είναι πρώτη στην παραγωγή περλίτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο, καλύπτοντας το 32% της παγκόσμιας παραγωγής.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1960-1981


Φοίνικαςγράφει ο Αμετανόητος

Επειδή στο διαδίκτυο κατά καιρούς σε διάφορες αναρτήσεις διάβαζα δήθεν ότι η Χούντα δεν είχε δάνεια και δεν υπερφόρτωσε τη χώρα, καλό λοιπόν είναι να βάλουμε και κανά πίνακα να υπάρχει στο διαδίκτυο για να μαθαίνουν οι νεώτεροι…ειδικά αυτοί.

Ετη Εσωτερικός (εγχώριο νόμισμα) Εξωτερικός (ξένο νόμισμα) Σύνολο επί της % του ΑΕΠ
1960 4,27 5,43 9,7 10,2
1961 5,42 6,15 11,57 10,78
1962 7,19 5,95 13,14 11,58
1963 11,93 5,69 17,62 13,94
1964 14,29 7,13 21,42 15,08
1965 15,24 10,19 25,43 15,74
1966 20,21 11,86 32,07 17,95

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ



του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τον ακούμε συχνά αυτό τον ισχυρισμό : «Σήμερα οι Τράπεζες έχουν γίνει σημαντικότερες από τα κράτη .» Συνήθως τον εκλαμβάνουμε ως σχήμα λόγου, μια μεταφορική έκφραση για να τονιστεί η επιρροή που ασκούν οι τράπεζες στην πολιτική των κυβερνήσεων. 

Ελάχιστοι ίσως υποψιάζονται ότι το ενεργητικό των τραπεζών μιας χώρας (οι συμμετοχές της σε άλλες επιχειρήσεις, η αξία των ακινήτων που κατέχει, τα χρήματα που έχει στα θησαυροφυλάκια της, τα κρατικά χρεόγραφα, τα δάνεια που έχει χορηγήσει κ.λ.π) μπορεί όντως να είναι μεγαλύτερο (!) από το ΑΕΠ της αντίστοιχης χώρας.

Αν το ενεργητικό του τραπεζικού συστήματος ενός κράτους είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ του κράτους αυτού, τότε το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές : Στη συγκεκριμένη χώρα αντικειμενικά οι τράπεζες είναι σημαντικότερες οικονομικά από το ίδιο το κράτος ! Υπό το πρίσμα αυτό, αν κάποιος αναζητήσει έναν αξιόπιστο πίνακα που να συγκρίνει το ενεργητικό των τραπεζών κάθε χώρας της ευρωζώνης και της Ε.Ε. με το ΑΕΠ της αντίστοιχης χώρας, θα αισθανθεί τρόμο! Από τα 17 κράτη που συναπαρτίζουν την ευρωζώνη, μόνο σε …ένα 1(!) το ενεργητικό των τραπεζών είναι μικρότερο από το 100% του ΑΕΠ- στη Σλοβακία.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ !

ερήμωση



Ο ένας μετά τον άλλον, οι άνθρωποι που γνωρίζω χάνουν τη δουλειά τους. Τουλάχιστον ένας επιπλέον κάθε ημέρα που ξημερώνει.
Άλλοι απολύονται χωρίς να παίρνουν ούτε την αποζημίωση. Σκύβουν το κεφάλι και το ράβουν. Τι να κάνουν; Πού χρήμα, πού ελπίδα για δικαίωση στα δικαστήρια… Και να την πάρουν την αποζημίωση από ποιον; Πότε;

Άλλοι κλείνουν το μαγαζί τους, και μετά ανακαλύπτουν ότι δεν δικαιούνται επίδομα, παρά τις εισφορές που κατέβαλλαν στο Ταμείο τους ειδικά γι αυτήν ακριβώς την καταραμένη ημέρα. Δεν το δικαιούνται το επίδομα, λέει το Ταμείο, διότι για να το πάρουν, θα πρέπει να μην χρωστάνε. Ρε κάθαρμα, πώς γίνεται να να μην χρωστάει, αφού έφτασε να κλείσει το μαγαζί του;;; Για ποιον άλλο λόγο να υπάρχει το επίδομα;;;

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ TISA KAI TO ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Για μια ακόμη φορά η ιστοσελίδα WikiLeaks ταράζει τα παγκόσμια νερά, με τη νέα της αποκάλυψη σχετικά με το διεθνές εμπόριο και το μυστικό σχέδιο για τη Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών (TISA) του χρηματοικονομικού τομέα, η οποία καλύπτει 50 χώρες και το 68,2% του παγκόσμιου εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι κύριοι υποστηρικτές της συμφωνίας και οι ιθύνοντες των περισσότερων κοινών αλλαγών, με τη συμφωνία να καλύπτει επίσης τη διασυνοριακή ροή δεδομένων. Σε μια κίνηση που δεν καλύπτεται από τον μανδύα της διαφάνειας από τις δύο πλευρές, το σχέδιο είχε προγραμματιστεί να μείνει μυστικό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά για πέντε χρόνια μετά την ισχύ της TISA.

SSL Certificates